Ik hou er niet van om vroeg mijn bedje uit te komen,  maar soms heb ik daar helemaal geen moeite mee. Je weet dan van te voren al dat het een superdag gaat worden. Zo ook deze dag. Onderweg naar het startpunt zien we nog een opmerkelijk schouwspel. Een rode auto is van de weg geraakt en hangt op zijn kop in de struiken. Het zal je maar gebeuren! Het lijkt erop dat de eigenaar niets mankeert want die staat een paar meter verderop te wachten op de hulpdiensten.

Na ruim een uur rijden komen we aan in’s- Heerenhoek bij Partycentrum “De Geveltjes”. Hier worden weontvangen met koffie/ thee en een bolus (mijn dag is alweer helemaal goed), heerlijk! Twee koppen thee en een bolus verder houdt Jan van ‘t Leven een welkomstwoord en daarna vertrekken we.Het weer kan haast niet beter, veel zon, weinig  wind en een aangenaam temperatuurtje. Vorig jaar was het weer ook goed ondanks dat de voorspelingen toen niet echt prettig waren, maar er was  wel veel wind. Het lijkt er op dat we daar vandaag niet veel last van zullen krijgen.
De eerste helft van de route komt langs een gevaarlijke hond (volgens de route), fotocamera’s waardoor we ons tempo moeten laten zakken tot onder 80 km per uur (wat een opgave), en ook nog over de Oosterschelde, een van de hoogtepunten toch!Iets over de helft hebben we in Brasserie Zeelust te Westenschouwen onze stop. Hier staat het appelgebak (echt goed voor je volgens Sonja Bakker!) al op ons te wachten. Opeen groot terras fijn in de zon genieten we van deze stop. Hetlijkt wel vakantie!
De tweede helft van deze rit gaat over Schouwen Duiveland via Zierikzee naar het hoogtepunt van de tweede helft, de Zeelandbrug. Net als vorig jaar gaat de brug net voor onze neus open als we boven zijn. Daardoor kunnen we wel even mooi genieten van het uitzicht over het water met de vele zeilbootjes die er varen. Als de brug weer dicht is vervolgen wij onze weg. Vergeleken met vorig jaar is de Zeelandbrug dit jaar echt afzien. We hebben wind mee, de zon schijnt en we hebben het allemaal naar ons zin. Via Goes fietsen we tenslotte terug naar ’s Heerenhoek. De 130 km zitten er al weer op. De rit is omgevlogen, jammer hoor! Gelukkig is de dag nog niet voorbij.
In ’s Heerenhoek kleden we ons snel om en gaan gezamenlijk aan tafel. We krijgen Zeeuwse gekookte mosselen met frites, salade en sausjes. Ja, het is maar wat je lekker vindt. Ik zelf ben geen liefhebber van deze traktatie en krijg een zalig stuk biefstuk met frites en salade. Aan tafel heerst er een gezellig sfeertje. De tijd vliegt. Na een bolusijsje en een kopje thee is het alweer tijd voor de terugweg. Wat een geslaagde dag was dit weer.Alles was op en top geregeld! Ik heb er van genoten!
Heren van ’t Leven, langs deze weg wil ik jullie heel erg bedanken voor een superdag, heel heel erg bedankt!!!
Eveline Verjaal