De Erwtensoep rit.

Vandaag is het weer tijd voor de afsluiter van het seizoen; de erwtensoeprit. Volgens de weersverwachting kunnen we na afloop net zo goed gaan BBQ-en. De stempelkaart die ik enige weken geleden heb ingeleverd is goed vol en ik denk dat ik ergens in de Top-5 van het klassement zal staan. Maar er zijn ook nog andere kapers op de kust als Adrie Bras, Ad Sleicher, Anne Marie en Evelien Verjaal.

Lees meer...

Wanneer weet je het zeker.

Er zijn molleden die lang twijfelen over wat ze nu wel of niet willen. Neem nauw b.v. Jan v/d Glas. De afgelopen jaren heeft hij voor zover bekent 3x een mountainbike gekocht om met zijn vrienden te gaan crossen in de winter en dezelfde aantal keren weer verkocht omdat hij er geen zin meer in had. Kortom een jaartje wel en een jaartje niet. Een paar weken geleden weer een karretje (Hybride achtige ATB) gekocht en meteen voor de eerste keer richting Dorst voor een eerste kennismaking met dat nieuwe karretje.(Stiekem trainen Jan om jou vrienden van de winter voor te zijn?) Koud op het parkoers een eerste slippertje, maar het is wel effenwennen dus kom op vooruit met die geit. Een steile afdaling een stukje verder op het parkoers ging Jan voor zijn fiets uit doordat een boomstronkje zijn nieuwe karretje tegenhield. Een harde landing op zijn rug tot gevolg. Jan voelde meteen dat dit niet de goede manier van afstappen was geweest. Hij kon niet meer overeind komen en verging van de pijn. Midden in het bos maar gelukkig wel vrienden bij hem om hulp te halen. Een ambulance werd gebeld en zo dicht mogelijk naar de plaats van het ongeval gebracht. Jan werd vervolgens op een schepbrancard door het bos gedragen richting de ambulance en naar Breda afgevoerd. Hier is hij uitvoerig onderzocht. Het was voor Jan een hele pijnlijke ervaring, een geschuurde ruggenwervel had hij opgelopen. Hij mocht dezelfde dag wel weer mee naar huis met een doses pijnstillers in injectievorm om verder te revalideren. De laatst berichten zijn dat hij zeer snel aan het genezen is en er a.s zondag 16-Okt weer bij hoopt te zijn. En dat zijn nieuwe karretje alweer verkocht is en dat hij nooit meer gaat crossen en helemaal nóóóóóoit meer een ATB koopt. Tja, anno 2005 mag deze foto, midden in het bos gemaakt van Jan, niet ontbreken.

Gerrit-J v/d Bogerd.

100 Cols Tocht (1e deel)

Verslag Cees Bakker (1e) deel 100 Cols Tocht, via Cycle Tours. (15-27 juli 2005)

De “100 Cols Tocht” wordt de zwaarste fietstocht ter wereld genoemd, maar ook de mooiste!! De tocht is in 1979 door de “NRTU” geïntroduceerd, maar omdat de Unieraad echter besloot de organisatie van buitenlandse tochten te staken, is hier geen vervolg aan gegeven. In 1983 heeft “De Domstad” de tocht opgenomen in haar programma en in 2003 werd de tocht overgedragen aan de “Stichting 100 Cols Tocht”.

Lees meer...

Molrit 16 naar "Land van Ooit" 9-10-2005

Deze molrit, welke min of meer een vervolg was op Zwijndrecht – Zwijndrecht versus actie Spieren voor Spieren ging naar het “Land van Ooit”  in Drunen. De hele dag stond daar in het teken van de actie spieren voor spieren. Het totale programma is mij in details niet bekent wel weet ik dat de kinderen met spierziekte vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur verwent zouden worden.

Lees meer...

Waarover? Deel 1

Geen copy voor het clubblad dat is treurig. Ik ben er trouwens geen voorstander van alleen informatie en/ of copy op de website te plaatsen. Ik blijf een clubblad mooi vinden is voor een vereniging en bovendien neemt het iets makkelijker mee als je het ergens onderweg een keer wilt lezen. Als je dan een clubblad hebt, dan moet er wel iets in komen te staan. De enige die dat kunnen doen zijn de mensen die fietsen bij de vereniging. Maar waarover schrijf je dan….

Lees meer...

Waarover? Deel 2

Waar waren we ook alweer gebleven…oh ja in Ostra. Een klein stadje middenin de Marche met een schitterende klokkentoren en uitzicht over het mooie heuvellandschap. Het had de hele nacht geregend dus weinig slaap voor de meeste mensen. We stonden op een mooi gazon, wat leuk is als het mooi weer is maar als het een hele nacht geregend heeft stap je ’s ochtends vanuit je tent midden in de spinazie.

Lees meer...