De deelnemers aan Zwijndrecht-Zwijndrecht doneren een groot gedeelte van hun inschrijfgeld aan KiKa.
KiKa staat voor Kinderen Kankervrij.
KiKa heeft als doel om de genezingskans in 2025 naar 95% te vergroten. Om dit te realiseren, is er nog veel kostbaar onderzoek noodzakelijk.
Dankzij informatie uit afgerond onderzoek, zijn de specialisten ervan overtuigd dat we nieuwe behandelingsmogelijkheden kunnen ontwikkelen om kinderkanker vaker te genezen en ‘vriendelijker’ te behandelen. Daarvoor is het absoluut noodzakelijk om vernieuwend onderzoek in gang te zetten, specifiek gericht op kinderkanker.
KiKa werft fondsen voor deze speciale onderzoeken, waarmee kinderen versneld hun kanker kunnen overwinnen.
Doelstellingen
KiKa heeft als doel: het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting.
Meer specifiek streeft KiKa naar:
    Verhoging van de genezingskans.
    Verbetering van de kwaliteit van de behandeling (minder agressief waar mogelijk).
    Vermindering van bijwerkingen na de behandeling (effecten op latere leeftijd).

Versneld resultaat in de strijd tegen kinderkanker is nodig.
Bijna 25% van alle kinderen met kanker overlijdt aan deze ziekte. Ruim 75% geneest, maar door een agressieve behandeling kunnen zowel tijdens als na de therapie vervelende bijwerkingen ontstaan. De huidige chemo’s zijn dusdanig agressief dat kinderen die vandaag genezen zijn verklaard op latere leeftijd alsnog bepaalde orgaanbeschadigingen kunnen krijgen.
DTC de Mol ondersteund met de jarenlange donaties de bovenstaande doelen van harte.
Klik hier voor meer informatie over KiKa.