Zesde Knarrendag: wederom een succes

Een Knarrendag (toch echt de zesde) met deelnemers uit veel leeftijdscategorieën.
Knarste knarren, piepse knarren en gewone knarren die vinden niet in één van geschreven categorieën thuis te horen.
En dan nog de knarinnen van onbepaalde leeftijd.
Met de toch altijd weer bijzondere vezamelplek bij André Pellikaan, zoon van Dany. De ontvangst was als vanouds weer hartelijk met een gevoel van een beetje thuiskomen maar zeker met de wetenschap: dit hoort ook bij een Knarrendag.
Kopje koffie, koekje, een kletspraatje, herinneringen en de regen buiten.
Dan naar Barneveld, de ook weer erg vertrouwde startplek voor de koffie en een plas. Maar er moest ook worden gefietst, we hadden natuurlijk niet voor niks onze stoeipakjes aan. Regenjasjes er over en op de fiets.
Op pad voor een zuidelijke ronde over de Veluwe met een schampje heuvelrug.

Lees meer...

10e Baleco Zeelandtoer 2018

Na dagenlang de weersvoorspellingen te hebben bestudeerd en alle mogelijke windrichtingen en -snelheden daarbij te hebben voorspeld zien worden, was het zaterdag 1 september DE dag. 
De dag waarop één van de voorspellingen uit zou komen, of niet. Dat heb je soms met voorspellingen.
Even een zijgedachte: het lijkt me een leuk vak weersvoorspellaar, als het niet uitkomt roep je: het is maar een voorspelling en als het wél uitkomt met een grote grijns op je gezicht roepen dat je er niet ver naast zat. Maar daar ging het op die Zeelandse zaterdag niet over.
Ruim veertig fris gewakkerde Mollers plus een aantal gasten (ook uit het buitenland) lieten zich om acht uur fêteren met een kop koffie en een kingsize bolus. Het traditionele ontvangst in ’s Heerenhoek inmiddels.

Lees meer...

Zwijndrecht – Zwijndrecht, het was weer geweldig!

Zwijn Zwijn 2018De belangrijkste, de verste, drukst bezochte en gewoon leukste tocht van het seizoen. Dat weten we allemaal en onbetwist is Zw-Zw gewoon de belangrijkste rit op onze toerkalender. En natuurlijk heb ik hem ook dit jaar weer gereden. Maar dat ging niet allemaal zonder slag of stoot.

Proloog
De voorbereiding dit jaar was er eentje om niet over naar huis te schrijven namelijk. Voor zover ik het heb kunnen meemaken is het namelijk nog nooit gebeurd dat ons seizoen kwa clubritten gewoon 3 weken later begon dan dat op de toerkalender was voorzien. De openingsrit was verkend en al maar de omstandigheden waren niet verantwoord. En ook de weken erna werden gekenmerkt door koude en koude wind en ook vanwege die omstandigheden was fietsen in groepsverband niet verantwoord.

Lees meer...

Abdijentocht en hoe in de war kan je zijn.

De wekker loopt lekker vroeg af. En daar is niks mis mee. Ondanks het feit dat ik in de weekenden tegenwoordig echt mijn slaap nodig heb en ook minder vroeg op de fiets stap, is dit wel weer een keertje leuk, een vroege wekker, een rit ergens anders.

We doen ons ding, laden de fietsen in en vertrekken richting Tilburg. Laatst waren we onderweg naar GEEL om daar de Hageland Classic te rijden en toen reden we verkeerd, was er een weg afgezet en was een ritje van normaal een uurtje iets geworden van anderhalf uur, wat resulteerde in een te laat starten en uiteindelijk pauzeplaatsen die eigenlijk al verlaten waren, niet gezellig.

Nu is het anders, we zoeven Breda voorbij en binnen een zucht en een scheet zijn we in Tilburg maar ... het is druk. Lekker weer. Populaire tocht. En we worden een landweggetje opgestuurd alwaar we best ver van de startplaats de auto parkeren en onszelf prepareren voor de tocht.

Lees meer...

Verrassingstocht ter ere van Ad's 75e verjaardag.

Op de woensdagrit van 7 maart heeft Ad het volledige peloton verrast met koffie met gebak bij de Stoeterij van Verdoorn op Oostkinderdijk. Ad is 75 jaar geworden! Er is gezongen en gesmuld.

Bedankt Ad, en dat je nog vele jaren van je uitmuntende conditie mag blijven genieten!

Peter van Veen