slideheader_AALease.jpgSlider_GSM_4189_voordestart150h.jpgJoop_Schuringa_Classic_2014_35.jpgslideheader_TimeService.pngslideheader_Optisport.pngslideheader_SaniDump.jpgDeMol_ZwijdrechtseBrug_01.jpgslideheader_Rogelli.jpgslideheader_ppw_2019.jpgslideheader_MedPlus.jpgGroepsfoto_GSM_4625_slider150h.jpgVolgauto_nw_ZwijZwij_150h.jpgslideheader_Plieger.jpgIMG05049_nwSite.jpgIMG04969_nwSite.jpgslideheader_MagnaCura.jpgSlider_GSM_4299_2_achterkonten150h.jpgslider_GSM_4516_natuur150h.jpgSlider_GSM_4476_onderweg150h.jpgOverdrachtVolgwagen_1902201_slider.jpgslideheader_DeJel.pngIMG05065_nwSite.jpgSlider_GSM_4388_MolenArkel2_150h.jpgslideheader_Quadrant.pngVael-Ouwe_2014_10.jpgslideheader_BUKO.pngDeMol_JanJongman_01.jpgBaleco2014_crop.jpg
LogoDTCdeMol klein
 

NTFU Start2BikeHet COVID-19 (corona) virus heeft Nederland en de wereld voor de komende maanden in zijn macht. Er zijn van overheidswegen allerlei beperkende regels en maartregelen opgelegd. Het Start2bike team wil toch de mogelijk tot het volgen van de cursus open houden. Om deze reden is de cursus verschoven naar later dit jaar.

Data voor 2020 zijn nu de volgende zaterdagen:
19 en 26 september, 3 en 10 oktober van 09:00 – 12:00 uur.

Klik hier om je eventueel als nog aan te melden.

Het kabinet heeft opgeroepen sociale contacten sterk te verminderen en heeft ingaande 24 maart j.l. de teugels betreffende de omgang met elkaar sterk aangehaald.
Je kunt in de kranten en andere media lezen welke maatregelen er extra zijn getroffen.

corona groen

 

DTC de Mol dient deze gestelde regels uiteraard op te volgen.

 


 

Het gevolg daarvan is dat ALLE clubactiviteiten zeker tot 1 juni zijn AFGELAST.

Dus GEEN gezamelijke trainingsritten op dinsdag, woensdag en zaterdag en/of zondag, geen buitenritten en geen Molritten tot 1 juni.
Dit houdt dan tevens in dat -behalve de Waardentocht- ook Zwijndrecht-Zwijndrecht is afgelast.

Gewoon tot die tijd ook geen tochtjes met 3 of meer met elkaar. Hoe moeilijk dat ook is...

We laten met het hanteren van deze strenge gedragsregels hiermee aan de buitenwereld zien dat een lid van de Mol ook nog sociaal verstand heeft in zijn bol !

De digitale versie van het eerste clubblad 2020 is op de website gepubliceerd.

Eveline, bedankt namens leden DTC en geïnteresseerden.
En alle personen die voor copy gezorgd hebben, natuurlijk ook hartelijk bedankt.  

Het clubblad is te vinden onder < Nieuws > vervolgens < Clubblad Toernieuws >
Of klik < Hier >

Lintje Wout Borman, Gemeente PapendrechtHet heeft Zijne Majesteit koning Willem Alexander behaagt om Wout Borman te benoemen tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van de OMNI/DSV de Mol was de burgermeester van Papendrecht aanwezig om Wout Borman het lintje op te spelden dat je ontvangt wanneer je toetreedt tot dit selecte gezelschap.

Wout ontving het lintje voor zijn jarenlange inzet als penningmeester voor de OMNI, zijn begeleiding van de vrijwilligers van de OMNI als mede natuurlijk zijn inzet voor de DTC. Ik mag ervan uitgaan dat de meeste mensen wel weten dat Wout jarenlang voorrijder nummer 1 van onze club is geweest. Bovendien is Wout ook al jarenlang sponsor van onze club.

Verder is inzet alleen uiteraard niet voldoende maar Wout zijn vriendelijke karakter en zijn nette en correcte manier van werken, het altijd zoeken naar de gulden middenweg hebben zeker meegespeeld in de overweging om deze mooie onderscheiding aan hem toe te kennen.

Ik wil iedereen (familie en vrienden/molleden) die aanwezig was graag bedanken dat je geholpen hebt om dit een heel mooie verrassing te maken voor Wout. Bovenal wil ik natuurlijk ook Wout bedanken voor zijn inzet voor de club! Dat er nog maar vele mooie fietskilometers mogen komen.

Fietsgroeten Anne Marie Goossens-Verjaal

Voorzitter DTC de Mol

Jannes heeft tijdens deze feestelijkheden een kleine fotoreportage gemaakt.
Jullie kunnen het vinden onder:
Foto’s <Fotoboek de Mol> <Kalenderjaar 2020> <Club activiteiten> <A.L.V. Omni>
Of klik < Hier >

NTFU Start2BikeBij fietsclub DTC de Mol kun je het NTFU trainingsprogramma Start2Bike volgen.
Heb je een racefiets en is je fietsvaardigheid nog niet optimaal? Volg dan bij onze club het NTFU trainingsprogramma Start2Bike. Wij beschikken over een clubhuis met wielerbaan waar je onder leiding van twee NTFU gecertificeerde trainers veilig kunt werken aan je techniek en fietsbeheersing. Denk hierbij o.a. aan remmen, schakelen, bochtentechniek, 2 aan 2 rijden in een peloton. Er wordt ook aan je conditie gewerkt zodat je een goede start hebt voor een mooi fietsseizoen.

Data voor 2020 zijn: 28 maart, 4 april, 11 april en 18 april van 09:00 – 12:00 uur.

Klik hier om je aan te melden.

Nieuwjaarsreceptie 2019Jannes Schreuder heeft tijdens deze leuke en gezellige middag een fotoreportage en een kort fimpje gemaakt.

Jullie kunnen het vinden onder:
Foto’s <Fotoboek de Mol> <Kalenderjaar 2020> <Club activiteiten> <Nieuwjaarsreceptie>
Of klik < Hier >

Jannes, namens DTC de Mol bedankt.

 

Jullie hebben het waarschijnlijk al gemerkt: het domein van de website van DTC de Mol is omgezet van fietsclubdemol.nl naar dtcdemol.nl.

Je wordt automatisch doorgestuurd en de oude gebruikersnamen en wachtwoorden blijven gewoon geldig.

Waarom? Dat heeft vooral te maken met de emails die wij vanuit het oude domein doorzonden naar bestuurs- en comissieleden. Daar zat veel binnengekomen spam bij, waardoor fietsclubdemol.nl ook een spammer werd.
Daarom blokkeerden gmail, hotmail etc vaak ook onze nieuwsbrieven. En dat wilden we natuurlijk niet!

Dus we beginnen met een "schone lei": dtcdemol.nl.
Om nog zekerder te zijn dat je de nieuwsbrieven van DTC de Mol in je inbox krijgt, verzoeken we je om ons nieuwe domein op een lijst van vertrouwde afzenders te zetten.
Let op: dat moet je doen via de webmail van je provider, en is bij iedere provider net iets verschillend.
Klik < Hier > voor een handleiding van de meest voorkomende providers (gmail, hotmail, outlook.com, ziggo, etc).

Op 9 november was alweer de afsluiting van het toerseizoen 2019. Een fietsseizoen met veel wisselende en extreme klimaatomstandigheden.
Regen en veel wind maakten het dit jaar wel erg vaak schier onmogelijk een rondje op de fiets te rijden. Maar om nu te zeggen dat dit anders was dat voorgaande seizoenen nou nee: veranderingen sluipen er langzaam in, dus dat het klimaat veranderd -of dat de gemiddelde temperatuur stijgt, jazeker. De gemiddelde temperatuurtabellen laten t.o.v. mijn geboortejaar (9.9 graden gemiddeld) en het gemiddelde tot nu toe in 2019 (12.2 graden) toch wel een ruime stijging zien.
Verder wetenschappelijk en statistisch onderzoek laat ik hier maar buiten beschouwing (alhoewel er tegenwoordig weinig kou gedurende de wintermaanden voorkomt) en probeer me maar te focussen op het toerseizoen 2019.
Kort en krachtig herhaald: deze is ten einde. Schluss, Fin.


IMG 6855Tijdens de traditionele erwtensoeprit, die als afsluiting wordt verreden werd er gestart een matig miezertje en zonnetje. Deze scheen uitbundig toen de pelotons bij het clubhuis arriveerden.
In het clubhuis hadden de mannen van de catering al voortvarend de voorbereidingen getroffen. De koppen en schotels afgewassen en in het gelid met de oren aan dezelfde kant opgesteld, de lepels met de bolle kant naar beneden gereed gelegd en de papieren servetten in het gelid ter tafel gevleid.
Ondertussen werd de soep verwarmd en rechts geroerd, dit omdat erwtensoep ook heet gegeten dient te worden. En gelukkig was er voor de vegetariërs tomatensoep. En de worst werd gesneden in plakjes separaat geserveerd, opdat de erwtensoepeter zelf naar behoeven en hartenlust zijn kom soep zou kunnen aanvullen tot het gewenste niveau.

MartinWierenga molkampioen2019Hauck presentatieTijDavidHauck supermolkampioen2019dens de erwtensoeplunch werden -ook alweer traditioneel- de winnaars van het Mol- en Supermolkampioenschap bekend gemaakt.
Honderachtendertig certificaten lagen er klaar, vijftig herinneringen en twee poedelprijzen voor de Mollers die net niet Wierenga presentatiede hoogste trede hebben kunnen bereiken. Maar gelukkig werden niet alle 138 Mollers naar voren geroepen. We zouden er dan nu nog hebben gestaan en bovendien was niet iedereen in het clubhuis.


Door het duo FerDo (voor al uw feesten en partijen) was gekozen om de eerste twintig van de klassementen in het zonnetje te zetten en Gerrit van den Bogerd en Ingrid Sas de poedelprijs te bedelen.
De winnaar van het Molklassement 2019, Martin Wierenga, en de winnaar van het Supermolklassement 2019, David Hauck, ontvingen de bij deze prijs behorende herinnering. Ze moesten deze helaas wel weer inleveren omdat de leverancier was vergeten er een datum bij te zetten.

En nu weer op naar seizoen 2020, met nieuwe kleding, met veel zon, niet zo veel wind. En regen mag, als we terug zijn...

Voor de volledige uitslag van de klassementen: klik hier


Douwe.