Zeeuwse wattuh

Wattuh? Jazeker.

Zeeland, bekend van de bolussen, bekend van de mossels en oesters, bekend van de schone luchten, bekend van water en wind.
Maar ook -inmiddels- bekend van de wattuh.
Van die dingen waar je in wordt gelegd als je meerijdt met de Baleco Zeelandtoer.
De negende editie dit jaar. 

Na het welkomstwoord van Jan van ’t Leven tijdens de bolus en koffie werden de helmen opgezet, de handschoentjes en de fietsen gepakt.
De plaatselijke bevolking schoof -nog wat slaperig- de gordijntjes wat opzij en zag een groep vrolijke en enthousiaste Mollers en introducees vanaf de Markt in ’s Heerenhoek vertrekken. 
Langs de priemende kerktoren, de dijk op.

Lees meer...

Monument

zwijn zwijn 2017 10Het zal geen clublid ontgaan zijn dat het weer Zwijndrecht-Zwijndrechttijd was, onze langste en meest gedenkwaardige tocht. Ditmaal een feestelijke editie want het is de 40ste keer en daarmee een jubileum. Ik heb deze tocht inmiddels al een aantal keer met het gele monster volbracht en het blijft iedere keer weer een belevenis. Deze keer vertrokken wij met 211 deelnemers, motorbegeleiding en diverse volgwagens, maar niet vanuit het vertrouwde sportpark Groote Lindt.

Lees meer...

Joop Schuringa Classic 3-06-2017

JS classic 2017 3Zaterdag 3 juni reden we de Joop Schuringa Classic. Die tocht is vernoemd naar Joop Schuringa. Joop was een bijzonder man.  Elke dag zat hij op zijn fiets.  Was het een dag slecht weer dan ging hij niet ’s morgens fietsen,  maar ’s middags of ’s avonds of tussen de buien door.  Hij fietste gewoon elke dag.  Joop was ook een van de vijf grondleggers van de toerclub.  Leden die al lang lid zijn van de Mol zullen deze man nooit vergeten.

Lees meer...

De 40ste editie Zwijndrecht- Zwijndrecht v.v.

De 40ste editie van Zwijndrecht (NL)-Zwijndrecht (B), georganiseerd door de DTC de Mol, gefietst. Het beloofde om een mooie dag te worden, die belofte is uitgekomen, want het werd subtropisch. Omstreeks 7 uur meldde ik mij bij zwager Bart aan de deur. Mijn zus deed open en vertelde dat zwager Bart even moest voorkomen dat hij niet een zelfde stop diende te maken als Tom Dumoulin. Ik wachtte dus braaf tot hij zover was om met mij mee te fietsen naar het verzamelpunt, Korfbalvereniging De Albatros in Zwijndrecht. Lekker rustig trappend zijn wij er heen gereden.

Lees meer...