Vandaag is het weer tijd voor de afsluiter van het seizoen; de erwtensoeprit. Volgens de weersverwachting kunnen we na afloop net zo goed gaan BBQ-en. De stempelkaart die ik enige weken geleden heb ingeleverd is goed vol en ik denk dat ik ergens in de Top-5 van het klassement zal staan. Maar er zijn ook nog andere kapers op de kust als Adrie Bras, Ad Sleicher, Anne Marie en Evelien Verjaal.

Gelukkig ziet mijn vrouw Gaby ook weer eens kans om mee te kunnen fietsen en mijn zoontje Quincy (naar Q. Jones) mag mee op de volgwagen. Hij zal gaan proberen onderweg wat mooie foto's te maken.Zo wordt een rit bij de Mol een familie uitje. Maar ook de familie Gelderblom was goed vertegenwoordigt. Jan had zijn zoon Mart meegenomen. Zoals jullie misschien weten rijdt hij wedstrijden bij de jeugd van DRC de Mol maar vandaag rijd hij op zijn schitterende Bianchi op kop van het peloton. Hij heeft de tocht helemaal uitgereden en dat is toch een prachtige prestatie!  Amper het clubgebouw verlaten te hebben is er al het eerste oponthoud; iemand is z'n bidon verloren. Oprapen maar en snel weer verder. Enkele kilometers verder stond de eerste fietser met lekke band; Gaby!  De grappen zijn niet van de lucht en al snel kan ook zij weer de rit vervolgen.(Er zou eens een sponsor gevonden moeten worden voor wat nieuwe wielen; hoeveel mensen rijden er nog met 8-speed?) Onderweg vraagt Gerrit vd Bogerd of ik nog ruimte heb in mijn kast en ik begin dus al nattigheid te voelen. Vlak voor de thuishaven wordt Wim Bakker ook nog getrakteerd op een lekke band. Aangekomen bij het clubgebouw staan de erwtensoep en  bekers al klaar. Geheel volgens de mode van dit jaar zijn die bekers in de glimmende bling-bling, pimp my beker stijl. Eén voor één worden mensen naar voren geroepen door onze voorzitter Ad Stam om hun bekers op te halen. Op de derde plaats staat Ad S. en ik was nog niet opgeroepen; spannend!  "Op de eerste, ex aequo plaats; Jaap Booster."  En op het hoogste schavot; Wim Bakker. Bij hem wordt de felbegeerde trui om de schouders gehangen. Ik ben wel even beteuterd maar vermoed ook direct dat het wel weer goed zal komen. Vervolgens het Supermol klassement; ik vind het steeds spannender worden. Uiteindelijk is het toch zover; ik ben Supermol!!!  Ik kan jullie vertellen dat ik hier apetrots op ben en met veel plezier de trui zal dragen.  

Tot slot wil ik het bestuur en alle andere vrijwilligers hartelijk bedanken voor de vele uren die zij dit jaar weer hebben ingezet. Zonder hen geen website, geen touragenda, geen clubblad, geen volgwagen, geen schoon toilet, geen bakje koffie, geen Mol 3-daagse enz. enz.
En... dus ook geen Supermol.   Beste mensen; BEDANKT!!!

Graag tot het volgende seizoen.
Vriendelijke groet,

Jaap Booster