PUB QUIZ Plieger wielersport

pliegersport pubquiz 2020

Alles is anders dit jaar. Helaas kon ook de traditionele Kerstshow van onze sponsor niet doorgaan en schoot ook onze groepsrit daar naar toe erbij in. Het Plieger Team had hier wat op gevonden en haar relaties uitgenodigd mee te doen aan de Plieger Pub Quiz. De dames Mol waren hier wel voor te porren natuurlijk. Jammer genoeg moest op de avond zelf Gmol afhaken vanwege ziekte. Ymol, Bmol en Amol moesten daarom extra hun best doen.

De opstelling was uiteraard Corona proof (ten tijde van de quiz mocht je nog drie mensen thuis ontvangen); we hadden de laptop aan de beamer gekoppeld zodat iedereen op veilige afstand van elkaar toch eerste rang zat.

We hadden ons proberen voor te bereiden (het waren allemaal wielersport gerelateerde vragen) maar waren toch wat overdonderd door de “muziek” vragen. Ja, iedereen kent natuurlijk de tune van Radio Tour, de Avondetappe etc. maar noem maar eens de artiest. Google is your best friend; maar tijdsdruk speelt ook een rol. Enne…toen wist iemand een antwoord en toen wisten we niet meer bij welke vraag het hoorde……Nou ja, glaasjes bijvullen en naar de volgende ronde. Die ging een stuk beter: welk fietsmerk hoort bij het getoonde logo. En zo ging het diverse rondes door. Gezellig en leuk initiatief.

De uitslag volgde de volgende dag. De quiz bleek een groot succes; er deden 68 teams mee (wij waren team Lady Mol) en wij zijn keurig in de middenmoot geëindigd. Onze beloning: een Liv wieler jersey. A en Bmol zijn dat gaan ophalen in de winkel (ja, alweer, dit was voor de lock down) en onder genot van de Plieger koffie hebben we gezellig bijgepraat met Gerrit.

Nogmaals bedankt, Plieger Team

Ada uit de Bosch

Afsluiting seizoen 2020

Het seizoen 2020 is een bijzondere geworden, waarin helaas een groot aantal Molritten afgelast moest worden.

Toen rond 1 juli de maatregelen omtrent Covid-19 enigszins verruimd werden, heeft de toercommissie met grote inzet het toch voor elkaar gekregen om het molpeloton een (aangepast) programma in groepsverband te laten rijden.

Jammer genoeg was het kleine beetje vrijheid om met de groep te rijden van korte duur, met als gevolg dat de laatste ritten helaas ook weer afgelast moesten worden.

Uiteindelijk konden we toch nog 18 officiële ritten van de originele agenda van 43 Molritten / 49 Supermolritten laten doorgaan.

Normaal gesproken wordt na het fietsseizoen een klassement opgesteld, herinneringen uitgedeeld en de Molritten- en Supermolkampioen gehuldigd.

Tevens wordt er een certificaat met eindstand in het klassement (en het aantal ritten en kilometers die je in het seizoen gefietst hebt) overhandigd.

Dat hebben we dit jaar vanwege de Covid-19 maatregelen nog niet kunnen doen.

Vanwege bovenstaande zijn we tot een andere afsluiting van het seizoen 2020 gekomen. Dit jaar doen we dat door het publiceren van het overzicht van het verreden aantal Molritten, zonder daar een kampioen bij te huldigen en wordt het zo felbegeerde shirt “Molrittenkampioen” niet uitgereikt. In plaats daarvan zal een herinnering worden uitgereikt zodra daar een mogelijkheid toe is.
Klik hier voor het overzicht.

Aangezien er geen buitenritten verreden zijn, is er geen overzicht van de “Supermol”.

Daarnaast krijgt iedereen die dit jaar heeft meegefietst (en gescand) een passende herinnering aangeboden. Er wordt gekeken hoe dit corona-proof geregeld kan worden dus wordt vervolgd...

En tenslotte, maar niet minder waardevol, ontvang je via email jouw persoonlijke (digitale) certificaat die je desgewenst zelf kan printen.

De websitecommissie heeft dit met de nodige inspanning mogelijk gemaakt, waarvoor dank.

Voor volgend jaar hopen we uiteraard net als iedereen op een “normaal” seizoen dat in ieder geval minder geplaagd wordt door Covid-19.

Blijf gezond en hopelijk kunnen we elkaar in het nieuwe seizoen weer op een meer regelmatige basis bij de club zien.

Sportieve groeten

de toercommissie en het bestuur

Secrets of the bee hyve.

Omdat het op 8 augustus een extreem warme dag beloofde te worden, zaten twee Mol dames ruim voor 7.00 uur op de fiets. Veer “De Biesbosch” bleek die dag helaas pas om 10.00 uur te vertrekken vanaf Kop van ’t Land, waardoor werd besloten de voorgenomen route tegen de klok in te fietsen.  

gbgbls 2020 2Vroeg vertrekken heeft zo z’n voordelen. Je hoort en ziet vele vogels, het ruikt fris, het licht is prachtig en het is vooral heel stil op de weg. Zo stil dat Gaby, die ter voorbereiding op de warmte van tevoren blijkbaar iets te veel water had gedronken, dacht even ongestoord een sanitaire stop te kunnen houden. Er kwamen echter drie heren op een racefiets voorbij, waarvan er uitgerekend een bij Berni stopte en een praatje begon te maken. Gehaast haar broek ophijsend, voelde Gaby nog net dat ze gestoken werd door een insect en stapte bovendien in de brandnetels. Azaron smerend, voegde ze zich bij Berni, wiens gesprekspartner een gelovig man bleek. Hij droeg niet alleen een wielershirt met tekst ter promotie van Jezus erop maar vouwde bovendien de handen en begon hardop voor hen te bidden.

Lees meer...

Foto shoot op de uitkijktoren Krammersluizen

krammersluizen 2020 0In het vorige ritverslag konden jullie lezen dat de dames vanuit Grevelingen een mooie tocht door Zeeland gemaakt hebben. Maar…je kunt natuurlijk ook vanuit huis naar de Grevelingen fietsen. Op een mooie zomerdag eind juli (21 graden, zonnetje, wel wind) werd het idee omgezet in daden. De Garmin dame had de route gemaakt en vanaf de Zwijndrechtse brug vertrok het viertal langs de Kil richting Moerdijk. De stemming was opperbest; het plan was om halverwege natuurlijk ergens te stoppen voor koffie met jawel een taartje. Maar in de buurt van Oudenbosch begonnen Bmol en Bmol al heel hard te roepen dat ze zo’n leuk terrasje wisten maar de Garmin dame was Oost-Indisch doof en trapte gewoon door. Bij Steenbergen was de boel niet meer te houden en hebben we een superplekje (Corona proof) gevonden op de Grote Markt met uitzicht op een imposant kerkgebouw. Als een volleerde gids wist Ymol te vertellen dat dit de Sint Gummaruskerk was. 

Lees meer...

Fietsen in corona tijd

Ineens een lege agenda. Streep door geplande sportevenementen, sportschool gesloten, zwembad dicht. Gelukkig mochten we wel fietsen. En dat heb ik volop gedaan. Eerst alleen, wat later op de MTB met broer en met een vast groepje Mol dames
(uiteraard alles met in achtneming van de geldende regels).
De zorgzaamheidsfactor lag erg hoog in de groep: de ene keer zeulde de ene dame een thermoskan met koffie en bekertjes mee (en handgel!), de andere keren kwamen er heerlijk zelfgebakken cake of zelfgemaakte sportrepen tevoorschijn uit de rugzakjes. Al snel kwam er “verlichting” en konden we ons verheugen op “coffee to go” bij benzinestations of cafeetjes onderweg.

Lees meer...

Inloggen

X