Supermol – Molrittenkampioen 2006

Wie zijn het geworden?

De Molrittenkampioen en Supermol van het fietsseizoen 2006. Wie zijn de opvolgers van Wim Bakker Molritten-kampioenen 2005 en Jaap Booster Supermol 2005.

Lees meer...

Vélomédiane-La Roche 2006

Wielervrienden, er zijn van die tochten dat je denkt waar beginnen we weer aan. Ieder jaar valt de inschrijving in de bus van de Vélomédiane in La Roche. La Roche ligt centraal in de Ardennen, bij deze tocht is Claude Criquielion de peetvader. Met mijn wisselende diensten kon ik dit jaar weer meedoen, dit voor de 4e keer.

Lees meer...

100 Cols Tocht (2e deel)

Verslag Cees Bakker (2e) deel 100 Cols Tocht, via Cycle Tours. (08-23 juli 2006)

De ultieme uitdaging... 4000 km over 106 cols en 67 côtes! 
De Honderd Cols Tocht is de zwaarste tocht ter wereld. Het vierduizend kilometer lange parcours slingert zich over alle grote cols van Frankrijk. De tocht wordt individueel gereden en deelnemers mogen er zo lang over doen als ze willen. In het vijfentwintig jarig bestaan van de tocht schreven zich meer dan duizend fietsers in, waarvan ruim tweehonderd de tocht ook volbrachten.

Lees meer...

Abdijentocht La trappe 21-5-2006

Zondag 21 Mei stond de z.g Abdijentocht op de touragenda. De weersverwachtingen waren niet bepaald optimaal te noemen. Om 07.00 uur, tijdstip van verzamelen, stonden wel geteld 4 enthousiaste molleden op de Kerkeplaat. Het regende een beetje en er leefde een sfeer van laten we lekker naar huis gaan. Maar ja, het zou volgens de voorspelingen in de loop van de ochtend droger en beter worden dus kom op en gaan.

Lees meer...

Mijn eerste Buitenrit de Abdijentocht 21-5-2006.

Zes uur. De stem van een Belgische dame huppelt de slaapkamer binnen en begint te vertellen over de voordelen van gratis openbaar vervoer in Mechelen. Waarom staat die wekkerradio nou al weer weken op een Belgische zender? Een windvlaag met bijbehorend regengekletter op het zolderraam brengt me terug naar 21 mei 2006: de Abdijentocht. Ik sla het dekbed van me af en zet vlug de wekkerradio uit. Als ik zachtjes de slaapkamer verlaat hoor ik dat mijn vrouw zich omdraait en half wakker wordt. “Waar je zin in hebt met dit weer” lispelt ze en valt weer in diepe slaap, precies op een moment dat de regen wel heel nadrukkelijk tegen de ruiten klettert. Even (heel even maar!) overweeg ik om er “gewoon” weer naast te kruipen.

Lees meer...

Waarover? Deel 3

Komt er nog een eind aan dit verhaal ??? 
Onze vakantie begon het laatste weekend van juli 2005. Nu jullie dit lezen is het inmiddels 2006 en  is het nieuwe fietsseizoen alweer begonnen. Zo lijkt het wel of onze vakantie eindeloos was, terwijl het in werkelijkheid toch echt maar twee weken was. Het lijkt dus wel of er geen einde aan komt. Waar ook geen einde aan leek te komen was de regen die maar bleef vallen in Sarnano. De hele nacht bleef het stortregenen. Wij als onervaren kampeerders vreesden dat onze bagage nat zou worden of dat het water de tent in zou komen. Hadden we nu toch maar de drie persoonstent dan hadden we in elk geval onze bagage binnen kunnen zetten in plaats van alleen maar onder het luivel. De volgende ochtend hoorde we dat vele ervaren kampeerders water in hun tent hadden gekregen. Sommige hadden zelfs de nacht in de vrachtwagen van de organisatie doorgebracht omdat er te veel water in hun tent stond of omdat ze door de regen simpelweg hun tent niet hadden kunnen opzetten.

Lees meer...