Zaterdag 23 november trokken vier Mol dames richting Stroe voor een MTB-toertocht, uitgezet door de prima organisatie van de Veluwe Renners.
Na het inschrijven met Scan&Go en een bakje koffie gingen we op pad. Eerst even een stukje over asfalt (altijd lekker om even in te rijden) om daarna het Boeschoterbos in te duiken. ATBmoldames 2019 0De herfsttooi van de bomen was nog steeds schitterend met daaronder een dik tapijt van bladeren. Af en toe een verhard fietspad (oversteken of klein stukje volgen) en hup het bos weer in. Een deel ging ook over heide en we moesten een stuk oversteken met rul zand. Dit had tot gevolg dat de voorste Mol dame letterlijk in het zand beet en de anderen wijselijk een stukje gingen klunen. We waren best wel blij toen we na 31 kilometer fietsen bij de pauzeplek aankwamen. Het was daar niet druk (het was al wat later en veel deelnemers deden de kortere variant). We werden getrakteerd op bouillon, banaan en speculaas (het was tenslotte de Sinterklaas tocht!).

Ineens spotte ik een bekende helm en het Mitchelton Scott tenue. Ja hoor, ze was het echt! Daar stond een meervoudig wereldkampioen vlak voor mijn neus: Annemiek van Vleuten. Haar groepje stond al min of meer klaar om te vertrekken maar Annemiek nam tijd voor een praatje en we mochten met haar op de foto. Grappig hé? Ben je 66 jaar en als een kind zo blij dat je met Annemiek op de foto mag. Het mag duidelijk zijn dat ik een grote fan van haar ben.

Maar goed er moest nog verder gefietst worden ook. Ik had de tocht al eerder gefietst en wist wat er komen ging: de zandgaten van Garderen. Elke keer weer nieuwe klimmetjes en afdalingen en altijd even steil en vol met modder, los zand, boomwortels of wat maar voorhanden is door moeder natuur. De Mol dames kwamen hier niet allemaal ongeschonden doorheen maar iedereen vond het spannend en (bijna) leuk. De kilometers en de inspanning begonnen we wel te voelen. De voorste Mol dame trok de gashendel het laatste stuk flink open maar dat werd de laatste Mol dame toch wat te gortig dus even tikkie terug. Na ruim 50 kilometer (best ver voor een MTB-ritje) kwamen we bij de finish. De afspuitploeg zat al aan de koffie (of het bier) en werd het “help jezelf”. Gelukkig ontpopte de ene Mol dame zich als een volleerd fietsafspuiter. Even gezellig napraten en daarna moe, tevreden en met schone fietsen weer huiswaarts.

Ada uit de Bosch

ATBmoldames 2019 1