Toernieuws 2023 04

Toernieuws 2023 04

‍Uitgave 2023 04

‍Mollers over de Friese dreven.

De 2e Pinksterdag stond weer in het teken van de Friese 11-Stedentocht.

Gezien het dooiende karakter van de weersomstandigheden hadden alle 15.000 deelnemers het idee opgevat om de afstand van ruim 230 kilometer maar op de fiets te doen. Zoals trouwens al een heleboel jaren het geval is tijdens de Fiets 11-stedentocht.

 

Bijzonder uitgedoste deelnemers, op een tandem voor wel liefst 3 personen, op klompen met Lookplaatjes en met een waas voor de ogen om al inhalend op die smalle fietspaden toch nog even een werelduurrecord te behalen. Ook dat is al jaren het geval.

Op Strava zijn de Mollers-prestaties terug te vinden en hun fatsoenlijke tempo te beschouwen.

Of alle Mollers op Strava hun ervaring hebben gedeeld is niet bekend, maar zeker is dat Henk Biest al 12 keer 11 steden heeft gezien en David Hauck nog “maar” acht keer.  De rookies kunnen daar een puntje aan zuigen…Maar voor alle Mol-deelnemers geldt: een geweldige prestatie. 


Een prestatie waar je jaren later nog op terugkijkt en tegen je kleinkinderen zou kunnen zeggen: “Die fietselfstedentocht van 2023, nou het was wel droog maar wat een wind”. En om het verhaal dan nog heroïscher te maken vertel je vol verve over het stuk dat je moest klunen op het dijkje naar Hindelopen waarvan je de naam hebt veranderd in Hinderlijklopen. 


Top Mollers !!


Zuiderzeeklassieker
9 september 2023

De Maag Lever Darm Stichting

Een gezonde spijsvertering voor iedereen, dat is onze droom. Twee miljoen Nederlanders kampen dagelijks met schaamte, angst of onmacht door spijsverteringsaandoeningen. Voor hen werken wij aan oplossingen, om grip te krijgen op je spijsvertering. Dat doen we samen met artsen, onderzoekers, wetenschappers, patiënten en hun naasten, donateurs en vrijwilligers.


Één doel voor ogen

Met de Zuiderzee Klassieker hebben we één doel voor ogen: zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar spijsverteringsziekten zoals darmkanker, alvleesklierkanker, slokdarmkanker, de ziekte van Crohn, PDS en coeliakie. Omdat het zó hard nodig is. 


Hoe bereiken wij dit doel?

Deelnemers aan de Zuiderzee Klassieker betalen inschrijfgeld. Daarnaast vragen wij de deelnemers hun deelname te laten sponsoren, door een sponsorbijdrage van vrienden, familie, collega’s, bedrijven etc te vragen. Dit geld wordt besteed aan meer onderzoek naar spijsverteringsziekten.  

De Zuiderzee Klassieker 2023 belooft een gezellige editie te worden! We gaan dit jaar naar Omnisport Apeldooen. Een locatie die alles in huis heeft:


  •  Beschutting bij slecht weer
  •  Kleedkamers
  •  Voldoende toiletten
  •  Kluisjes


Ook vinden we het gezellig als je na het fietsen bij ons blijft zodat we samen de dag kunnen afsluiten! We zorgen voor een leuk programma en lekker (glutenvrij) eten. Gedurende de dag bieden we entertainment, activiteiten voor volwassenen en kinderen. Dus terwijl jij aan het zwoegen bent, zorgen wij ervoor dat jouw supporters en fans zich niet vervelen. Want ook zij zijn van harte welkom. Nadere invulling volgt!
 

 

Om in te schrijven (en overige info)
bezoek de website

https://www.zuiderzeeklassieker.nlConcept programma


07.30 - 07.45 uur inschrijving vroege starters 180 km


8.00 uur mogelijkheid tot vroege start 180 km


Vanaf 08.00 uur inschrijving overige deelnemers


08.45 uur opening


09.00 uur start overige fietsers 180 km en 120 km


09.30 uur start 80 km


10.00 uur start 40 km


10.30 uur start kidsroute 15 km


Er is tussen 10.30 en 13.00 uur ook mogelijkheid om te starten met de kidsroute 15 km en de 40 km.


17.00 uur officiele afsluiting (binnenkomst daarna nog mogelijk)


Even voorstellen:
Maarten van Asch

Mijn naam is Maarten van Asch, 38 jaar geboren en getogen in Dordrecht.

Trotse vader van Luca (4 jaar).

Ik werk bij Evides Waterbedrijf in Rotterdam waar ik verantwoordelijk ben voor het realiseren van nieuwe aansluitingen in het gehele verzorgingsgebied.


Wielrensport is vanuit huis met de paplepel ingegoten.

Vakanties werden afgestemd op de Tour de France en jaarlijks stond een gezinsuitje naar de Ronde van Vlaanderen op het programma.

Na enkele jaren lid geweest te zijn bij de renners heb dit jaar de overstap gemaakt naar de toerclub.

Door het vaderschap en een drukke baan lukte het niet meer om deel te nemen aan de maandagvond competitie


Ik kijk erg naar uit om in de weekenden met een leuke groep een mooie rit te maken in onze 
prachtige omgeving.


De afgelopen jaren heb meegedaan aan een aantal mooie evenementen.

Zo heb ik afgelopen jaar de Marmotte gefietst en een paar jaar terug de Pyreneeën Challenge van de Ride4kids (aanrader).

Naast de ritten met de Mol heb ik dit jaar als doel om een ‘Rondje Nederland’ te fietsen. In 5 of 6 dagen tijd richting Groningen en via de afsluitdijk en de kust weer terug richting Dordrecht.


Tot ziens op de fiets

Gr Maarten

Hoe ik de Elfstedentocht heb ervaren.

En hoe ik me de Friese Fiets Elfstedentocht van 1983 herinner?

Met zes collega’s slapen op de zolder van een postkantoor in Bolsward. De regen de hele nacht op het dak horen plenzen, dus het slapen ging niet echt van harte.

Staande ontbijten in de regen, vertrekken in de regen met de hoop (hoop is uitgestelde teleurstelling…) dat het gedurende de 230 kilometer nog wel eens droog zou worden.

Tot het bot verkleumd eerst de zuidelijke lus, dat ging toen zo en we kwamen geen andere fietsers tegen(!).

Het Friese Woud. Ik kan me herinneren dat ik verbaasd was dat er zoveel bomen bij elkaar stonden in Friesland. Dan naar Hindelopen, wat een ellende daar, een paadje waar je alleen maar achterelkaar kon fietsen, door het gras en lopend, dus klunend in Hindelopen geland. Een plaatsje van niks en daar doe je dan zoveel moeite voor. Gekkies.

Uiteindelijk werd het droog, maar van de noordelijke lus weet ik alleen dat ik in staat was om mijn fiets (oh ja, een Koga Myata Road Speed geel) te verkopen of in de sloot te smijten. Van dat stuk van de route heb ik helemaal niets opgeslagen, gewist uit mijn geheugen. Mensen langs de kant om ons aan te moedigen, niets van meegekregen. Hoempaorkestjes? Zal wel geweest zijn.


Dat ik uiteindelijk de streep heb gehaald na onderweg een vette uitsmijter te hebben verschranst, benoem ik nog steeds een wonder. En een toch ook wel trotse herinnering. Maar één keer was voor mij eigenlijk wel genoeg.

Ik kom nu weer graag in Friesland, prachtig land, inwoners met hun eigen taal, onbegrijpelijke plaatsnamen, maar alles went als je in Friesland bent.
Douwe.


‍Nieuwe leden


We heten onze nieuwe leden van harte welkom in onze club.
We wensen hen veel gezellige en vooral veilige clubkilometers toe!

‍.

naam   lid vanaf  
Loick Smakman   30-05-2023  
Theo Smakman   24-05-2023  
Eduard Bergsma   05-05-2023  
Maarten van Asch   27-03-2023

 

De open rit naar Kalmthout en Nispen.

Op 3 juni was de 44ste editie van Zwijndrecht Zwijndrecht gepland.

Al een tijdje tevoren was deze datum vastgelegd en als je de datum reserveert dan gaat het gewoon ook dóór op die dag.
Maar DTC de Mol had buiten de waard gerekend, zoals dat heet. Grote renovaties van de ring rondom Antwerpen en gelijke tijd ook maar even de Waaslandtunnel aanpakken. En daar kon de minister geen peloton met deelnemers aan Zwijndrecht Zwijndrecht bij hebben. Dus of we het niet heel erg vonden om het maar af te gelasten of een andere route kiezen. Ja natuurlijk vonden we dat erg en hoe een andere route? Wat wil je, 43 edities van de traditionele Zwijndrecht Zwijndrecht achter de rug hebbend en dan bij de 44ste te horen krijgen dat die nu even niet doorgaat.

Niet bij de pakken neerzittend werd er een alternatief bedacht (als een alternatief al mogelijk zou zijn) en een toertocht naar bijna Zwijndrecht in Belgie uitgezet.
De Kalmthoutse heide zou het worden met een groot stuk van de geplande route van de 44ste.
Toch een beetje het gevoel meegeven was gedacht. En dan ook maar niet meer in een groot peloton door de Belgische dorpen rijden. Iedere deelnemer kon de route op GPX downloaden en individueel (of groepje) aan de tocht deelnemen. Voor de deelnemers die de 175 kilometer naar Kalmthout (en weer terug!) te ver zouden vinden werd de route worden ingekort tot de pauzeplek in Nispen maar dan nog wel met een vleugje Belgie onder de wielen door via Essen terug naar Dordrecht te keren.

Was het alternatief een succes?
We konden niet leveren waar DTC de Mol mee op de kaart staat: een prima georganiseerde pelotonstocht van 220 kilometer. We konden de deelnemers niet het goede gevoel geven om met motorbegeleiding door Belgie te fietsen.
Maar we hebben ons best gedaan. En dat er minder deelnemers op beide ritten zouden afkomen was natuurlijk ingecalculeerd. Een evenement als Zwijndrecht Zwijndrecht is gewoon niet te evenaren, maar als we de tijd krijgen dan wordt het “alternatief” net zo’n prachtig evenement. Kleine kinderen kunnen ook niet meteen lopen.

En overigens viel de wind tijdens de terugweg eigenlijk ook best mee, daarvoor had je niet thuis hoeven blijven.
Dank aan de organisatie voor hun gastvrijheid en voor de mooie routes, velen hadden nog nimmer op de nieuwe weggetjes gefietst. 

‍Het was goed toeven in Nispen.
Er zijn dus meer Mollers die van een kroketje tijdens de pauze houden.


Komende‍ activiteiten

za 17-06-2023 08:30 120 ISOMANAGEMENT Molrit (120km) DTC de Mol Dordrecht Gilze Rijen  
za 17-06-2023 08:30 80 ISOMANAGEMENT Molrit (80km) DTC de Mol Dordrecht Markkanaal  
zo 25-06-2023 08:30 120 VEGO Molrit (120km) DTC de Mol Dordrecht Schijf  
zo 25-06-2023 08:30 85 VEGO Molrit (85km) DTC de Mol Dordrecht Seppe  
za 01-07-2023 08:00 145 T.I.M.E. Service Molrit (145Km) DTC de Mol Dordrecht Maurik  
za 01-07-2023 09:00 80 T.I.M.E. Service Molrit (80km) DTC de Mol Dordrecht Schoonrewoerd  
za 01-07-2023 10:00 105 1e dag Mol2Daagse DTC de Mol Dordrecht 1e Dag Mol2daagse 2023  
zo 02-07-2023 10:00 105 2e dag Mol2Daagse DTC de Mol Zoersel 2e Dag Mol2daagse 2023  
zo 09-07-2023 08:30 120 PELLIKAAN Molrit (120km) DTC de Mol Dordrecht Moersebossen  
zo 09-07-2023 08:30 85 PELLIKAAN Molrit (85km) DTC de Mol Dordrecht Seppe  
za 15-07-2023 08:30 105 Jan Jongman Memorial (105km) DTC de Mol Dordrecht Jan Jongman Memorial  
za 15-07-2023 08:30 85 Jan Jongman Memorial (85km) DTC de Mol Dordrecht Jan Jongman Memorial  
zo 23-07-2023 08:30 85 AA AUTOLEASE Molrit (85km) DTC de Mol Dordrecht Vianen  
zo 23-07-2023 08:30 120 AA AUTOLEASE Molrit (120km) DTC de Mol Dordrecht Stolwijk  
za 29-07-2023 08:30 130 BUKO Molrit (130km) DTC de Mol Dordrecht Grevelingen  
za 29-07-2023 08:30 90 BUKO Molrit (90km) DTC de Mol Dordrecht Oud Gastel

etn AALease 110 57etn BUKO 110 57etn ISOmanagement 11 57etn Pellikaan 11 57etn Plieger 110 57etn ppw 110 57etn Rogelli 110 57etn Sirexpress 110 57etn TimeService 110 57etn Vego 110 57