Zomaar een weekje! Zaterdag, 25 augustus 2012, de "Trendhopper vakantie Moltocht", of te wel "De Zes Bruggentocht". Waarom er vakantie bij moet is mij niet duidelijk, omdat ik heel de week heb gewerkt, maar anderzijds is elke rit die ik rijd weer goed voor het vakantiegevoel. De tocht werd voorgereden door Jan Korteland en zwager Bart. Jaap B. en Henk B.,toch geen broertjes?, fungeerden als verkeerregelaars. Cees M. en Eveline bemanden de volgauto.

Het vertrek werd even uitgesteld, omdat vadertje regen het nodige liet vallen, even schuilen en nadat (bijna) iedereen zijn regenjack aan had zijn wij dan toch weggereden. Via Hardinxveld Giessendam en Giessenburg ging het naar de brug nabij Gorinchem. Het was toen alweer geruime tijd droog. Ik ben met Dirk I. opgereden. Via Almkerk en Hank ging hetnaar Raamsdonkveer. Net over de brug bij Raamsdonkveer werd gelukkig even gestopt om ons te kunnen ontdoen van onze regenjacks en uiteraard werd even direct van de gelegenheid gebruik gemaaktom er een sanitaire stop van te maken, waarna wij richting Waspik onze weg vervolgden. Allengs werd het beter weer. Via 's Gravenmoer, De Meer en Vaart reden wij naar Drunen om bij "De Drie Linde" koffie te drinken. Wij konden als of wij aan een lange tafel plaatsnamen gaan zitten onder parasols. Net één grote familie. Gezellig koffie gedronken met appeltaart. Na de pauze zijn wij met zes man als Snelle Groep vooruit gereden. De zes waren, even denken hoor!, Chris O., Cees Bn, Dirk I. Harry, de man met een bruin gezicht en een baard van een paar dagen en mijn persoontje. In eerst instantie namen Harry en Chris het voortouw, maar na een aantal kilometers zijn wij molentje gaan draaien. In een heerlijk snelle groep tempo reden wij naar huis ik heb genoten.
Drie dagen later, op dinsdag 28 augustus, was ik even voor half zeven present bij Impuls, waar wij omstreeks half zeven vertrokken om een rondje Standdaarbuiten te fietsen, een leuk groepje, met onder andere Rien, Ronald, Chris, Cees, Miranda, Herman, Eric, Luca, twee gasten, Harry en nog een paar. In een lekker tempo zijn wij onder schitterende weersomstandigheden weg gereden. Nadat onze gasten halverwege hadden afgehaakt, hebben wij het tempo nog wat op gevoerd. Na Standdaarbuiten op een redelijk brede en rechte weg spoot Ronald naar voeren en een paar er achter aan, o.a. Rien, Herman en ik. In een voor mij enorm hoog tempo werd er gereden, maar gelukkig kon ik in het wiel blijven. Toen Ronald eenmaal was uitgeraasd (voor even) reden wij in een rustiger tempo door tot dat de rest van de groep weer aansluiting had gevonden. Vlak voor de Moerdijkbrug volgde opnieuw een demarrage, maar een tweede maal exploderen zat er voor mij niet in. Na de brug weer aan gesloten. Even later was het op de Rijksstraatweg opnieuw raak weer een demarrage, maar die heb ik ook aan mij voorbij moeten laten gaan. Wel geprobeerd om te volgen, maar moest toch afhaken. Ik was gelukkig niet de enige en gedrieën hebben wij de achtervolging ingezet om bij de Tweede Tol weer aansluiting te vinden, waarna wij in een rustig tempo naar huis zijn gereden. Een heerlijk avondje trappen.
Woensdagavond, 29 augustus, naar detraining van Jetse geweest op de baan. Een behoorlijk grote groep was present, waaronder Corné, Jan Willem, Daniëlle, Hans en nog diverse anderen. Na een paar rondjes te hebben warm gedraaid zijn wij achtjes gaan rijden over de baan om zo onze spiervezelste trainen. Het schijnt dat wij snelle spiervezels hebben die zorgen voor de explosie tijdens korte inspanningen en vezels die zorgen dat wij duurtraining aan kunnen. Of te wel voor de mannen met de lange adem. Ik dacht dat wij op de heuvel dienden te presteren. De steile kant diende wij snel, desnoods staande, omhoogte fietsen en via de lange zijde zittend en bijvoorbeeld met de handen boven op het stuur. Er werd echter over het gehele parcours gereden als gold het een wedstrijd en was best zwaar. Als afsluiting mochten wij een aantal rondjes rijden, maar onder het mom, "Ieder voor zich". Dus jullie weten het wel het ging dus zo hard als je maar kon fietsen. Een training die bij mij onder de noemer valt te plaatsen van "Kort maar krachtig".
Na deze training was het weer uitkijken naar de komende zaterdag, 1 september, De Baleco Zeeland tocht, maar daar over later meer.
Heel ongemerkt gaat het fietsen bij De Mol een belangrijke plaats innemen. Was ik maar eerder lid geworden.

Ad Doedijns