Een sprookjesrit 17-12-2011

Zaterdag 17 december 2011, de kerstdagen en de jaarwisseling komen er met rassen schreden aan, maar de kerstmarkt is vandaag en zorgt in de Dordrechtse binnenstad ongetwijfeld voor veel Anton Pieck achtige taferelen. De weersverwachting voor vandaag is gelukkig minder spannend, ondanks het feit dat er hagel en onweer is voorspeld. 

Lees meer...

Beren op de weg 22-11-2011

Om 22:00 uur gepland vertrek van d'ouwe mannen vanaf Reaplus. Telefoontje: Kees was één schoen vergeten, of we ff wilden wachten. Natuurlijk, het zonnetje scheen, dus wachten was geen nood. 22:10 de telefoon: zit in Papendrecht, dus ik kom er aan; Kees. Dat zou te lang duren, dus zo gezegd zo gefietst. Bij de Tweede Tol stond Kees, met twee schoenen en zijn fiets met twee wielen. Verder op pad met 17 mannen. Richting Seppe. Hoe we daar uiteindelijk zijn gekomen, de mist werd welaan dichter, dat zal Cees wel weten. Ik bungelde er maar een beetje achteraan en maakte twee(!) lekke banden binnen één kilometer van Karel mee. Dure banden, goedkope banden, het maakt niks uit, als de lucht eruit loopt gaat dat bij beide soorten banden even hard. Met als uiteindelijk resultaat: veel gelach en geplaag en een nieuwe binnenband en nog een. Na Seppe, huiswaarts via de bekende bietencampagnewegen. En dan daar ook nog een lekke Bramband. Het kan eigenlijk niet erger, in de blubber en dan lek. Die suikerbietenboeren moeten eens een voorbeeld nemen aan de aardbeienetelers. Een cleane methode, zonder aarde, dus zonder modder. Bovendien is de oogsttijd van de aardbeien aanmerkelijk aantrekkelijker. De eerste boer die zijn suikerbieten gaat telen in een lekker verwarmde kas, zal ik in ieder geval met gejuich en open armen begroeten en zal hem gelijktijdend voordragen als erelid voor het leven van de toerclub. En waarom? Iemand die ons bij thuiskomst, zo rond de klok van 27:10, had gezien, had zich afgevraagd of we een veldrit achter de rug hadden of zag het historisch tv-beeld van de douchende renners in Roubaix voor zijn ogen live herhaald. Mannamannaman, wat zagen we eruit (behalve Henk, die slim genoeg de hele weg vooraan reed) en wat hebben onze fietsen te lijden gehad.
Maar toch, na het douche- en poetswerk, gerelativeerd en blij dat we toch weer op pad zijn gegaan. Als voorbereiding op het nieuwe seizoen.

D'ouwe gespikkelde beer.

 

Het was me het ritje wel 19-10-2011

Het was me het ritje wel. Vandaag was er geen regen voorspeld (de eerste uren), dus zat ik niet in mijn allenige eentje aan de koffie bij ReaPlus. Een mannetje of twintig (of dertig zou ook zo maar kunnen) troostten mij met mijn aanwezigheid vorige week. En allemaal met dezelfde woorden: tja het regende. Alsof ik dat niet wist.

Lees meer...

Montbrun de Corbiéres 5-10-2011

Eindelijk was het zover zaterdag 24 september, de wekker ging af om 03:15 uur voor de reis naar Montbrun des Corbiéres oftewel Wijnvilla’s. De gedegen voorbereiding kon niets meer in de weg staan of wel. Marco had besloten na een frontale botsing met een andere fietser en op advies van de dokter niet mee te gaan. Klokslag 04:30 uur reden we, Ronald, Dimitri en ondergetekende weg uit Papendrecht om in een rap tempo de 1230 kilometer te beslechten.

Lees meer...

Het wiel is een cirkel 24-9-2011

Het wiel is rond.
Een kleine aanpassing op het gezegde dat de cirkel rond is. In ieder geval zit bij beiden het begin bij het eind. Was ik in het begin van het seizoen een half uur te laat bij de start, vanmorgen zo tegen het eind van het seizoen was ik dus gewoon een half uur te vroeg.

Lees meer...

Baleco Zeelandtoer 3-9-2011

Zaterdag 3 september, vandaag de Baleco- Zeelandtoer. We beginnen in ’s Heerenhoek waar we worden opgewacht met koffie/ thee en een Bolus. Rond negen uur gaan we op weg voor de eerste tachtig kilometers. In het begin zijn er nog wat wolkjes, maar de temperatuur is eigenlijk al gelijk goed. De route is echt super! Mooi, afwisselend, veel te zien (pittoreske dorpjes, de zee, mooie natuur, en nog veel meer!) en veel te ruiken (uien, vers gemaaid gras, de zee, bolussen, appeltaart, etc.). Ik heb echt zozitten genieten op mijn fietsje! Hopelijk zijn de foto’s die Jan en Wout onderweg gemaakt hebben goed gelukt, ik ben benieuwd.
In Westkapelle hebben we onze stop op een terras in de zon. Inmiddels is het weer echt super, geen wolkje meer in de lucht! Na een lekkere appelpunt en een drankje gaan we de laatste 60 km fietsen. De tweede helft verloopt prima. We hebben niet alleen veel zon, maar ook nog eens weinig wind, heel veel geluk dus,want dat heb je volgens mij niet vaak in Zeeland. We komen danook zonder veel problemen aan op onze eindbestemming. Ondanks dat ik heerlijk heb gefietst, ben ik toch erg blij dat we er zijn, want mijn voetzolen branden erg door de warmte!

Na ons te hebben opgefrist, drinken we buiten op het terras een koud drankje, dat gaat er nu met dit weer echt wel in. Nadat iedereen weer wat is afgekoeld gaan we naar binnen. Daar eten we mosselen of biefstuk. Wat ik zo gehoord heb aan tafel waren de mosselen erg goed, ik zelf heb ze niet op. Ik houd niet zo van mosselen, maar de biefstuk was prima!
Of ik een vakantiedag had, zo voelde het vandaag. Prima verzorging, zeer goed georganiseerd en dan nog dat fantastische weer erbij!
Ik wil iedereen hierbij bedanken die deze dag heeft helpen organiseren, maar natuurlijk in het bijzonder Jan van ’t Leven, heel erg bedankt!Wanneer kan ikme voor volgend jaar inschrijven?
Eveline