Wie zijn het dit jaar geworden?

De Molrittenkampioen en Supermoller van het fietsseizoen 2008. Wie zijn de opvolgers van Anne-Marie Verjaal de Molritten-kampioenen 2007 en Eveline Verjaal de Supermoller 2007. Na de 45km afsluitingsrit, waaraan 62 leden deelnamen, werden de leden  in het clubhuis ontvangen door Co Naaktgeboren en Corrie Bakker. De bekende erwtensoep stond reeds te dampen. Het was het deze morgen een windstille ( 2 tot 3 Bft) en droge zonnige dag. De temperatuur lag bij de start om 09:30 uur rond de 3 graden en er hing wat lage mist maar deze was snel verdwenen en liep vervolgens op naar een graad of 8. Kortom een prachtige herfstdag.

Om 11:40 uur, nadat alle leden de erwtensoep goed hadden laten smaken, kon er begonnen worden aan de officiële plechtigheden. Hiervoor opende Gerrit, welke voor vandaag de ceremoniemeester was, met een korte welkoms woord en nam daarbij de agenda door. Als eerste gaf hij het woord aan Kees Bakker om Zwijndrecht - Zwijndrecht 2008 met daarbij het goede doel KiKa af te ronden. Wat jullie ongetwijfeld nog wel kunnen herinneren hadden wij dit jaar weer voordat goede doel gefietst. Kees overhandigde, na een inleidend praatje aan de Fam. Pijn ambassadeur en ambassadrice van KiKa, een cheque met daarop het bedrag van maar liefst 1250,00Euro. 

Hierna was het de beurt aan Gerrit zelf om de Mol herinneringen uit te reiken en de Moller en Supermoller bekent te maken. Na een speech van Gerrit die kort het afgelopen jaar de revue liet passeren werd er overgegaan tot het uitreiken van de Mol herinneringen. Dit jaar was er een ongeveer 12cm grootte klok met daarbij een temperatuur en hygrometer. Het geheel is op een zwarte voet geplaatst. Onder de klok zit een RVS plaatje waarin het logo van de Mol in is gegraveerd en voorzien van persoonlijke naam en afgelegde kilometers in het molritten klassement. Zoals gebruikelijk ging de uitreiking van laatste plaats naar de eerste plaatsen. Voor wat betreft de top in de klassementen werd het een verrassing. Het was dit jaar uitermate spannend. Kijk je naar de supermol klassement dan zie je dat tussen plaats 1 t/m 4 40km verschil zit. Bij het molritten kampioenschap zijn twee leden met 28 ritten en  nummer drie met 27 ritten maar met meer kilometers.  De dames Verjaal hebben dit jaar voor sensatie kunnen zorgen als zij voor de derde achtereen volgende keer met de prijzen naar huis zouden gaan. Als er van verliezers gesproken zou mogen worden zijn dat Miranda Klootwijk, deze grijpt net mis voor Molritten kampioen met 30km en en mist de Supermol titel met 20km verschil, en Karel Besemer deze begon pas te stempelen bij de Waardentocht en had daardoor 6 molritten (lees stempels) achterstand opgelopen en begon vervolgens aan een inhaal slag die hij met 1 Molrit verloor om Molriitenkampioen te kunnen worden. De bijpassende medailles voor het Molritten kampioenschap, 1e plaats goud voor Rinus v/d Burg, 2e plaats zilver voorMiranda Klootwijk en 3e plaats brons voor Karel Besemer werden door kampioen van vorig jaar Anne-Marie Verjaal  uitgereikt. De gouden medaille voor deSupermol 2008 werd om de hals van Theo v/d Waal gehangen door de kampioen van vorig jaar Eveline Verjaal . De shirtjes welke bij dit kampioenschap behoren worden later dit jaar nog uitgereikt. 

Supermoller 2008 Theo van der Waal en Molritten Kampioen 2008 Rinus van der Burg van harte gefeliciteerd.