ride4kids logo smallIeder kind heeft recht op energie!

Strijd mee tegen stofwisselingsziekten met de Stichting Ride4Kids

Om de dag overlijdt er in Nederland een kind met een stofwisselingsziekte. Deze onbekende ziekte is de grootste doodsoorzaak onder kinderen in Nederland. Ride4Kids werft fondsen in om onderzoeken en projecten te financieren die een bijdrage leveren aan het vinden van medicijnen en/of behandelmethoden die de gevolgen van de ziekte bestrijden en mogelijk genezing brengen.

Iedere week worden in Nederland, 1 à 2 kinderen geboren met een stofwisselingsziekte. Van deze kinderen sterft 50% voor de leeftijd van 10 jaar, 75% wordt nooit volwassen.
Een behandeling bestaat niet.
Dit is onacceptabel!
Stichting Ride4Kids voert een antistrijkstokbeleid. Het sponsorgeld en ontvangen donaties worden voor 100 % besteed aan onderzoeksprojecten ten behoeve van energiestofwisselingsziekten. Alle evenementen van Ride4Kids worden volledig georganiseerd en uitgevoerd door vrijwilligers.

Stichting Ride4Kids doneert geld aan veelbelovende wetenschappelijke onderzoeken die uiteindelijk moeten leiden tot een behandelingsmethode voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Bij de feitelijke besteding van ingezamelde gelden wordt uiterste zorgvuldigheid betracht. Donateurs en sponsoren moeten er immers op kunnen vertrouwen dat het ingezamelde geld op de juiste plaats terecht komt.

Meer info? Zie de website www.ride4kids.nl


Boks4NoxLogo 10

Help Nox zijn uitdagingen te realiseren.

De Stichting Boks4Nox stelt zich tot doel financiële bijdragen te leveren aan Nox en zijn gezin.
Die financiële bijdragen zijn bedoeld daar waar gemeentelijke-, provinciale of landelijke subsidies of regelgeving ontbreken, alsmede de zorgverzekering(en) (zorg)kosten niet vergoeden.

Hierbij kunt u denken aan de nodige toekomstige aanpassing van de woning.
En heel belangrijk: de pas door de stichting aangeschafte splinternieuwe rolstoelbus rijdende houden.

Nox is een nu zes jarige knul die op 1 december 2013 is geboren. Ongeveer 7 weken eerder dan was gepland. De eerste weken leek alles goed te gaan maar helaas kwam er net voor de Kerstdagen een schokkende diagnose.

Die luidde: cysteuze periventriculaire leukomalacie. In gewone mensentaal gezegd betekent dat er een beschadiging van het hersenweefsel is, dat bij te vroeg geboren baby's kan optreden.
Vrijwel alle pasgeborenen met deze aandoening ontwikkelen later spasticiteit. Daarnaast blijft de verstandelijke ontwikkeling achter en kan er blindheid of een vorm daarvan optreden.
Bij het type cerebrale parese van Nox maakt zijn lichaam onbewuste en doelloze bewegingen, ook in rust, waardoor spreken, slikken, eten en het vastpakken van voorwerpen worden bemoeilijkt. Door de lage spierspanning (slappe spieren) kan Nox slecht zitten en niet lopen.
Het komt er op neer dat Nox volledig zorgafhankelijk is, zonder zijn gezin en (betaalde) andere hulp is er geen Nox...

Het leven van Nox en zijn gezin bestaat louter en alleen uit uitdagingen.
U kunt helpen samen met de stichting om die uitdagingen te realiseren.

Mag Nox op u rekenen met uw deelname aan de Goede Doelen Molentocht op zaterdag 29 mei
Een donatie kunt u nu al doen via zijn website  www.boks4nox.nl