Mountainbiken zoals mountainbiken bedoeld is

MTB? Waar staat dat ook alweer voor? Nu, ingeval van de Ermelose MTB-toertocht staat dat voor Modder, Top (heuvels en hoge hartslag), Benen (als in aanslag op je benen). Drie Mol dames togen weer vol goede moed richting Veluwe. De vierde Mol dame moest Kerstinkopen doen (weer een heel andere vorm van training…). We waren redelijk vroeg en konden via Scan&Go snel op pad. Vanaf de start, hup gelijk het bos in. Niks even rustig inrijden, gelijk keren, wenden, heuveltje op en af. Even later kwam er een splitsing, niet voor de afstand maar keuze tussen “basis” en “zwaar”. De ene Mol dame keek wat bedenkelijk en de andere twee kozen unaniem voor zwaar. Het was inderdaad zwaar (steile heuvels, afdalingen, scherpe bochten etc.). Toen we weer op de basis route kwamen zagen we tot onze blijdschap dat de derde dame eieren voor haar geld had gekozen en ons achterna was gekomen. Wat een bikkels hé?

Lees meer...

Prachtige tocht over de Veluwe met een bijzondere ontmoeting

Zaterdag 23 november trokken vier Mol dames richting Stroe voor een MTB-toertocht, uitgezet door de prima organisatie van de Veluwe Renners.
Na het inschrijven met Scan&Go en een bakje koffie gingen we op pad. Eerst even een stukje over asfalt (altijd lekker om even in te rijden) om daarna het Boeschoterbos in te duiken. ATBmoldames 2019 0De herfsttooi van de bomen was nog steeds schitterend met daaronder een dik tapijt van bladeren. Af en toe een verhard fietspad (oversteken of klein stukje volgen) en hup het bos weer in. Een deel ging ook over heide en we moesten een stuk oversteken met rul zand. Dit had tot gevolg dat de voorste Mol dame letterlijk in het zand beet en de anderen wijselijk een stukje gingen klunen. We waren best wel blij toen we na 31 kilometer fietsen bij de pauzeplek aankwamen. Het was daar niet druk (het was al wat later en veel deelnemers deden de kortere variant). We werden getrakteerd op bouillon, banaan en speculaas (het was tenslotte de Sinterklaas tocht!).

Lees meer...

Molletjes Xtreme Vlaanderen

Zondag 22 september 2019 was het dan zover, de derde editie van Molletjes Xtreme.

Molletjes Xtreme is  een fietstocht gebaseerd op originele klassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen, niet de gehele ronde wordt gedaan, maar nagenoeg alle bekende klimmetjes, kasseistroken en andere pittige stukken die aan elkaar geknoopt zijn.

‘s Ochtends vroeg werd ik opgehaald door Patrick, om op parkeerplaats De Ham in Oudenaarde te verzamelen.

Rond half tien vertrokken we voor de rit van ca 140km en 1800hm. Onze groep bestond uit Eric, Eugene, Franklin, Jonneke, Taco, Maurice, Patrick, Peter N, Rene B, Rico, Ronald, Tibor en ik (Michel).

Lees meer...

VIJF MOLLEN OP EEN COL

Pyreneeen Challenge 2019 3En niet zomaar eentje; nee, we staan boven op de top van de Tourmalet. Het is het sluitstuk van de Pyreneeën Challenge, een driedaags evenement georganiseerd voor en door stichting Ride4Kids. De deelnemers hebben vooraf hun best gedaan zoveel mogelijk geld bijeen te brengen (minimaal Euro 750) ten behoeve van onderzoek voor kinderen met een (energie)-stofwisselingsziekte. De vijf Mollers (Berni Larkin, Leanore Meerkerk, Jan Vink, Gerrit van Asch, Ada uit de Bosch) fietsten in het team Ven2Cops. Een team dat al elf jaar lang in verschillende samenstelling fietst voor het goede doel. Het bestaat uit politiemensen van de eenheid Rotterdam, aangevuld met deelnemers die een directe of indirecte band hiermee hebben.
Alle vijf hadden we onze eigen voorbereiding, motivatie en doelen, deels samen getraind maar vooral veel morele steun van elkaar.

Lees meer...

Knarrendag 2019

De eerste woensdag in spettember. 
Spettember?  Jazeker was het eerst een tikfout, later blijkt toch dat dit de juiste naam voor de 9e maand van het jaar te zijn. 
Die eerste woensdag in die maand, traditioneel de dag voor de knarren van de Mol om zich bij André Pellikaan te verzamelen om de reis naar Barneveld aan te vangen. 
Spetters verwacht, maar toch blij gemoed, zo van “we zien wel” en “we zijn niet van suikergoed” en m meer van dergelijke flink aandoende uitspraken bij de Goudrenet om- en aangekleed. 
Een koffie en een plas en voor de zekerheid toch maar met de overschoenen aan op (fiets)pad.

Lees meer...