Ondertekening sponsorcontract McDonald's

Ondertek McDonalds AdaPieterReeds geruime tijd starten zowel de woensdag groep als de groep die op de zaterdag in het winterseizoen hun rondjes rijden hun rit bij de vestiging van McDonald’s aan de Kerkeplaat.
Pieter Honing, zelf natuurlijk ook gewaardeerd lid van  onze vereniging, ontvangt ons gastvrij en reeds geruime tijd geleden is er contact geweest over een verdere samenwerking en ondersteuning. Samen met zijn vrouw Marijke heeft Pieter 2 McDonald’s vestigingen, zowel aan de Kerkeplaat als in het centrum. Bevlogen als zij zijn met goede doelen en het sponsoren van lokale initiatieven, was het ondersteunen van DTC de MOL niet zo’n moeilijke stap. En hoewel het voor sommigen een ietwat vreemde combinatie is - fastfood en werken aan je gezondheid - is het dat juist absoluut niet. McDonald’s staat namelijk voor gezelligheid, samen genieten en quality time en daarbij natuurlijk verantwoorde kwaliteitsproducten. En wie serieus de website van McDonalds bezoekt zal zien dat de onderneming  wereldwijd de nadruk legt op een algehele Ondertek McDonalds Jonnekegezonde lifestyle, bewegen maakt daar een onontbeerlijk onderdeel van uit.  Als je alleen al binnenloopt dan zie je dat ook af aan de inrichting, de bediening en het menu en dat alles is niet meer te vergelijken met het beeld wat wellicht van oudsher bij ons zou kunnen sluimeren.

Op 23 November jl. was het met al het voorgaande in gedachten voor zowel het bestuur (op die dag vertegenwoordigd door Ada en Jonneke) als voor Pieter en Marijke een genoegen om de Sponsorovereenkomst voor de periode 2017 – 2019 te ondertekenen. We willen graag ook vanaf hier onze dank uitspreken en we rekenen en hopen op een fijne samenwerking.    Ondertek McDonalds woegroPieter en Marijke omgeven door de woensdag groep van 23 november jl.  

Overhandiging cheque aan de Kindervallei

Vrijdag 30 september, na een jaar voorbereiding, was het zo ver dat de Speeltuin bij het Ronald MacDonald Vakantiehuis "de Kindervallei" officieel werd geopend.
Een waar spectakelstuk, waar een heleboel mensen vroeg voor uit de veren moest.

Radio 538 met Evers Staat Op zou vanaf zes uur 's morgens (!) de uitzending live vanuit de Kindervallei presenteren, met als klapstuk de in gebruikneming van de boomhut die door de luisteraars van Radio 538 was gedoneerd.
Als een niet zo heel erg vroeg opstaander stond ik toch om zeven uur al met mijn neus tegen het raam geduwd naar het kabaal te luisteren dat Evers en zijn companen voortbrachten.
Natuurlijk ging in het verloop van de uitzending de meeste aandacht naar de opening van de boomhut (en waarom ook niet), maar ook kwamen de doelstellingen van de Kindervallei duidelijk over het voetlicht.
Ook waren er de bedanken aan al die vrijwilligers en donateurs (van ontwerpers, ambachtslieden tot geldschieters).
Leuke radio (mijn oude ziekenhuisomroep-bloed ging weer borrelen) met veel aandacht voor de aanwezige kinderen en hun ouders. En altijd de tijd nemend voor een fotootje...
Na de uitzending werden alle andere rolstoelvriendelijke speeltoestellen feestelijk geopend, waarbij de donateurs de opening mochten verrichten.
Dus ook de rolstoelvriendelijke draaimolen, die mede gefinancierd werd door de deelnemers aan de Goede Doelen Molentocht van dit jaar, met de sponsoren Rabobank Sliedrecht en Gerhard Klijnhout en de spontane inzamelingsactie die was geinitieerd door de Sliedechtgroep.
En natuurlijk buiten DTC de Mol om deden vrienden, bekenden, opa's en oma's, tantes en ooms ook nog een flinke duit in de groene collectebus.
Vol trots hebben we vrijdag de 30ste september de twee cheques met een totale waarde van 2121 euro aan de Kindervallei mogen overhandigen.


DTC de Mol mag zichzelf een flinke klop op beide schouders geven met dit behaalde resultaat.
Wij hebben de lachende gezichten gezien van de gebruikertjes van "onze" rolstoeldraaimolen, de teruglach is nog steeds niet van mijn gezicht...

Douwe en familie

The Baleco Magical Mystery Tour

Een stukje uit het bekende Beatlesnummer:

Roll up
They've got everything you need
Roll up for the Mystery Tour
Roll up
Satisfaction guaranteed
Roll up for the Mystery Tour  

IMG 7045Daar moest ik aan denken toen we op zaterdag 3 september 2016 aan de start stonden van de alweer achtste Baleco Zeelandtoer. Ik wist toen al dat alles wat we nodig hadden aanwezig zou zijn. De weersomstandigheden zouden na gelang de dag vorderde steeds beter worden. De route, zoals voorspeld, weer wat anders en de verzorging van de inwendige Moller zou aan niets te wensen overlaten. Dat het Jan van 't Leven iedere keer weer lukt om met 50 Mollers andere Zeeuwse wegen te befietsen, moet toch lijken op mysterische gaven.

En dan te bedenken dat er nog veel meer van die weggetjes zijn. Van die weggetjes waar de rest van de bewoonde wereld niet eens het bestaan van afweet. Wat te merken was aan het ontbreken van verkeerslichten, tegenliggerds en andersoortige snelheid beperkende opstakelen. Aan alles was gedacht want de route was op een zonnige dinsdag verkend en akkoord bevonden.

Lees meer...

Baleco Zeelandtoer 2016

Zaterdag 3 september 2016 alweer de achtste Baleco-Zeelandtoer met na afloop een gezellige en smakelijke maaltijd !

Jan van 't Leven kon het -zoals hij zelf zei- weer niet laten en heeft toch een geheel nieuwe route uit de hoge hoed getoverd. Iets minder ver als vorig jaar en er worden ook geen lange bruggen of dammen overwonnen. We blijven (citaat) "binnen het water". En hopelijk niet onder het water (lees regen).
De eigen bijdrage voor de Baleco Zeelandtoer is 15 euro per persoon. Direct na aankomst in 's Heerenhoek dien je dit bedrag -met gepast geld- af te rekenen. Aanmelden is betalen (er moet op de diverse plekken worden gereserveerd!) Aanmelden is mogelijk tot en met 31 augustus bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ( mailto:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) onder vermelding van "Baleco Zeelandtoer 2016". Geef bij je aanmelding aan of je menuwens bestaat uit mossels, biefstuk of vegetarisch. Het aantal deelnemers is gelimiteerd tot 50 personen.
Het programma op zaterdag 3 september ziet er als volgt uit: 
• Verzamelen bij de Kerkeplaat te Dordrecht vanwaar we om 7:00 uur vertrekken naar ‘s Heerenhoek.
• Bij aankomst rond 08:15 uur bij Partycentrum "De Geveltjes" Marktstraat 16, 4453 AJ ‘s Heerenhoek, worden we door Jan van 't Leven ontvangen met koffie en een bolus.
• Na de koffie met bolus en het welkomswoord wordt er om 09:00 uur vertrokken.
Hansweert 350• De Baleco-Zeelandtoer gaat als te doen gebruikelijk door het mooie Zeeland, waar we langs en door bekende maar ook onbekende plaatsen zullen rijden.  We passeren Borsele, Ellewoutsdijk, Oudelande, Arendshoek, Koekoek, Overzande en Hoedekenskerke. Om maar eens een paar plaatsen te noemen. We gaan dwars door het centrum van Hansweert, waarna in Yerseke de koffiestop wordt gehouden. Aan de haven, tussen de oesters. De koffie en het appelgebak word je daar aangeboden door Jan van 't Leven. Na de pauze gaat het richting Wemeldinge, waarna de noord-oostkant van Goes wordt aangetikt. Op weg naar Nisse, via 's Heer Arendskerke komen we weer terug in 's Heerenhoek. Er zitten dan zo'n 120 kilometer onder de wielen en ontvang je drie consumptiemuntjes.

YersekeHaven 350WemeldingeMolens 350

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jan Jongman Memorial 10-7-2016

Met deze fietstocht naar Hekendorp, de geboorteplaats van Jan Jongman, gedenken wij elk jaar deze bijzondere man die veel voor DTC de Mol heeft betekend. Om zijn verdiensten extra te onderstrepen wordt altijd na afloop van deze bijzondere rit bekend gemaakt wie er voor de Jan Jongman Bokaal in aanmerking is gekomen. Tevens wordt er de cheque met daarop het bedrag dat bij elkaar is gefietst tijdens Zwijndrecht-Zwijndrecht aan een afgevaardigde van KiKa overhandigd.

Ook dit jaar stond er zoals gebruikelijk na terugkomst in ons clubhuis een hapje en een drankje klaar. Alles verzorgd door Co en Ad. Dit werd als eerste door de leden gretig richting hun maag gestuurd. Vervolgens werd er door onze voorzitter Ada bekend gemaakt wie de Jan Jongman bokaal dit jaar zou ontvangen. Tijdens de uitgebreide toelichting, waarin ook gebruik werd gemaakt van de slideshow, werd duidelijk dat de voltallige volgwagencommissie de gelukkige was. André en Gino Hoogenboom werd onder luid applaus de Jan Jongman Bokaal overhandigd. Zij kregen deze voor hun vele jaren durende tomeloze inzet als volgwagencommissie. Gememoreerd werd onder andere de wijze waarop in korte periode voor een derde garagebox gezorgd moest worden. Ook de inspanningen rondom de nieuwe volgauto werden aangehaald. De "Hoogenboompjes" waren zichtbaar trots op het krijgen van deze prijs.
Hierna kreeg Anne-Marie als afgevaardigde van de Zwijndrecht-Zwijndrecht-commissie het woord. Na een korte speech, waarin de diverse  vrijwilligers en sponsoren bedankt werden voor hun bijdragen aan de organisatie werd de cheque met het fantastische bedrag van 4000,00 Euro overhandigd aan de afgevaardigde van KiKa. Een record bedrag!

Tot slot. 
Uiteraard zijn er deze dag aardig wat foto's gemaakt. Dit keer heeft Stefan Schmitt samen met zijn vriendin als volgwagen bemanning hier zorg voor gedragen. Zie Foto’s <Kalenderjaar 2016> <Jan Jongman Memorial> of klik < Hier >

JJM2016JJBJJM2016ChequeKiKa

Andre, Gino en Zwijndrecht-Zwijndrecht commissie gefeliciteerd met de behaalde resultaten.
Postmaster Gerrit-J v/d Bogerd     
 

Inloggen

X