Knarrendag 2022

Knarrendag 2022 (231)


En toen stonden we ineens met z'n dertigen op het middelpunt van Nederland.
Er was een bijzondere plek bedacht voor de traditionele tussenstop tijdens de Knarrendag. De Goudsberg. Een pukkel op de Veluwe gevormd door stuwwal Meulunteren-Wageningen met een hoogte van zo'n vijftig meter. Je begint eraan en zonder parkoerskennis sta je -zoals anderen zeggen- geparkeerd. De weg oversteken, een haakse bocht naar rechts en dan vanaf 2 meter per uur weer optrekken. Moet kunnen, behalve als de weg “enigszins” hellend (naar boven) is en je denkt dat je achterwiel niet rond meer is...

Lees meer...

Lucinda Brand Festival 30-07-2022

LBF 2022 1Wat ooit gestart was met een Lucinda Brand Vrouwendag bij ons op de club, is in een mega vorm teruggekomen. En wel als in een echt, spectaculair wielerfestival voor alles en iedereen die het fietsen in de meest brede zin van het woord omarmt! Het programma omvatte o.a. wielerclinics (race en veldrijden), wedstrijden voor jeugd, mannen en vrouwen, een Kidscorner, stands van Trek, Wahoo, kledingverkoop, smoothie bar en een heuse biertap met het wielerbier bij uitstek: Kwaremont. Prominente gast was Sven Nys. Mooi was het duel Brand – Nys waar deze wereldtoppers even lieten zien hoe behendig ze zijn op de fiets.

Een voor ons belangrijk aandeel was de toertocht. Er waren drie supermooie routes uitgezet in de Alblasserwaard van 48, 80 en 125 km. Het uitgangspunt was deelnemers te laten kennismaken met het trainingsgebied van Lucinda. Het accent lag op het genieten van het mooie weer en de schitterende omgeving. Er zijn een kleine 150 toerfietsers vertrokken, die onderweg een leuke “bad eend” (mascotte van één van de sponsoren van Lucinda) stop konden maken. In Brandwijk stond een team van Mol vrijwilligers klaar om iedereen van drinken en eten te voorzien (de 125 km kwam daar zelfs twee keer langs).

Terug op het festival terrein was het feest en kon iedereen nagenieten van heerlijke koffie (ja, van sponsor SegaFredo), eten of een verkoelend biertje. We hebben met een stevig aantal Mol vrijwilligers kunnen helpen (voorbereiding routes, op- en afbouw, ophalen en wegbrengen materialen, bemensing “bad eend” post, inschrijvingstafel en pauzeplek, inzet Mol auto. Pareltjes Fotografie (ja, de fotograaf van Zwijndrecht Zwijndrecht) was een deel van de dag aanwezig om geheel belangeloos prachtige foto’s te maken.
( Zie voor de foto reportage <Foto's> <Fotoboek de Mol> <Kalenderjaar 2022> Clubactiviteiten> of klick < Hier >

LBF 2022 2Waarom werd dit alles georganiseerd? Ja, uiteraard om veel mensen een topdag te bezorgen maar het belangrijkste was toch om geld bijeen te halen voor de Hersen Stichting. Ik wil graag alle Mol leden bedanken die zich als fietser en/of als vrijwilliger hebben ingezet om het Lucinda Brand Wieler Festival tot een groot succes te maken en bij te dragen aan deze stichting.

Ada uit de Bosch

Dordrecht – Arnhem – Dordrecht

                Oftewel: de Mol2Daagse; terug van weggeweest, we kunnen en mogen weer. Zaterdag 2 juli vertrokken we vanuit het clubhuis, uitgezwaaid door brengers (stoere Mol leden kwamen natuurlijk met rugzak/weekend tas(je) op de fiets) en onze voorzitter. Het was mooi weer en straf windje in de rug; wat wil een fietser nog meer! Over gebaande banen richting Gorinchem om vervolgens langs de Linge te rijden verder richting oosten. Schitterende route over rustige wegen (knap werk van routebouwer Rinus) maar hoe mooi ook, op een gegeven moment gaat de inwendige mens opspelen en we waren blij dat de theetuin in Maurik in zicht kwam.

                Wat een schitterende locatie, super vriendelijke mensen, mooie tuin en heerlijke koffie met kersengebak. Eigenlijk wil je daar gewoon blijven zitten maar captain Henk was onverbiddelijk: uit die luie stoel en verder fietsen! We vervolgden onze weg langs de Neder-Rijn om die bij Rheden over te steken. Daar lag de Grebbeberg al op ons te wachten; eigenlijk niet een probleem. De Wageningse Berg verderop heeft al meer iets weg van een kuitenbuiten en de explosieve klimmersbenen werden hier duidelijk gescheiden van de diesel klimmersbenen. Maar goed, iedereen genoot van de omgeving. We begonnen de eindstreep al een beetje te ruiken maar moesten echt eerst nog de Italiaanse weg op om van het geaccidenteerde Arnhem zelf nog maar te zwijgen.

In de Stayokay in Arnhem konden we gelijk door naar de kamers, het terras (in willekeurige volgorde) of nog een extra “berg” lusje te doen. Een vijftal Mollers tekende hiervoor en kwamen moe maar zeer voldaan terug. Stelletje bikkels!

Mol2daagse 2022 3s Avonds gezellig bijpraten, eten, korte wandeling om het hotel heen (wat is het daar mooi en rustig) en opladen voor de volgende dag. Na een goed ontbijt begonnen we aan de terugreis. Het straffe windje van gisteren was er nog steeds maar nu hadden we die de hele weg tegen. Ai! De route ging nu via Bennekom en Veenendaal. De “ellende” begon toen we de dijk opdraaiden richting Wijk bij Duurstede en de wind ons terug naar Arnhem wilde blazen. Redelijk uitgepierd (nou ja, ik dan) kwamen we bij de stop. Heerlijk koffie gedronken en ja, alweer wat erbij en toen op naar de finish. Bij Meerkerk roken we de eindstreep al waar we weer opgewacht werden door onze voorzitter en ophalers. Heerlijk weekend, dank voor de inzet van de betrokken vrijwilligers.

Ada uit de Bosch

Jan Jongman Memorial 17-07-2022

Onder zeer mooie weersomstandigheden is de 14e Jan Jongman Memorial verreden. Met deze tocht naar Hekendorp, de geboorte plaats van Jan, en een gezellig samenkomst in het clubhuis waar een hapje en drankje klaar is gezet door onze Co herdenken wij deze uitzonderlijke man.

Even in het kort. Jan was niet alleen een van de oprichters van de toerafdeling maar ook iemand die Zwijndrecht- Zwijndrecht tot een groot succes heeft gemaakt. Jan heeft vele onderscheidingen mogen ontvangen zoals gouden, zilveren en bronzen spelden. En als kers op de taart heeft hij In sept-2002 tijdens de viering van ons 25 jarig bestaan als toer afdeling, een Koninklijke onderscheiding en wel “Lid in de Orde van Oranje-Nassau” uit handen van de Burgemeester A.S. Scholten uit Zwijndrecht in ontvangst mogen nemen. Maar 1 jaar heeft hij kunnen genieten van deze onderscheiding want hij is op 7 -september 2003 van ons heen gegaan.

JJM 2022 00Na terugkomst in het clubhuis is er aan de afgevaardigde ambassadeur van het KiKa fonds een cheque overhandigd met daarop een bedrag van 2750 Euro dat door de deelnemers en sponsors bij elkaar is gebracht tijdens de afgelopen Zwijndrecht – Zwijndrecht v.v.
Het hapje wat bestond uit een tomatensoep, salade en broodjes kaas dat smaakte goed en het drankje gleed er ook zo in.
Co, Jan en Peter bedankt voor het bereiden en uitserveren.

Tijdens deze tocht naar Hekendorp zijn is er door Jaap Nispeling (bijrijder volgwagen) een 60 tal foto’s en een 10 tal korte filmpjes gemaakt.
Ze zijn te vinden onder:
Foto's <Fotoboek de Mol> <Kalenderjaar 2022> <Clubritten> <Jan Jongman Memorial>
Of klik < Hier >

Jaap, namens de deelnemers van deze tocht bedankt voor het maken en aanleveren van de foto’s en film fragmenten.

Appeltaart in Oudenbosch

2022 07 06 appeltaartOudenbosch01

De dag begon goed, woensdag de 6e juli 2022.
Een troostbakkie aan Henk en een afgesloten pad omdat er takken van bomen werden afgezaagd. Dus de mooie lus via de Kop van het Land, daarna doorsteken naar het steeds mooier wordende natuurgebied de Elzen ten zuiden van Dordt.
De Moerdijkbrug aan de ongebruikelijke -maar toch toegestane- zijde passeren is in dit jaargetijde ook geen straf. Dan denk je dat je het wel gehad hebt. De geijkte weggetjes richting Oudenbosch op beide duimen kennende. Maar wat toverden Harry en Albert nu toch weer uit hun carbonnen hoed? Na al die jaren op de automatische piloot via de Afgebrande Hoeve naar de namaak Sint-Pieter fietsen ineens een “onbekende” afslag. En daarna nog een en nog een…. Langs onbekende begroeiing -we moeten nog uitzoeken wat het nu precies was- weer een weggetje links, voorbij een stopbord de straat over en ineens was het daar.
2022 07 06 appeltaartOudenbosch02

Wat een prachtige tuin, wat een gastvrijheid en wat een lekkere koffie en versgebakken appeltaart. Moeilijk te snijden was ie, zo warm uit de oven. Het appeltaartbordje was bijna te klein en op mijn vraag op het stuk wat ik gepresenteerd kreeg voor drie personen was, kreeg ik een ontkennend antwoord. Ik zal er wel heel erg hongerig hebben uitgezien.
12 Mannen aan een tafel, genietend van de dag en de pauzeplek en wat had de dochter van Harry het goed voor elkaar. Top en nogmaals hartelijk dank voor de ontvangst.
Nog iets over de terugweg? Die was nagenoeg identiek aan de heenweg. Dus weten we nog steeds niet welke planten er stonden.
Douwe.