Supermol – Molrittenkampioen 2003

Zaterdag 25 oktober j.l. was het de inmiddels als traditie geworden snertrit, wat dan ook betekent dat het wegseizoen wordt gesloten en na het nuttigen van de snert (Dani Pellikaan bedankt) de molrittenkampioen en supermol worden bekend gemaakt en gehuldigd.Na een rit over 45 Km, onder aanvoering van voorzitter Ad Stam en wegkapitein Jan Gelderblom, was het dus na de snert tijd voor de klassementen.

Lees meer...

28e Huchiestocht 2003

Voorwoord.
Tja, het is soms makkelijk en soms is het moeilijk om iets te schrijven. Dat gaat voor het schrijven van het volgende verhaal helemaal op. Ik kom er namelijk achter dat dit alweer mijn vierde verhaaltje wordt over de Huchiestocht. Het is makkelijk omdat stukken eenvoudig weg kopieerbaar zijn en het is moeilijk want het moet de lezer wel weer boeien. Het is nu een mengsel van beide geworden.

Lees meer...

Airborne Fietstoertocht 31-8-2003

Inleiding.
Het is eigenlijk een tweede keus deze tocht. Deze opmerking vraagt vanzelfsprekend om enige toelichting. Jan Gelderblom maakt aan het einde van het fietsseizoen de agenda en/of programma voor het daarop volgend jaar. Jan had voor 31-Augustus-2003 de Pukkeltocht van Bemmel op de touragenda gezet.

Lees meer...

De (Hans Anders) Molentocht 2003

Inleiding.
De eerste voorbereidingen voor de Molentocht dateren eigelijk al vanaf september 2002. Dit lijkt vroeg en is misschien ook zo maar ik geef hier enige toelichting bij. In september zijn wij van het bestuur en Jan Gelderblom in het bijzonder al in discussie over het jaarprogramma van het daarop volgend jaar.  De Hans Anders Molentocht is een vast terugkerend geheel zij het niet dat onze sponsor Hans Anders niet meer van de partij is en de deelnemers aantal van dat jaar (2002) zeggen en schrijven 17 personen waren.

Lees meer...

1e Randstad Fiets Tour (RFT) 18-5-2003

Inleiding.
Het is even een tijdje stil geweest van mijn zijde, dat ik de pen (lees PC) ter hand heb genomen. Door drukke werkzaamheden enerzijds van mijn werkgever en anderzijds bij de Fietsclubs van de Mol en DuPont waardoor het er niet van kon komen. Maar het is beter laat dan nooit dus ga er maar even voorzitten. 

Lees meer...

Ronde van Vlaanderen 5-4-2003

Ronde van Vlaanderen, 5 april 2003 – 145 km

Nog voor aanvang van het wegseizoen ontstond het idee om, als onderdeel van de voorbereiding op de Marmotte, deel te nemen aan de toerversie van de Ronde van Vlaanderen.In overleg met de eerste gegadigden werd gekozen om niet de volle afstand te rijden maar “slechts” de 145 kilometer versie. Deze 145 kilometer bevat wel de laatste 120 kilometer van de “echte” Ronde die op de zondag nadien verreden ging worden. Na aankondigingen in het clubblad en uitnodigingen via e-mail kwamen we op een deelnemersveld van 27 Flandriens die, hoe dichter de 5e april naderde, enthousiaster werden.

Lees meer...