Een Knarrendag (toch echt de zesde) met deelnemers uit veel leeftijdscategorieën.
Knarste knarren, piepse knarren en gewone knarren die vinden niet in één van geschreven categorieën thuis te horen.
En dan nog de knarinnen van onbepaalde leeftijd.
Met de toch altijd weer bijzondere vezamelplek bij André Pellikaan, zoon van Dany. De ontvangst was als vanouds weer hartelijk met een gevoel van een beetje thuiskomen maar zeker met de wetenschap: dit hoort ook bij een Knarrendag.
Kopje koffie, koekje, een kletspraatje, herinneringen en de regen buiten.
Dan naar Barneveld, de ook weer erg vertrouwde startplek voor de koffie en een plas. Maar er moest ook worden gefietst, we hadden natuurlijk niet voor niks onze stoeipakjes aan. Regenjasjes er over en op de fiets.
Op pad voor een zuidelijke ronde over de Veluwe met een schampje heuvelrug.

Het zou een prachtige route zijn, ook netjes uitgetekend voor de GPX, alleen bleek de praktijk af en toe iets weerbarstiger te zijn dan de getekende versie.
Uiteindelijk kwam alles natuurlijk weer prima op zijn spaken terecht en werd al het oponthoud met een grap en een lach verwerkt.
We hadden de hele dag de tijd, niemand hoefde nog naar de Ikea en het zou pas om acht uur gaan schemeren.
Overigens een prachtig moment om dan zwijnen te spotten, maar zo laat werd het niet.

Het oponthoud werd trouwens niet alleen veroorzaakt door de GPXmannen die anders werden gestuurd dan de Old Scool Routelezers (OSRmannen) met op het stuur de geplakte versie van de te bezoeken fietsknooppunten...
Nee, onderweg verkoos een regenjackje ervoor zijn eigen route te nemen en vermocht al eigenwijs uit een zak te rollen en al fladderend in de ketting (en daardoor derailleur) te wapperen.
Gevolg was een geperforeerd regenjack (minder waterdicht dan bij het vertrek) en een afgebroken derailleur. En dat was minder. Met een lek jek komt men de dag wel door, maar met het beschreven mechanisch probleem valt er weinig te derailleren.
Gelukkig stond de zwager van Jannes (Floor) binnen afzienbare tijd (hoop ik) bij de pechHenk, die de rest van de dag als vierde inzittende heeft gefungeerd.

En als we dachten alles gehad te hebben: stroomstoring. Je geooft het niet in een tijd waarin iedereen van het aardgas af zou moeten of over zou moeten gaan naar zonnenenergieopwekkende panelen of enorme warmtewisselpompen.
Geen koffie, geen thee, geen ietsanders dan koude versnaperingen bij de geplande tussenstop. Ja, een kaarsje op het toilet, dat gelukkig bezocht mocht worden.
Wat een pech voor de uitbaterin, 35 hongerige knarren de deur moeten wijzen. En wat een (beetje hoor) pech voor de knarren zelve. De Planken Wambuis lag op de route en ook wat verder. Waar het uiteindelijk ook goed toeven was en over toeven gesproken: ze waren ruim bemeten.

En toch werd het ook nog wel een beetje droog. En kon iedereen van de mooie omgeving genieten, met her en der zelfs nog een verlaat bloeiend plukje heide.
Uiteindelijk werd tegen de klok van zessen het einddoel bereikt en na het uitpellen van het natte lijf en het schoonmaken daarvan, was het genieten van de maaltijd en van elkaars gezelschap.


Twas weer een mooie dag, een mooie route, de inmiddels traditionele gekookte eieren en de balletjes gehakt, klein malheur
en wat miezerende regen.

Wat blijft is weer een mooie ervaring.
Douwe.