Dubbel Dordt 28-10-2012

De eerste nachtvorst heeft netjes gewacht tot de klok weer op wintertijd gezet werd.
De voorruit van de volgauto was ijsbekrabbaar, evenals de zijruiten en de achterruit. Dus stond ik mijn handen te verkouwelijken tijdens het ontdoen van genoemd kwaad, teneinde beter zicht onder de laag staande zon op de witte wereld te krijgen. Eén van de laatste MOL-ritten van dit seizoen en er stonden ruim veertig stevig ingepakte mollers aan de start.

Lees meer...

Pelikaan Herfstmolrit 30-9-2012

Voor alle zekerheid heb ik vrijdags nog even gecontroleerd op welk tijdstip wij zouden vertrekken, dit vanwege het feit dat de tochten nu op tochtjes beginnen te lijken. Mijn inschatting was niet verkeerd, want het vertrek stond gepland om negen uur. Je moet er toch niet aandenken dat je gewoon voor achten acte de présence geeft en dan voor een gesloten deur staat en de koffie van Co moet ontberen. Een gruwel als ik er aan denk.

Lees meer...

Kan je klimmen leren 22-9-2012

Zaterdag 22 september 2012: de afsluitende training.
Zoals de datumvermelding al aangeeft, geen training op de woensdag­avond en dan ook niet op de baan bij het clubgebouw. Nee, een heuse klim-clinic stond op het program. Dat gaat het worden, eindelijk zal ik leren klimmen!

Lees meer...

De laatste lange 16-9-2012

De blaadjes dreigen van de bomen te vallen, de westerstormen oefenen alvast voor de komende weken. Ganzen in een V-vlucht vluchten het herfstweer vooruit. De ingrediënten voor een geslaagde laatste "lange" mol-rit.
Volgens plan zou de rit 125,7 kilometers zijn, maar dat zal niet de reden zijn geweest voor een nog al magere opkomst.

Lees meer...

Hoe ingrijpend is het moller te zijn. 10-9-2012

Zomaar een weekje! Zaterdag, 25 augustus 2012, de "Trendhopper vakantie Moltocht", of te wel "De Zes Bruggentocht". Waarom er vakantie bij moet is mij niet duidelijk, omdat ik heel de week heb gewerkt, maar anderzijds is elke rit die ik rijd weer goed voor het vakantiegevoel. De tocht werd voorgereden door Jan Korteland en zwager Bart. Jaap B. en Henk B.,toch geen broertjes?, fungeerden als verkeerregelaars. Cees M. en Eveline bemanden de volgauto.

Lees meer...

Baleco Zeelandtoer 1 september 2012

Het is alweer even geleden, maar op 1 september 2012 hebben wij de Jan van 't Leven tocht, of te wel de tocht van ons leven gefietst. Voor mij was het de tweede maal dat ik mee mocht fietsen.
De tocht in 2011 werd in wel heel zomerse sferen gereden, dus de verwachting was bij mij hoog gespannen.
Onder welke weersomstandigheden zouden wij deze tocht gaan rijden?

Lees meer...

Rivierendal Klimtocht Ochten 11-08-2012

Voor mij geen Luik-Bastenaken-Luik maar gewoon met een groepje Mollers om zeven uur vertrokken vanaf de Kerkeplaat naar Ochten om deel te nemen aan een tocht naar het Reichswald in Duitsland. Een tocht die was uitgezet door Wielerclub "'t Versnellertje". Op slag van zeven zijn wij van de Kerkeplaat vertrokken. Ondanks het vroege tijdstip zag het weer er veelbelovend uit. De reis verliep voorspoedig en wij waren keurig op tijd bij Resort Rivierendal.
Binnen in het restaurant was het een drukte van belang en er waren al diverse Mollers, die rechtstreeks naar Ochten waren gereden.

Lees meer...

Molentocht 18-08-2012

Ik had, omstreeks tien voor halfacht, mijn fiets buiten gezet en was bezig de bidons in de houders te doen, toen Richard de Langen plotseling voor mij stond. Ik heb mijn spullen gepakt en wij hebben even staan praten in afwachting van zwager Bart.  Gedrieën zijn wij naar De Mol gefietst. Het was op dat moment al behoorlijk warm.

Lees meer...