The Baleco Magical Mystery Tour

Een stukje uit het bekende Beatlesnummer:

Roll up
They've got everything you need
Roll up for the Mystery Tour
Roll up
Satisfaction guaranteed
Roll up for the Mystery Tour  

IMG 7045Daar moest ik aan denken toen we op zaterdag 3 september 2016 aan de start stonden van de alweer achtste Baleco Zeelandtoer. Ik wist toen al dat alles wat we nodig hadden aanwezig zou zijn. De weersomstandigheden zouden na gelang de dag vorderde steeds beter worden. De route, zoals voorspeld, weer wat anders en de verzorging van de inwendige Moller zou aan niets te wensen overlaten. Dat het Jan van 't Leven iedere keer weer lukt om met 50 Mollers andere Zeeuwse wegen te befietsen, moet toch lijken op mysterische gaven.

En dan te bedenken dat er nog veel meer van die weggetjes zijn. Van die weggetjes waar de rest van de bewoonde wereld niet eens het bestaan van afweet. Wat te merken was aan het ontbreken van verkeerslichten, tegenliggerds en andersoortige snelheid beperkende opstakelen. Aan alles was gedacht want de route was op een zonnige dinsdag verkend en akkoord bevonden.

Lees meer...

Een persoonlijke beleving

39ste Editie van de Tour de Zwijndrecht (NL) –Zwijndrecht (B) v.v.

Het is des morgens 4 juni 2016 als ik om zes punt nul, nul uur uit mijn bed stap met het idee om ontspannen toe te werken naar de komende lange tocht naar onze Belgische buren en weer terug. Scheren, daar had ik geen tijd voor, dus met een baard van twee dagen, dus meer weerstand, en na de nodige voedingssupplementen, sap en koffie, vroeg ik mij af waar zwager Bart bleef om 6 punt 30 uur. Whats up naar zakentelefoon gestuurd. Oeps, hij heeft natuurlijk dat oude privéding in z'n zak mail er overheen. Bart stond op mij te wachten.

Lees meer...

Omloop Midden Nederland 7-5-2016

Zaterdag 7-mei de Omloop Midden Nederland gefietst met de DTC de Mol. De rit was georganiseerd door WTC Woerden. 's-Morgens omstreeks 10 voor 7 sloten wij achteraan bij de groep wachtende bij de verzamelplaats The Mac van Pieter. In colonne ging het toen achter de volgauto aan die werd bemand de Allianz Speciality, Rinus en Piet. Beide mannen waren gekleed in onze rode polo voorzien van naam en logo. Dus lekker pro. Normaal is het donker als wij wegrijden, maar nu scheen de zon al. Zwager Bart, die niet of nauwelijks had geslapen, kreeg zelfs een smile op zijn gezicht van de vroege zon.

Lees meer...

Ad Schleicher en de Woensdaggroep 20-4-2016

Ad Schleicher heeft afgelopen woensdag 20-april, samen met de tweede woensdaggroep onder de leiding van Jannes, tijdens de koffie stop in Schoonrewoerd zijn verjaardag gevierd. Niets bijzonders toch zou je zeggen. Maar als dit voor je 79 geboorte dag is en je bent daarbij de oudste actieve molfietser is het wel iets bijzonders.
Onder het genot van een glaasje Jägermeister en op de Bok van een toevallig passerende koets met paard liet Ad zichzelf graag fotograferen.

Ad hierbij nogmaals van harte gefeliciteerd en op naar het magische getal van 80.

Gerrit v/d Bogerd en Jannes Schreuder

Waardentocht, van achteren gezien, of retrospectie

Het was een gekke week. In een periode waarin de westerse wereld verzoening zoekt en de nadruk legt op tweede kansen, was het in Brussel 'nodig' om 30 onschuldige mensen letterlijk uit het leven te blazen.
Volgens onze Nederlandse premier hoeven we ons nergens zorgen over te maken en vervolgens worden er hier (in Rotterdam, lekker dichtbij) wel terreur verdachten opgepakt. Verwarrend allemaal.

Wat er ook in hakte was de dood van een absolute grootheid en constante, Johan Cruijff. Zelfs als ras Feyenoorder was en ben ik daar ontdaan van. Niets blijft op deze manier hetzelfde. Natuurlijk kraamde hij een hoop onzin uit, maar ... hij had wel altijd gelijk. Weg is ie, helaas, Tel daar een nieuwe baan, een schoonmoeder die een TIA kreeg en in het midden van de nacht op de snelweg zonder benzine komen te staan bij op en je zult begrijpen dat ik werkelijk snakte naar het wekelijkse molritje, dit keer de Waardentocht.

Lees meer...