Zomaar een Molrit (Nieuw Beijerland) 20-9-2015

Het is zondagochtend vroeg. Half 7. De telefoon gaat af, het is mn wekker. Een beetje wazig (Brabantse nachten zijn lang, en vannacht was er zo een) strompel ik de trap af en zet de senseo aan. Ik duw m’n favoriete CD in de speler en zachtjes begint Springsteen aan mijn dag. Ik bak gedachteloos eieren met spek en die (normaal gesproken) heerlijke lucht valt me (in mijn huidige toestand)  behoorlijk zwaar. Een glas sap, een bak yoghurt met cruesli, 3 boterhammen met ei, een banaan en een koffie, dat moet genoeg zijn tot in Nieuw Beijerland want dat is onze bestemming vandaag. T gaat nog een toer worden dit naar binnen te krijgen, eerst maar even zitten.

Lees meer...

BalecoZeelandToer 2015

Of hoe de moessonperiode te doorstaan.

Bij zijn welkomswoord sprak Jan van ’t Leven over een waterrijke route. Ik wist wat hij bedoelde. De route van de BalecoZeelandToer 2015 zou rondom de Oosterschelde gaan. Op de heenweg het water aan de rechterkant, op de terugweg het water ook aan de rechterkant.

Op het eerst gedacht: dat moet toch een wonder van de natuur zijn, heen en terug hetzelfde water aan dezelfde kant. Bij nader inzien niet zo gek als je terug de tegengestelde richting van heen gaat en daartussendoor aan de andere kant van het water terecht bent gekomen. Dus.
Dat was Jan bedoelde.
Hij heeft zeker niet bedoeld dat er ook nog water vanaf de bovenkant zou komen. Tenminste, dat mag ik aannemen. Het viel, voor de thuisblijvers die het niet hebben willen meemaken, niet met bakken maar met wagonladingen uit een loodgrijze lucht. Maar wat een timing.

Lees meer...

RABO Vakantie Molrit

Deze RABO molrit was min of meer een pseudo Jan Jongman Memorial.
Dit zat hem in het feit dat wij na terugkomst in ons clubhuis een hapje, gemaakt door Co en Kees, en een drankje klaar hadden staan welke door de aanwezige leden gretig hun weg vonden naar hun maag.
Vervolgens heeft Jan Korteland, na een korte speech waarin diverse personen bedankt werden voor hun inzet met de organisatie van Zwijndrecht- Zwijndrecht v.v., een cheque met het mooie bedrag van 1500 Euro overhandigt aan de afgevaardigde Marry Pijl van KiKa.
Hierna werd er door bestuurslid Marcel van Rietbergen aan Theo Rutten de Jan Jongman Bokaal uitgereikt.
Hij kreeg deze voor het maken van het Toernieuws in de afgelopen 10 jaar.
Theo was zichtbaar trots op het krijgen van deze prijs.

De afgelopen jaren liep dit samen met de J.J.M.
Maar door organisatorische redenen moesten deze activiteiten een week verplaatst worden.
Achteraf heeft dit blijkbaar zo moeten zijn want de J.J.M. is niet doorgegaan doordat het zo extreem warmweer was die dag.

Tot slot.
Doordat Jannes Schreuder met vakantie is moest jullie webmaster de fotocamera ter hand nemen.
De slechte resultaten uit het verleden is een goede garantie voor de toekomst.
Het lukt mij nog steeds niet om goede/redelijke binnen opnames te maken.
Veel van deze opnames zijn onbruikbaar.
Het eindresultaat staat op de site.
Zie Foto’s <Kalenderjaar 2015> <RABO Molrit> of klik < Hier >

 

Zwijndrecht Zwijndrecht 2015

Een traditie die z`n weerga niet kent. Zou het vandaag, 30 mei 2015, weer een WEERgaloos vervolg krijgen?  De ochtend begint  in ieder geval goed. Droog weer, goed voorbereid, althans dat denk ik, rij ik naar zwager Bart, waarna wij naar het fietspad rijden om ons ter hoogte van de Middenweg te voegen bij Maurice.  Precies op de afgesproken tijd, 6:50 uur, komen wij aan en bijna tegelijkertijd arriveren Eric en Ronald en kort daarop Rien. Bart rijdt alvast vooruit naar Hans van Rooij, die een stuk verderop staat te wachten.  Kort daarop volgen wij en met dat wij  weg fietsen kom ik er achter dat ik mijn spatscherm ben vergeten.  Als de wieder weerga ben ik terug naar huis gefietst.

Lees meer...

Twee bijzondere Mol-weekenden

Allereerst een rondje Vlist. Als Rinus voorop rijdt, dan weet je dat je niet rechtstreeks naar die prachtige sloot gaat, maar dat je via een nogal forse omweg uiteindelijk de rustplek bereikt.

En niet omdat Rinus alleen aan de kilometers denkt, maar omdat hij de verschillende wegen weet te vinden (en zelfs te onthouden) die uiteindelijk tot het doel leiden. Groot was dan ook de verrassing toen we met een flinke MOL-groep ineens arriveerden bij de voor ons gereserveerde tafeltjes. Verwonderd werd daarover gesproken: wat een vaak ontbeerde weelde. Tip voor de uitbater in Hekendorp wellicht. Maar dat was nog niet alles. Er was er één jarig en dat kon je niet zien, maar dat was zij.

Lees meer...

Inloggen

X