Molrittenkampioen 2004

S U R P R I S E ……S U R P R I S E ……S U R P R I S E

Op zaterdag 24 oktober was de erwtensoeprit en tevens de bekendmaking van het Molklassement. Als trouwe fietser bij de Mol vond ik het in eerste instantie jammer dat ik er niet bij kon zijn. Net als vorig jaar verwachtte ik, dat ik hoog zou eindigen. Beslist niet als eerste maar toch wel bij de eerste vijf. Mijn vrouw en ik zijn dit jaar 60 jaar geworden en kregen als cadeau van onze kinderen een weekje in een huisje van Landal Greenparcs (park Sandur) in Emmen. Wij hebben deze week leuke dingen kunnen doen omdat het weer goed was. We zijn geweest op Schiermonnikoog, in Pieterburen, het Veenpark, het prachtige overdekte winkelcentrum van Emmen en natuurlijk het Noorder dierenpark met zijn prachtige vlindertuin. Maar….. op de bewuste zaterdag kwam de regen met bakken uit de hemel. Gelukkig zat ik hier warm en droog binnen en niet in de plensende regenbuien ergens in de Alblasserwaard op de fiets. Toen ik deze gedachten uitsprak, leek het of iedereen doof was, want niemand reageerde. Tegen 12.15 uur ging de gsm van Leonard, onze schoonzoon. Ik hoorde hem zeggen:”Ja, hij zit hier op de bank, ik zal je hem geven.”

Toen hij mij de telefoon gaf, zei hij niet wie of wat. Ik had werkelijk geen flauw idee wat er gaande was. Na enkele ogenblikken drong het tot mij door dat het de stem van Wim van de Merwe was. Hij vertelde mij dat ik dit jaar de Molrittenkampioen was geworden. Teus Visser, mijn fietsmaat en tevens de Molrittenkampioen 2003, overhandigde mij telefonisch de trui. Dit had ik nooit verwacht. Ik wil met name Wim van de Merwe ontzettend bedanken voor de moeite die hij heeft genomen om dit op deze manier te regelen. Op dinsdagavond, mijn spinningavond, werd de trui door Roel Swijnenburg, spinningsinstructeur en sponsor, de trui aan mij uitgereikt. Wim nogmaals bedankt!

Jannes Schreuder

Supermol – Molrittenkampioen 2004

Wie zijn het geworden?

De Molrittenkampioen en Supermol van het fietsseizoen 2004. Wie zijn de opvolgers van Teus Visser, Wim Bakker (Molritten-kampioenen 2003 en Ad Schleicher (Supermol 2003)?

Lees meer...

1e Najaarsklassieker 25-9-2004

Een paar regels wil ik hierbij even wijden aan onze eerste Najaarsklassieker. We zijn voor een gedeelte weer terug bij de Tunneltoer. Deze was bij gebrek aan belangstelling omgedoopt naar de River Classic en verplaatst naar de maand Juli i.v.m met mogelijk betere weersomstandigheden. Ook deze tocht werd helaas maar mondjesmaat door deelnemers bezocht.

Lees meer...

29e Huchiestocht 11-9-2004.

Een verslag schrijven over waar de tocht langsheen gaat overheen komt dat heb ik de afgelopen jaren al een aantalkeren gedaan en is indien je daarin geïnteresseerd bent terug te vinden op website. Ik wel hierbij daarin tegen enige bijzonderheden kwijt over de dag zelf. Laat ik eerst eens beginnen met aantal deelnemers dit jaar met 15, voorzover ik mij kan herinneren, een laagte record. Ik heb wel 2 Molleden individueel bezig gezien maar dat zijn ook geen pottenbrekers.

Lees meer...

Club Cinglés de Mont Ventoux.

Het gilde der Malloten van de Mont Ventoux.
Na in 2003 La Marmotte gefietst te hebben viel ik even in een zwart gat. Wat is het volgende doel waar we naar toe gaan werken?  Oké samen met Herman, Jan, Arjan en Martin was ik al begonnen aan het klassiekerbrevet maar dat zijn ritten die we “er ff bijpakken”. 

Lees meer...

Voorjaarsklassieker Ede.

Inleiding.
Het is voor de tweede achtereenvolgend jaar dat onze tourbaas Jan Gelderblom deze tocht op de agenda heeft geplaatst. Het verschil met de vorige editie is de startplaats. Vorig jaar startte deze tocht in Scherpenzeel en deze keer in Ede. Dit is mogelijk omdat de tocht door twee verenigingen georganiseerd wordt.

Lees meer...

Waardentocht 2004.

Inleiding.
De Waardentocht is samen met Zwijndrecht - Zwijndrecht v.v. de enigste tochten welke D.T.C de Mol als een zogenoemde geleide fietstocht organiseert. Voor de organisatie komt wat meer kijken dan een standaard Molrit. Daar tegen vergt een Zwijndrecht – Zwijndrecht nog extra organiserend vermogen. Deze twee tochten moeten samen met de twee vrije toertochten zoals de Molentocht en de River Classic/Najaarsklassieker zorgdragen voor een stukje PR naar buiten toe.

Lees meer...