Voor zes uur op is echt niet gezond voor een mens, wie ooit verzonnen heeft om zo vroeg te starten in Veenendaal moet zich hoog nodig eens laten nakijken! Goed we gingen dus veel en dan ook echt veel te vroeg op weg. Aardig wat Mollers verzamelden zich in Veenendaal voor de route van 160 km, maar ook voor de iets kortere versie van 115km. Wil je weten hoeveel precies dan had je moeten komen, dan had je ze namelijk kunnen tellen.

De Huchiestocht is zo’n beetje de afsluiting van het fietsseizoen, alles wat er na deze tocht komt stelt niet veel meer voor. We hebben na vandaag nog maar acht ritten op het programma staan en gaan dan al serieus afbouwen. Einde van het seizoen dus! Gelukkig is het vandaag erg prettig weer voor het laatste hoogtepunt van het jaar. De zon schijnt volop en de temperatuur is top! Alleen de wegen zijn erg nat en drogen maar langzaam, daardoor blijven wij en onze fietsen niet echt schoon, dat is wel jammer.
Het eerste stuk gaat goed. Het tempo zit er goed in. Na ongeveer 60km is onze eerste stop. Gerrit heeft een mooi plekje uitgezocht. Vorig jaar en ook dit jaar heeft hij het allemaal netjes uitgezocht op internet. Vorig jaar was zijn tent dicht en dit jaar zit er een wok- restaurant op zijn rust stekkie. Hoe kan dat nou? Ja Gerrit, een weg heeft twee kanten! Soms moet je gewoon net even verder kijken dan je neus lang is. De stop aan de andere kant van de weg was verder prima en zeker voor volgende jaren een aanrader!
Het tweede stuk wordt afgesproken dat iedereen vanaf de Lange Juffer zijn eigen tempo zal gaan rijden en dat we dan boven op de Emmapiramide op elkaar zullen wachten. Nou zijn er een paar mannen (ik zal geen namen noemen) die zichzelf graag willen bewijzen en gelijk bij het eerste beste stukje vals plat er vandoor gaan. Daar moeten dan gelijk weer een paar andere mannen dringend achteraan (ik noem nog steeds maar geen namen!). Maar ja dat was dus nog niet de Lange Juffer en ja dan is het best nog ver fietsen naar de Emmapiramide. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat een paar mannetjes zich toch een beetje opgeblazen hebben op weg naar de Emmapiramide. Leuk hè dat fietsen.
Gelukkig wachten alle mannetjes en de twee vrouwen netjes op elkaar op de afgesproken plek en gezamenlijk fietsen we door naar Pinokkio. De laatste stop genieten we van de zon op het terras bij Pinokkio. Na een lekker tomatensoepje en een chocomelk gaan we op weg voor het laatste deel. Ook dat verloopt goed en tevreden komen we na een mooie tocht met wat klimwerk weer terug in Veenendaal. Prima dag geweest, mooie route (fraai toch al die heideplanten), leuk gezelschap, wat wil een mens nog meer!
Eveline Verjaal.