LBF 2022 1Wat ooit gestart was met een Lucinda Brand Vrouwendag bij ons op de club, is in een mega vorm teruggekomen. En wel als in een echt, spectaculair wielerfestival voor alles en iedereen die het fietsen in de meest brede zin van het woord omarmt! Het programma omvatte o.a. wielerclinics (race en veldrijden), wedstrijden voor jeugd, mannen en vrouwen, een Kidscorner, stands van Trek, Wahoo, kledingverkoop, smoothie bar en een heuse biertap met het wielerbier bij uitstek: Kwaremont. Prominente gast was Sven Nys. Mooi was het duel Brand – Nys waar deze wereldtoppers even lieten zien hoe behendig ze zijn op de fiets.

Een voor ons belangrijk aandeel was de toertocht. Er waren drie supermooie routes uitgezet in de Alblasserwaard van 48, 80 en 125 km. Het uitgangspunt was deelnemers te laten kennismaken met het trainingsgebied van Lucinda. Het accent lag op het genieten van het mooie weer en de schitterende omgeving. Er zijn een kleine 150 toerfietsers vertrokken, die onderweg een leuke “bad eend” (mascotte van één van de sponsoren van Lucinda) stop konden maken. In Brandwijk stond een team van Mol vrijwilligers klaar om iedereen van drinken en eten te voorzien (de 125 km kwam daar zelfs twee keer langs).

Terug op het festival terrein was het feest en kon iedereen nagenieten van heerlijke koffie (ja, van sponsor SegaFredo), eten of een verkoelend biertje. We hebben met een stevig aantal Mol vrijwilligers kunnen helpen (voorbereiding routes, op- en afbouw, ophalen en wegbrengen materialen, bemensing “bad eend” post, inschrijvingstafel en pauzeplek, inzet Mol auto. Pareltjes Fotografie (ja, de fotograaf van Zwijndrecht Zwijndrecht) was een deel van de dag aanwezig om geheel belangeloos prachtige foto’s te maken.
( Zie voor de foto reportage <Foto's> <Fotoboek de Mol> <Kalenderjaar 2022> Clubactiviteiten> of klick < Hier >

LBF 2022 2Waarom werd dit alles georganiseerd? Ja, uiteraard om veel mensen een topdag te bezorgen maar het belangrijkste was toch om geld bijeen te halen voor de Hersen Stichting. Ik wil graag alle Mol leden bedanken die zich als fietser en/of als vrijwilliger hebben ingezet om het Lucinda Brand Wieler Festival tot een groot succes te maken en bij te dragen aan deze stichting.

Ada uit de Bosch