krammersluizen 2020 0In het vorige ritverslag konden jullie lezen dat de dames vanuit Grevelingen een mooie tocht door Zeeland gemaakt hebben. Maar…je kunt natuurlijk ook vanuit huis naar de Grevelingen fietsen. Op een mooie zomerdag eind juli (21 graden, zonnetje, wel wind) werd het idee omgezet in daden. De Garmin dame had de route gemaakt en vanaf de Zwijndrechtse brug vertrok het viertal langs de Kil richting Moerdijk. De stemming was opperbest; het plan was om halverwege natuurlijk ergens te stoppen voor koffie met jawel een taartje. Maar in de buurt van Oudenbosch begonnen Bmol en Bmol al heel hard te roepen dat ze zo’n leuk terrasje wisten maar de Garmin dame was Oost-Indisch doof en trapte gewoon door. Bij Steenbergen was de boel niet meer te houden en hebben we een superplekje (Corona proof) gevonden op de Grote Markt met uitzicht op een imposant kerkgebouw. Als een volleerde gids wist Ymol te vertellen dat dit de Sint Gummaruskerk was. 

Buikjes en bidons weer gevuld, ging de reis verder richting oversteek Schelde Rijnkanaal om vervolgens over de 7 kilometer lange Philipsdam te fietsen. Amol nam de rol van gids over en suggereerde dat het een goede afwisseling zou zijn om de uitkijktoren (heel veel traptreden!) bij de Krammersluizen te beklimmen. Ymol keek wat bedenkelijk, heeft het niet zo op hoogtes, en opperde om op de fietsen te passen. Fietsschoenen uit en naar boven klimmen om van een prachtig uitzicht te genieten over de wijde omgeving en vooral over de imposante Krammersluizen. Het toeval wil dat daar net iemand stond met een mooie Canon EOS550D camera. Gmol wierp haar charmes in de strijd en regelde spontaan een foto shoot voor ons. De foto’s mogen met toestemming van de fotograaf Jan den Hartog, gebruikt worden voor DTC de Mol publicatie. 
krammersluizen 2020 1krammersluizen 2020 2

Tussen Oude Tonge en Achthuizen was er een omleiding die niet echt goed stond aangegeven (althans dat vonden wij). De Garmin dame raakte weer even in paniek maar Ymol nam resoluut de leiding en besliste dat we omleiding A zouden volgen. Uiteindelijk weer op bekend terrein en verder dus maar via Haringvliet naar de Hoeksche Waard. Bij de Banaan nog even water getapt en koffie gedronken. De wind en de kilometers begonnen hun tol te eisen en via wat binnen weggetjes werd er koers gezet naar de Heinenoord tunnel en langs de Oude Maas maar Zwijndrecht waar de reis eindigde op terras in de tuin in de zon. Lekker even nagenieten van deze prachtige dag!

Ada uit de Bosch