Zeeuwse wattuh

Wattuh? Jazeker.

Zeeland, bekend van de bolussen, bekend van de mossels en oesters, bekend van de schone luchten, bekend van water en wind.
Maar ook -inmiddels- bekend van de wattuh.
Van die dingen waar je in wordt gelegd als je meerijdt met de Baleco Zeelandtoer.
De negende editie dit jaar. 

Na het welkomstwoord van Jan van ’t Leven tijdens de bolus en koffie werden de helmen opgezet, de handschoentjes en de fietsen gepakt.
De plaatselijke bevolking schoof -nog wat slaperig- de gordijntjes wat opzij en zag een groep vrolijke en enthousiaste Mollers en introducees vanaf de Markt in ’s Heerenhoek vertrekken. 
Langs de priemende kerktoren, de dijk op.

Lees meer...

Jan Jongman Memorial 16-7-2017

Met deze fietstocht naar Hekendorp, de geboorteplaats van Jan Jongman, gedenken wij elk jaar deze bijzondere man die veel voor DTC de Mol heeft betekend. Om zijn verdiensten extra te onderstrepen wordt altijd na afloop van deze bijzondere rit bekend gemaakt wie er voor de Jan Jongman Bokaal in aanmerking is gekomen en wordt er de cheque met daarop het bedrag dat bij elkaar is gefietst tijdens Zwijndrecht-Zwijndrecht aan een afgevaardigde van KiKa overhandigd.

Ook dit jaar stond er zoals gebruikelijk na terugkomst in ons clubhuis een hapje en een drankje klaar. Dit jaar alleen verzorgd door Yvonne Bleeker ipv Co. Dit werd door de leden gretig en smakelijk richting maag gestuurd. Vervolgens kreeg Jan Korteland als voorzitter van de Zwijndrecht-Zwijndrecht-commissie het woord. Na een korte speech, waarin hij vrijwilligers en sponsoren bedankte werd de cheque met het fantastische bedrag van 3240,00 Euro overhandigd aan de afgevaardigde van KiKa. Direct hierna werd er door onze voorzitter Ada bekend gemaakt wie de Jan Jongman bokaal dit jaar zou ontvangen. Tijdens een korte toelichting werd duidelijk dat Jan Korteland de gelukkige was. Jan nam trots de Jan Jongman Bokaal in ontvangst. Hij kreeg deze voor het perfect organiseren van Zwijndrecht Zwijndrecht de afgelopen jaren. (11 volgens mij)

jankorteland 2017kika2017Jan en Zwijndrecht-Zwijndrecht commissie gefeliciteerd met de behaalde resultaten.
Postmaster Gerrit-J v/d Bogerd     

Monument

zwijn zwijn 2017 10Het zal geen clublid ontgaan zijn dat het weer Zwijndrecht-Zwijndrechttijd was, onze langste en meest gedenkwaardige tocht. Ditmaal een feestelijke editie want het is de 40ste keer en daarmee een jubileum. Ik heb deze tocht inmiddels al een aantal keer met het gele monster volbracht en het blijft iedere keer weer een belevenis. Deze keer vertrokken wij met 211 deelnemers, motorbegeleiding en diverse volgwagens, maar niet vanuit het vertrouwde sportpark Groote Lindt.

Lees meer...

Joop Schuringa Classic 3-06-2017

JS classic 2017 3Zaterdag 3 juni reden we de Joop Schuringa Classic. Die tocht is vernoemd naar Joop Schuringa. Joop was een bijzonder man.  Elke dag zat hij op zijn fiets.  Was het een dag slecht weer dan ging hij niet ’s morgens fietsen,  maar ’s middags of ’s avonds of tussen de buien door.  Hij fietste gewoon elke dag.  Joop was ook een van de vijf grondleggers van de toerclub.  Leden die al lang lid zijn van de Mol zullen deze man nooit vergeten.

Lees meer...

De 40ste editie Zwijndrecht- Zwijndrecht v.v.

De 40ste editie van Zwijndrecht (NL)-Zwijndrecht (B), georganiseerd door de DTC de Mol, gefietst. Het beloofde om een mooie dag te worden, die belofte is uitgekomen, want het werd subtropisch. Omstreeks 7 uur meldde ik mij bij zwager Bart aan de deur. Mijn zus deed open en vertelde dat zwager Bart even moest voorkomen dat hij niet een zelfde stop diende te maken als Tom Dumoulin. Ik wachtte dus braaf tot hij zover was om met mij mee te fietsen naar het verzamelpunt, Korfbalvereniging De Albatros in Zwijndrecht. Lekker rustig trappend zijn wij er heen gereden.

Lees meer...

Inloggen

X