Een stukje uit het bekende Beatlesnummer:

Roll up
They've got everything you need
Roll up for the Mystery Tour
Roll up
Satisfaction guaranteed
Roll up for the Mystery Tour  

IMG 7045Daar moest ik aan denken toen we op zaterdag 3 september 2016 aan de start stonden van de alweer achtste Baleco Zeelandtoer. Ik wist toen al dat alles wat we nodig hadden aanwezig zou zijn. De weersomstandigheden zouden na gelang de dag vorderde steeds beter worden. De route, zoals voorspeld, weer wat anders en de verzorging van de inwendige Moller zou aan niets te wensen overlaten. Dat het Jan van 't Leven iedere keer weer lukt om met 50 Mollers andere Zeeuwse wegen te befietsen, moet toch lijken op mysterische gaven.

En dan te bedenken dat er nog veel meer van die weggetjes zijn. Van die weggetjes waar de rest van de bewoonde wereld niet eens het bestaan van afweet. Wat te merken was aan het ontbreken van verkeerslichten, tegenliggerds en andersoortige snelheid beperkende opstakelen. Aan alles was gedacht want de route was op een zonnige dinsdag verkend en akkoord bevonden.


Niet getest waren de bolussen, de appeltaart, de koffie en de mossels/biefstuk of vegetarische kip. Om niets aan het toeval over te laten gingen we uit van de ervaringen van eerdere jaren en tevredenheid was gegarandeerd. Immers: de Geveltjes, ons startpunt in 's Heerenhoek mag zich beroepen op de IMG 6993status van ongelooflijke gastvrijheid (ook de op de dinsdag daar voor). Voor wie het niet weet, ze waren ver voor de officiƫle openingstijd open om de half wakkere Mollers te kunnen laven en voeden.

Pauzeplek Brasserie 't Kaaigat in Yerseke kon zich nog niet beroepen op onze ervaringen, we waren daar deze keer voor het eerst en was op de dinsdag gesloten, maar het was een prachtige pleisterplaats met uitstekende koffie en dito appelgebak. Over kwaliteit van de thee kan ik niet oordelen, maar als dat van hetzelfde water als de koffie was gemaakt, dan zal deze ook wel goed geweest zijn. Ook de accoustiek was goed, getuige het galmende verjaardagslied voor Audrey. 

En tussen 's Heerenhoek en Yerseke is er gewoontegetrouw ook nog een stukkie gefietst. Waarbij het
lusje naar bijna de start alleen op het kaartje opgevallen zal zijn.
IMG 3533Na de pauze was de verwachting dat als gevolg van de waarschijnlijk tegenstaande Zeeuwse winderigheid de route wat zwaarder zou gaan aanvoelen. De route had geen last van de winderigheid, dus viel de zwaarte alleszins mee. En de Dixxie was gelukkig niet afgesloten.

Wat Jan had beloofd, we bleven binnen het water, geen spat gevallen.

Na afloop van de rit allemaal, na eerst de omgeving verontrust de gordijnen te hebben laten sluiten vanwege al die blote billen tussen de autoportieren, in het zonnetje de eerste drankjes tot ons genomen. Tijd zat om de ervaringen uit te wisselen. Wat een blije gezichten. Wat een leuke Mystery Tour. 

Om vier uur schalden de woorden "aan tafel!". 
IMG 3281De hele dag natuurlijk niet gegeten, dus werden de tafels snel opgezocht.  Binnen no-time was er de soep  met daarna de mossels/biefstuk.

Zo'n dag kan eigenlijk niet lang genoeg duren. Met weemoed uiteindelijk toch maar afscheid genomen van Jan van 't Leven met de hoop dat hij ons een komende keer kennis laat maken met de andere nog niet door ons bereden Zeeuwse wegen.  

Dank voor je gastvijheid, dank voor de inzet van een extra tassenwagen, dank voor de inzet van de volgautochauffeur, dank voor de inzet van de motorbegeleider. En dank voor de inzet van Hans en Wim, de twee grandioze wegkapiteins.

Jan het was weer een Magical Mystery Tour; de Baleco Zeelandtoer van 2016.
Dank namens de aanwezige deelnemers.

D'uwe