Maasboulevard sponsorrit 3-10-2010

Vandaag een molritje van 100 km, herstel 112 km volgens mijn km- teller. We gingen naar Noord- Brabant met een rust in het plaatsje Hoeven, iets over de helft van de route. ’s Morgens om 07.00 uur stond ik buiten te wachten op Huub, met wie ik samen naar het clubgebouw zou fietsen. Het was nog behoorlijk donker, ook al begon het al licht te worden in het oosten. Na 10 minuten wachten (mannen komen nou eenmaal niet vaak op tijd) gingen we op weg. Pas om 07.35 uur ging de straatverlichting uit. Niet echt veilig, zo in het donker zonder licht naar de Mol fietsen! Misschien volgend jaar een uurtje later starten? De molrit is een leuke rit, met redelijk wat wind op de heenweg. Terug daar in tegen hadden we veel wind in de rug. Maar wat een heerlijk weertje was het vandaag! Van huis weg in een korte broek en onderweg uiteindelijk een graad of 22. Wie had dat nog verwacht? In Hoeven werden we allemaal verwend door Wout Borman (Maasboulevard Assurantiën bv), want het eerste rondje koffie/ chocolademelk werd door hem betaald. Dank je wel Wout!
In de koffiestop kwamen we nog twee bekenden tegen, die zich vergist hadden in de starttijd. Zij dachten namelijk dat we om 09.00 uur zouden starten. Daarom waren zij maar samen naar Hoeven gefietst. Gelukkig konden ze de tweede helft fijn mee terug fietsen. Voortaan toch wat beter op de starttijd letten meneer Gerrit en Jan. K.
Terug bij de Mol nog even bij gekletst met Jan G., die bij het veldrijden aan het kijken was en vervolgens genietend van het mooie weer rustig naar huis gefietst.
Tot volgende week 09.00 uur!
Eveline Verjaal


Vijf Bruggentocht 25-09-2010

Als je op 25 september de Vijfbruggentocht van een buurtoerclub op je programma hebt staan, dan is water verzekerd. Want de logica van een brug is dat deze van de ene oever naar de andere oever van een rivier gaat.
En de meeste rivieren zijn gevuld met water. De lengte van de brug is mede afhankelijk van de breedte van de rivier, maar ook waar rijkswaterstaat voor de bouw van de brug vond, dat de oever begon en eindigde.
Tot zover de theorie. En nu de praktijk.

Lees meer...

Huchiestocht 11-09-2010

Voor zes uur op is echt niet gezond voor een mens, wie ooit verzonnen heeft om zo vroeg te starten in Veenendaal moet zich hoog nodig eens laten nakijken! Goed we gingen dus veel en dan ook echt veel te vroeg op weg. Aardig wat Mollers verzamelden zich in Veenendaal voor de route van 160 km, maar ook voor de iets kortere versie van 115km. Wil je weten hoeveel precies dan had je moeten komen, dan had je ze namelijk kunnen tellen.

Lees meer...

Baleco Palerotoer 11-9-2010

Ik hou er niet van om vroeg mijn bedje uit te komen,  maar soms heb ik daar helemaal geen moeite mee. Je weet dan van te voren al dat het een superdag gaat worden. Zo ook deze dag. Onderweg naar het startpunt zien we nog een opmerkelijk schouwspel. Een rode auto is van de weg geraakt en hangt op zijn kop in de struiken. Het zal je maar gebeuren! Het lijkt erop dat de eigenaar niets mankeert want die staat een paar meter verderop te wachten op de hulpdiensten.

Lees meer...

Baleco Palero Zeelandtoer 4-9-2010

4 september 2010 stonden 55 Mollers in het holst van de nacht naast hun bed. Met in het vooruitzicht fijn genietend fietsen door het Zeeuwse land en na afloop genieten van de vruchten uit het Zeeuwse water.
De opkomende zon scheen scherp in de buitenspiegel tijdens de heenweg naar 's Heerenhoek. Daar moesten alle auto's een parkeerplaatsje zoeken, en het liefst natuurlijk recht voor de deur van het partycentrum "de Geveltjes". En zoals te verwachten viel: lukte dat niet iedereen. Gelukkig had menigeen een fiets bij zich en kon de afstand tussen de start- en parkeerlokatie met genoemd reserve vervoermiddel worden afgelegd.

Lees meer...

Molentocht 2010; meer fietsers onderweg 30-8-2010

Na in 2009 voor de eerste keer de Molentocht te hebben geregeld hadden Kees Baan en ik het dit jaar al een stuk eenvoudiger. De voorbereiding kostte dus veel minder moeite en uiteindelijk hadden we alles op de rit staan: rustplaatsen, PR, materiaal, routes, pijlen, pauzeborden en veel mensen op de dag zelf. Op vrijdagavond hebben Kees en Philip Beker het eerste gedeelte (de 40 km) uitgepijld, omdat dit heel veel fietspaden betreft deden ze dit op de fiets met de bordjes en ty-rips in de rugzak. Op zaterdagochtend begonnen Eric Barends, ik, Kees en Philip om ΒΌ voor 7 met pijlen vanaf het clubgebouw.

Lees meer...

Rondje Grevelingen 22-8-2010

Vandaag rondje Grevelingen gefietst van ruim 130 km. Dit ritje hebben we alweer heel wat jaartjes op het programma staan. Echt zo’n rit die erbij hoort in het Molprogramma.
 Ik vind het altijd wel een aangenaam ritje. Er zit een leuke stop in, gezellig aan het water met een aardig uitzicht. Je hebt er een groot terras, heerlijk in de zon (als de zon schijnt). Genoeg ruimte om met z’n allen te zitten, dat is ook wel handig en in het restaurant kun je verrukkelijke appelstrudel krijgen met vanille saus en slagroom of ander lekker gebak. Het enige nadeel is dat hoe lang je ook zit te genieten op dit terras, je wordt er maar niet bediend. Niet zo gek ook want het is zelf- service. Dat is wel een nadeel. Ik hou er namelijk wel van om bediend te worden, wel zo makkelijk toch.
Behalve een leuke stop zit je ook nog een stukje op de fiets. Vandaag hadden we heen wind tegen, dat is best vervelend, zeker als je op kop rijdt. Terug ging een stuk gemakkelijker, toen hadden we de wind in de rug. Dat is toch altijd een stuk gezelliger. Er wordt dan altijd wat meer gekletst op de fiets.
Het weer deed vandaag ook goed zijn best. We hebben de zon wel niet echt veel gezien, maar de temperatuur was goed en de regen viel reuze mee. Die paar spetters die gevallen zijn daar hebben we niet echt last van gehad.
Volgende week is het weer tijd voor de Molentocht. Fijn fietsen tussen de Hollandse Molentjes, wat wil een mens nog meer. Je kan de 40 of 80 km gaan fietsen met je vrouw/ man of het hele gezin. Laat je ze liever thuis, dan kun je gewoon de 120 km gaan rijden met de groep. Rijd je liever alleen, dat is ook geen probleem. Volgende week mag het allemaal!
Eveline Verjaal