slideheader_Plieger.jpgslideheader_SaniDump.jpgslideheader_MedPlus.jpgDeMol_ZwijdrechtseBrug_01.jpgIMG05065_nwSite.jpgSlider_GSM_4476_onderweg150h.jpgslideheader_ppw_2019.jpgSlider_GSM_4299_2_achterkonten150h.jpgVael-Ouwe_2014_10.jpgIMG05049_nwSite.jpgslideheader_MagnaCura.jpgOverdrachtVolgwagen_1902201_slider.jpgslider_GSM_4516_natuur150h.jpgVolgauto_nw_ZwijZwij_150h.jpgGroepsfoto_GSM_4625_slider150h.jpgBaleco2014_crop.jpgSlider_GSM_4189_voordestart150h.jpgIMG04969_nwSite.jpgslideheader_AALease.jpgslideheader_DeJel.pngslideheader_Rogelli.jpgslideheader_Quadrant.pngJoop_Schuringa_Classic_2014_35.jpgslideheader_Optisport.pngDeMol_JanJongman_01.jpgslideheader_BUKO.pngSlider_GSM_4388_MolenArkel2_150h.jpgslideheader_TimeService.png
LogoDTCdeMol klein
 

Voor de Mollers die regelmatig ook op woensdag een rondje met elkaar fietsten, was de afgelopen periode er één van dubbel afzien. Geen mogelijkheid om vanaf de Mac met goede moed te vertrekken en zeker niet met meer dan 2 en later 4 personen. Gelukkig is het landelijk RIVM- en NTFU beleid versoepeld en in zodanige mate, dat het weer is toegestaan om met een groep de weg op te gaan. DTC de Mol schaart zich met graagte achter deze versoepeling, dus is er ook voor de woensdaggroepleden vanaf a.s. woensdag 8 juli weer de ruimte om op woensdag vanaf de Mac om tien uur te vertrekken. Natuurlijk gelden ook tijdens de woensdagritten de al eerder gecommuniceerde gedragsregels die bedoeld zijn om het coronavirus op een afstand te houden.

Lees meer...

corona groenDe Molritten starten weer!
De overheid staat op basis van de bevindingen van het RIVM toe dat er per 1 juli weer in groepsverband gefietst wordt. Als vereniging volgen wij de adviezen van het NOC*NSF en de richtlijnen van de NTFU. 
Voor de duidelijke spelregels van de NTFU: klik hier

Daarnaast heeft de toercommissie de volgende aanvullende richtlijnen om met elkaar na te leven:
1) Kom niet als jezelf of een huisgenoot klachten heeft die verband kunnen houden met corona.
2) Kom ook niet als je je niet veilig of prettig voelt.
3) Onderling is 1,5 meter afstand tijdens het fietsen niet meer nodig.
4) Vóór en ná het fietsen en bij een tussenstop is 1,5 meter wel noodzakelijk.
5) Geen stemverheffing of schreeuwen, maar attenderen op situaties met handgebaren.
6) Verder gelden alle overige hygiëne voorschriften van het RIVM.

Op zondag 5 juli beginnen we in de gebruikelijke snelheidsgroepen met een Molrit van 85 km naar het Hellegatsplein met een koffiepauze bij De Banaan en starten om 8:30 uur vanaf het clubhuis van De Mol.

Vóór vertrek zal je nog op de nodige afspraken geattendeerd worden en er zal, zeker in de basisgroep, in kleinere groepen van 8 personen worden gefietst.

Als je op bezoek komt bij het clubhuis van DSV de Mol aan de Vogelaarsweg in Dordrecht dan zie je ook de vorderingen van de afwerk- werkzaamheden van de oude vuilstort op de derde Merwedehaven. Shovels rijden af en aan en het duurt niet lang of de Merwedeheuvel is klaar voor recreatief gebruik. 
merwedeheuvel 2020 

De gemeente Dordrecht zoekt nog wat extra’s. Zo wil de gemeente onderzoeken of er behoefte is aan een mountainbike-, fietscross- of ATB-baan op de Merwedeheuvel. Daarom deze oproep onder de leden van DTC de Mol.

Zijn er leden die in samenwerking willen werken aan het ontwikkelen van een mountainbike-, cross- of ATB-baan op de Merwedeheuvel in Dordrecht?

merwedeheuvel 2020 1De gemeente Dordrecht wil graag in gesprek komen met initiatiefnemers om te verkennen of en hoe een baan gerealiseerd kan worden. Het is goed om te weten dat de gemeente streeft naar een groep initiatiefnemers, die de baan in beheer en exploitatie zal gaan nemen.

Heb je interesse en wil je meedenken en misschien ook wel meewerken, neem dan contact op met Anne Marie Goossens Verjaal. < Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. >
Het is een unieke kans om een goede nieuwe voorziening te realiseren.

Dordtse fietspaden en dijken overspoeld met wielrensters

interviewrtvdordrechtWielrennen, het is misschien wel één van de populairste uitlaatkleppen tijdens de coronacrisis. En met name vrouwen hebben de fiets de laatste tijd helemaal gevonden. Ook op fietspaden en dijken op het Eiland van Dordt komt steeds vaker een vrouwelijke wielrenner gespot.

"Dat heb ik ook gezien, dat is ook bevestigd door artikelen die ik erover gelezen heb", erkent Ada uit de Bosch van de Dordtse Wielervereniging DTC De Mol de toename. "Ik denk dat het komt doordat de sportscholen een hele tijd dicht zijn geweest. En zeker als het mooi weer wordt is de drive om naar buiten te gaan er gewoon. Wat ligt er dan meer voor de hand dan een fiets?"

Volgens Uit de Bosch zit het vrouwenwielrennen bij DTC De Mol al een aantal jaar in de lift. "We hebben bij onze vereniging dertig vrouwelijke leden. We zien ook bij onze jaarlijkse beginnerscursus Start to bike de laatste twee/drie jaar daar voor 90 tot 95 procent vrouwen aan meedoen."

Informatie bron RTV Dordrecht.

Klick < Hier > voor het hele verhaal.

De digitale versie van het 2de clubblad 2020 is op de website gepubliceerd.

Eveline, bedankt namens leden DTC en geïnteresseerden.
En alle personen die voor copy gezorgd hebben, natuurlijk ook hartelijk bedankt.  

Het clubblad is te vinden onder < Nieuws > vervolgens < Clubblad Toernieuws >
Of klik < Hier >

Wil je je kledingpakket uitbreiden en/of extra accessoires bestellen? Dat kan nu via onze eigen webshop.  Klik hier voor de webshop (inloggen is noodzakelijk)

Het is alweer mei en hoewel ik zie dat vele van onze leden fietsen, voelt het toch of het fietsseizoen 2020 nog niet is begonnen. Helaas zal dit gevoel zoals het er nu uitziet nog geruime tijd blijven.

corona groenOp 11 mei werden regels versoepeld voor buitensporten voor jong en oud. De cijfers omtrent het coronavirus laten weer toe dat er meer samen gesport kan worden, maar op 1.5 meter afstand. Als vereniging volgen wij de adviezen van het NOC*NSF en de richtlijnen van de NTFU. In het kort komt het erop neer dat zij aangeven met niet meer dan 4 mensen samen te fietsen. De details over de adviezen en richtlijnen vind je op de volgende link:

https://www.ntfu.nl/home/nieuws/id/1109/het-laatste-nieuws-over-de-wielersport-en-het-coronavirus

In overleg met de toercommissie hebben we besloten dat deze adviezen en richtlijnen betekenen dat we als vereniging nog niet gaan fietsen. Alle ritten tot 1 september worden voor nu van de kalender gehaald. Hoe spijtig wij dit ook vinden, het lijkt ons voor dit moment het beste.

Dit betekent echter niet dat er bij de vereniging helemaal niets gebeurd. We zoeken dan ook nog steeds vrijwilligers voor diverse taken bij de club, dus meld je aan!

De kledingcommissie heeft hard gewerkt om iedereen zijn kleding te overhandigen en dit is ook gelukt. Binnenkort kun je dan ook een incasso verwachten voor je extra bestelde kleding. Bovendien is de kledingcommissie samen met de websitecommissie ook hard aan het werk om de webshop actief te krijgen. Meer informatie hierover volgt.

Voor nu hoop ik dat iedereen nog gezond is, blijf gezond, blijf fietsen en deel je ritten via clubblad, website of social media en hopelijk tot snel.

Fietsgroeten Anne Marie Goossens-Verjaal

Voorzitter DTC de Mol

Er wordt van iedereen creativiteit gevraagd om fit te blijven. Gelukkig mogen wij nog vanuit huis een rondje fietsen maar er is meer nodig om fit te blijven. Onze sponsor MedPlus zet regelmatig trainingen online die voor iedereen te volgen zijn en waarvoor slechts een aantal basis hulpmiddelen nodig zijn die iedereen wel in huis heeft. Je kunt je gratis abonneren op hun YouTube kanaal Medplus  Fysiotherapie en Sport, zodat je steeds nieuwe inspiratie en voorbeelden krijgt. Doen!
 
Hieronder twee links met voorbeelden; deel ze zoveel je wilt:

 Veel trainingsplezier!