Zaterdag 7-mei de Omloop Midden Nederland gefietst met de DTC de Mol. De rit was georganiseerd door WTC Woerden. 's-Morgens omstreeks 10 voor 7 sloten wij achteraan bij de groep wachtende bij de verzamelplaats The Mac van Pieter. In colonne ging het toen achter de volgauto aan die werd bemand de Allianz Speciality, Rinus en Piet. Beide mannen waren gekleed in onze rode polo voorzien van naam en logo. Dus lekker pro. Normaal is het donker als wij wegrijden, maar nu scheen de zon al. Zwager Bart, die niet of nauwelijks had geslapen, kreeg zelfs een smile op zijn gezicht van de vroege zon.

omlmiddenned 2016 3Bij aankomst troffen wij nog meer Mollers aan, waaronder Rob van Doorne, die zich de koffie en de appeltaart goed liet smaken. Rob wasvast wat van plan. Onze aanwezige dames, Gaby, Jel, Esther, Yvonne, Michaela en Audrey hadden ook een plan. 150 km wegtrappen. Zij stonden te popelen om te vertrekken. Dit betekende wel dat er eerst even een paar voorrijders gevonden moesten worden. Niet moeilijk gelukkig. Albert V, Jan K, Jannes S. en Louis O, waren de mannen die het tempo zouden gaan bepalen. Wij moesten wel even wachten, want Michaela moest nog wel even haar koffie opdrinken, maar toen reden wij met een groep van ongeveer een man/vrouw of 25 weg. Corné, Ferrie en Gerrit sloten de rij en daar tussen bevonden zich ook nog Salvador, Theo v.d. W, Jeroen R, Koos V. Bas H, Ruud B. en nog een paar.

Onze kopmannen vonden als snel een lekker tempo, voorzover de route het toe liet van zo'n 28 á 30 km per uur. Het eerste stukje oogde een beetje als in de omgeving van Dordt, wat zwager Bart de opmerking ontlokte, dat het overal hetzelfde is, maar toen wij éénmaal langs de Vecht reden, toen kwam hij toch wel op zijn eerdere opmerking terug. Wij passeerden mooie landhuizen en kasteeltjes gelegen op schitterende percelen. Rob was toen nog bij ons, maar na ongeveer 30 km liet hij ons achter zich en reed in zijn eigen tempo verder, maar wat schetste mijn verbazing toen wij bij de eerste stopplaats “Aan de Meet” aankwamen en onze fietsen wilden wegzetten, toen stond plotseling Rob achter mij die mij met een lachend gezicht vertelde dat hij een pijl had gemist toen hij voort ijlde. Ontspannen werd er buiten zittend en door sommige staande koffie gedronken en appeltaart gegeten. Nog even bij Jeroen en Audrey geïnformeerd hoe hun fietsvakantie langs de Bodenzee was geweest. Na een 30-tal minuten zijn wij weer verder gegaan met onze rit. Rob hebben wij niet meer gezien.

Met het verstrijken van de kilometers werd de omgeving steeds mooier en de zon liet zich van haar beste kant zien. Regelmatig drinken was dus gewoon een must. Na ongeveer 88 kilometer stuitten wij op de 2e stopplaats “De IJsbreker”, de koffie lieten zwager Bart en ik voor wat die was en gingen over op een colaatje. Je kon goed zien dat iedereen het goed naar haar of zijn zin had. Het was gezellig in het tuintje van de “IJsbreker”, maar zitten blijven was er niet bij want op een gegeven moment riep Ferrie “Nog 5 minuten”. Jel kwam als laatste met haar fiets aanrennen en onderwijl was zij bezig met het aantrekken van haar handschoentjes en al roepend: “ paniek, paniek, paniek!”

De laatst 60 kilometers gingen wij aanspreken. Ik kan jullie wel vertellen dat die sneller voorbij waren dan ik had verwacht, maar éénmaal terug op de, in honkbaltermen gesproken, “Thuisplaat” was het lekker douchen en nog even een koude klets gedronken met Theo v.d. Waal, Corné en zwager Bart. Nou ja, één..........! Jammer dat de rest van de groep al weg waren toen ik klaar was met douchen. Leuke dag geweest, die ik en vele met mij niet hadden willen missen. Dank aan onze voorrijders voor het soms spoorzoeken naar pijlen, maar deze ervaren rotten zagen ze bijna allemaal.

A4-tje