slideheader_Rogelli.jpgslideheader_AALease.jpgslideheader_TimeService.pngSlider_GSM_4476_onderweg150h.jpgSlider_GSM_4299_2_achterkonten150h.jpgSlider_GSM_4388_MolenArkel2_150h.jpgOverdrachtVolgwagen_1902201_slider.jpgslideheader_DeJel.pngslideheader_Optisport.pngIMG04969_nwSite.jpgGroepsfoto_GSM_4625_slider150h.jpgslideheader_ppw_2019.jpgslider_GSM_4516_natuur150h.jpgSlider_GSM_4189_voordestart150h.jpgslideheader_BUKO.pngslideheader_SaniDump.jpgIMG05049_nwSite.jpgslideheader_Quadrant.pngDeMol_ZwijdrechtseBrug_01.jpgslideheader_MedPlus.jpgDeMol_JanJongman_01.jpgIMG05065_nwSite.jpgVolgauto_nw_ZwijZwij_150h.jpgslideheader_Plieger.jpgJoop_Schuringa_Classic_2014_35.jpgBaleco2014_crop.jpgVael-Ouwe_2014_10.jpgslideheader_MagnaCura.jpg
LogoDTCdeMol klein
 

GE DIGITAL CAMERAJannes Schreuder heeft tijdens deze Molrit naar de Hoenderik in Tricht een foto reportage gemaakt.

Jullie kunnen het vinden onder:
Foto’s <Fotoboek de Mol> <Kalenderjaar 2020> <Clubritten> <Quadrant Morit>
Of klik < Hier >

Jannes, namens alle deelnemers bedankt.

Knarrendag 2020Jannes Schreuder heeft tijdens deze Knarrendag een foto reportage gemaakt.

Jullie kunnen het vinden onder:
Foto’s <Fotoboek de Mol> <Kalenderjaar 2020> <Club activiteiten> <Knarrendag>
Of klik < Hier >

Jannes, namens alle deelnemers bedankt.

De vorige keer lieten we jullie zien dat er hard gewerkt werd aan zo langzaam mogelijk vooruit komen in het kader van evenwicht en optimale fietsbeheersing. Maar er wordt ook aan snelheid gewerkt. Hard rijden is één ding maar veilig en beheerst hard rijden vergt wat training. We zijn aan de slag gegaan met bochtentechniek en daarna met het nemen van bochten op hoge(re) snelheid. De bijgaande foto’s laten jullie zien hoe dat eruit ziet. Richard Valk heeft deze prachtige actiefoto’s voor ons gemaakt. Het wegdek op de baan was die avond kletsnat, dus moest de snelheid wat worden aangepast maar het plezier was er niet minder om.

De woensdagavond training wordt 2 september afgesloten met een tijdrit.
(individueel en met een ploegje)

 woensdagavond 2020 0

 woensdagavond 2020 1

De eerste trainingen stonden in het teken van conditietraining. Lekker inrijden, Steigerungen, interval oefeningen, cadans training, achtervolging en nog veel meer. Maar……op deze foto’s is niet bepaald veel snelheid te zien toch? Klopt, we doen hier een “slakkenrace”, dus wie het langste doet of een bepaald traject is de winnaar. Een prima balans oefening.

Onze surplace kampioenen: Martijn en Jetse!

De digitale versie van het 3de clubblad 2020 is op de website gepubliceerd.

Eveline, bedankt namens leden DTC en geïnteresseerden.
En alle personen die voor copy gezorgd hebben, natuurlijk ook hartelijk bedankt.  

Het clubblad is te vinden onder < Nieuws > vervolgens < Clubblad Toernieuws >
Of klik < Hier >

Voor de Mollers die regelmatig ook op woensdag een rondje met elkaar fietsten, was de afgelopen periode er één van dubbel afzien. Geen mogelijkheid om vanaf de Mac met goede moed te vertrekken en zeker niet met meer dan 2 en later 4 personen. Gelukkig is het landelijk RIVM- en NTFU beleid versoepeld en in zodanige mate, dat het weer is toegestaan om met een groep de weg op te gaan. DTC de Mol schaart zich met graagte achter deze versoepeling, dus is er ook voor de woensdaggroepleden vanaf a.s. woensdag 8 juli weer de ruimte om op woensdag vanaf de Mac om tien uur te vertrekken. Natuurlijk gelden ook tijdens de woensdagritten de al eerder gecommuniceerde gedragsregels die bedoeld zijn om het coronavirus op een afstand te houden.

Lees meer...

corona groenDe Molritten starten weer!
De overheid staat op basis van de bevindingen van het RIVM toe dat er per 1 juli weer in groepsverband gefietst wordt. Als vereniging volgen wij de adviezen van het NOC*NSF en de richtlijnen van de NTFU. 
Voor de duidelijke spelregels van de NTFU: klik hier

Daarnaast heeft de toercommissie de volgende aanvullende richtlijnen om met elkaar na te leven:
1) Kom niet als jezelf of een huisgenoot klachten heeft die verband kunnen houden met corona.
2) Kom ook niet als je je niet veilig of prettig voelt.
3) Onderling is 1,5 meter afstand tijdens het fietsen niet meer nodig.
4) Vóór en ná het fietsen en bij een tussenstop is 1,5 meter wel noodzakelijk.
5) Geen stemverheffing of schreeuwen, maar attenderen op situaties met handgebaren.
6) Verder gelden alle overige hygiëne voorschriften van het RIVM.

Op zondag 5 juli beginnen we in de gebruikelijke snelheidsgroepen met een Molrit van 85 km naar het Hellegatsplein met een koffiepauze bij De Banaan en starten om 8:30 uur vanaf het clubhuis van De Mol.

Vóór vertrek zal je nog op de nodige afspraken geattendeerd worden en er zal, zeker in de basisgroep, in kleinere groepen van 8 personen worden gefietst.

Als je op bezoek komt bij het clubhuis van DSV de Mol aan de Vogelaarsweg in Dordrecht dan zie je ook de vorderingen van de afwerk- werkzaamheden van de oude vuilstort op de derde Merwedehaven. Shovels rijden af en aan en het duurt niet lang of de Merwedeheuvel is klaar voor recreatief gebruik. 
merwedeheuvel 2020 

De gemeente Dordrecht zoekt nog wat extra’s. Zo wil de gemeente onderzoeken of er behoefte is aan een mountainbike-, fietscross- of ATB-baan op de Merwedeheuvel. Daarom deze oproep onder de leden van DTC de Mol.

Zijn er leden die in samenwerking willen werken aan het ontwikkelen van een mountainbike-, cross- of ATB-baan op de Merwedeheuvel in Dordrecht?

merwedeheuvel 2020 1De gemeente Dordrecht wil graag in gesprek komen met initiatiefnemers om te verkennen of en hoe een baan gerealiseerd kan worden. Het is goed om te weten dat de gemeente streeft naar een groep initiatiefnemers, die de baan in beheer en exploitatie zal gaan nemen.

Heb je interesse en wil je meedenken en misschien ook wel meewerken, neem dan contact op met Anne Marie Goossens Verjaal. < Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. >
Het is een unieke kans om een goede nieuwe voorziening te realiseren.