Toernieuws 2023 03

Toernieuws 2023 03

‍Uitgave 2023 03

Mountainbikeparcours

Na een tijdje stilte rondom het Mountain Bike (MTB) project is het tijd voor een status update.


De gemeente Dordrecht heeft eerder contact gezocht met wielerclub de Mol met de vraag of zij een actieve bijdrage wil leveren aan het succes van de MTB-track op de Merwedeheuvel, die begin 2023 gereed zou komen. Dit proces heeft enige vertraging opgelopen met name doordat er diverse instanties bij betrokken zijn (Provincie – de eigenaar van de grond, gemeente, ontwerper van de baan en aannemer), waarbij ook de nodige juridische items opgelost moesten worden.
 


Waar staan we nu:


Concept van track/ parcours is in concept klaar, het ontwerp is van een professionele track bouwer VeloSolutions (https://velosolutions.com/nl/trails-parks/ ) zie foto’s

Het concept kan in de praktijk op details nog aangepast worden als dat nodig blijkt bijvoorbeeld i.v.m. de veiligheid van de rijders.


Het ontwerp, wat door provincie en gemeente is goedgekeurd, voldoet aan de eisen die het mogelijk maken om in de nabije toekomst nationale en zelfs internationale wedstrijden te houden.


De ontwerper gaat in samenwerking met de aannemer de MTB-track uitzetten op de Merwedeheuvel in de 3e week van mei.

Het uitzetten is een onderdeel van de voorbereidende werkzaamheden. De verdere uitvoering zal dan in het na de vakantieperiode/ najaar starten (is de huidige planning)


Waar wij als wielerclub De Mol (gezamenlijk DTC en DRC) nog mee aan de slag gaan:


 • Afspraken maken met de gemeente m.b.t. de het onderhoud van de track (start eind mei)
 • In 2023 de MTB-afdeling binnen De Mol vorm en inhoud geven (organisatie, faciliteiten)
 • Een aantrekkelijk MTB-aanbod kunnen bieden (zoals trainingen, trainerscursus, wedstrijden etc.)
 • Faciliteiten (als voorbeeld: afspuiten van fietsen, gereedschap kleine reparaties)
 • Publiciteit (en ledenwerving) 


De verwachting is dat de MTB-track veel publiek zal trekken (veel MTB-tracks zijn er immers niet in de regio Drechtsteden). Voor De Mol is dit een mogelijkheid om het fiets aanbod van tour- en wedstrijdfietsers verder uit te breiden met een MTB-afdeling. Een MTB-club die iets extra’s kan bieden door trainingen te volgen, mee te doen aan een MTB-wedstrijd of toertocht en we beschikken al over een clubgebouw, een wielerbaan en straks naast een MTB-track de Merwedeheuvel. 


Zodra er meer bekend is volgt er een nieuwe update.


Met sportieve groet,


Gerrit van Asch

Dinsdagavondtraining

9 mei was de laatste training van het eerste blok. De eerste training stond in het teken van een heuse tijdrit. De spanning was van de gezichten van de deelnemers af te lezen! Uiteraard was er tijdens de volgende trainingen ruimte en aandacht voor techniek en opbouw conditie.

 

Als je zin hebt, kun je gewoon aansluiten bij de volgende serie trainingen. Deze staan gepland op:

23 mei
30 mei
6 juni
13 juni
Tijden: 19.00 – 20.30 uur, locatie clubhuis


Durf jij het avontuur aan?

CYCLE Copenhagen is een fietsevenement waarbij we in 4 dagen van Nederland naar Kopenhagen fietsen. Met deze sportieve tocht halen we geld op voor onderzoek naar hart-en vaatziekten. Iedereen met een fiets kan meedoen. Elke dag fiets je maximaal 6 tot 8 uur en per dag fiets je tussen de 130 en 175 kilometer. Je fietst in je eigen tempo, solo of in een groep. Wij zorgen voor een trainings- en voedingsschema. Zo bereiden we je goed voor op de tocht. 

Wil je alle ins en outs van het evenement weten, vraag dan hieronder de informatiebrochure aan.

Brochure CYCLE Copenhagen

Doe individueel, als bedrijf of als team mee en fiets samen met je collega’s, familie of vrienden.

Er zijn maar een maximaal aantal plekken beschikbaar dus wees er op tijd bij. Vol = Vol.

Inbegrepen

 • Uniek CYCLE Copenhagen wielershirt 
 • Routebeschrijving
 • Ontbijt & lunch tijdens tocht
 • 4x Hotelovernachtingen
 • Mecanicien 
 • Bezemwagen
 • Bagagevervoer
 • Medische verzorging
 • Fietstransport naar Nederland [Binnen 2 dagen na afloop fiets ophalen bij Hartstichting kantoor]

 
Niet inbegrepen

 • Annulerings-, reis- en sportblessureverzekering
 • Avondmaaltijden
 • De terugreis*

* De terugreis valt buiten het standaardpakket. 

Zijn er nog dingen onduidelijk? Bekijk dan onze pagina veelgestelde vragen. Twijfel je of je mee kan doen? Mail of bel/whatsapp met Max Ferrando: cycle@hartstichting.nl of 06 15 31 56 91.

‍Insula clinic
Sportaccent klassen Insula College bij ons op de baan.
door Ada uit de Bosch

Soms komen er bijzondere verzoeken bij je binnen en hoe leuk is het dan als je als vereniging gehoor hieraan kunt geven. Ok, je hebt een trainersdiploma maar 6 keer 24 jongeren in je eentje een uur zinvol bezig houden leek me een iets te grote uitdaging. Assistentie krijgen voor een donderdagmiddag is lastig maar uiteindelijk gelukt. 3 groepen bij 3 trainers voor 20 minuten elk. 

Milan (CIOS stagiair, inzet met medewerking van MedPlus) doet de core stability oefeningen, Ada (techniek) en Wil (spelvorm en conditie) doen de andere twee.

 

11 februari gingen we aan de slag. De opkomst was minder dan eerder aangegeven maar de gekozen opzet bleek een goede.

Later hebben we het programma iets aangepast omdat er enthousiaste knullen met mountainbikes kwamen, die wilden graag “los” op het veldrit parcours. Eerst nog even wat techniek bijbrengen qua houding, balans en remmen, wat wonderbaarlijk snel werd opgepikt, en daarna “gaan”.

 

11 mei was de laatste clinic. We kunnen terugkijken op een geslaagd mini sportevenement.
Met inzet van de volgende Mol leden is het ook een echte verenigingsprestatie geworden: Wil Quist, Chris Ockeloen (éénmalig vervanger van Wil voor speciale veldrit training), Co Naaktgeboren en Gerrit van den Bogerd (voor de hartelijke ontvangst en het maken van de warme chocolademelk toen het zo koud was!).
‍Nieuwe leden


We heten onze nieuwe leden van harte welkom in onze club.
We wensen hen veel gezellige en vooral veilige clubkilometers toe!

‍.

naam   lid vanaf  
Eduard Bergsma   05-05-2023  
Maarten van Asch   27-03-2023

‍Ridley Days
vrijdag 19 mei (van 09:00 tot 21:00 uur)
en
zaterdag 20 mei (van 09:00 tot 17:00 uur)

Plieger Sport
Gorinchemsestraat 78a
4231 BJ Meerkerk

D‍it tweedaagse evenement staat helemaal in het teken van de nieuwste Ridley fietsen, waarbij de kans wordt gegeven om deze geweldige tweewielers van dichtbij te bekijken en uit te proberen. Of je nu een ervaren wielrenner, een enthousiaste gravelracer of gewoon een liefhebber van fietsen bent, er is voor ieder wat wils tijdens de Ridley Days!Tijdens dit evenement zullen de schijnwerpers worden gerichten op enkele opmerkelijke modellen uit het Ridley-assortiment. Ben je op zoek naar ultieme snelheid en aerodynamica? Dan is de Ridley Noah de fiets voor jou. Met zijn gestroomlijnde ontwerp en geavanceerde technologie zal de Noah je naar ongekende hoogten brengen.Voor degenen die lange ritten en comfortabel fietsen verkiezen, presenteren we met trots de Ridley Fenix SLiC. Deze endurance-fiets combineert de nieuwste materialen en technologieën om je een soepele en plezierige rit te bieden, zelfs op de meest uitdagende wegen.Als gravelbiker kun je je hart ophalen met de Ridley Kanzo. Deze veelzijdige fiets is ontworpen om zowel op de weg als off-road uit te blinken. Of je nu wilt racen over gravelpaden of avontuurlijke tochten wilt maken, de Kanzo is er klaar voor.

En niet te vergeten: onze nieuwste aanwinst, de Ridley Grifn. Deze allroad-fiets combineert de wendbaarheid en snelheid van een racefiets met de veelzijdigheid en robuustheid van een gravelbike. Ontdek nieuwe wegen en verleg je grenzen met de Ridley Grifn.
 


Kom het zelf ervaren! Tijdens de Ridley Days zullen er tal van testfietsen beschikbaar zijn. Dit geeft je de gelegenheid om de fietsen uit te proberen en te voelen hoe ze presteren op de weg, gravel of andere terreinen. We raden je aan om je eigen pedalen en helm mee te nemen, zodat je het volledige potentieel van de fietsen kunt ervaren.

Tijdens de Ridley Days heeft Plieger ook veel aanbiedingen. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe fiets, accessoires of kleding, je zult zeker iets vinden dat aan je wensen voldoet. Deskundig personeel staat klaar om je te helpen en al je vragen te beantwoorden, zodat je de beste keuze kunt maken.Dus markeer vrijdag 19 en zaterdag 20 mei in je agenda en kom naar de Ridley Days om alles te weten te komen over de nieuwste Ridley fietsen. Dit evenement mag je niet missen!

Naast Ridley zal ook Classified aanwezig zijn. 


Met Classified kun je soepel en ultrasnel schakelen, zelfs onder zware belasting, Het is een zeer betrouwbaar systeem.


Wat Classified echt onderscheidt, is de ideale kettinglijn. Dit betekent dat de ketting perfect uitgelijnd blijft, wat resulteert in een efficiëntere krachtoverdracht en minder slijtage aan de aandrijflijn. Met een ideale kettinglijn kun je meer vermogen overbrengen naar de pedalen. 


Er zullen dit weekend verschillende
racefietsen, gravelbikes en mtb's klaar staan met een classified systeem. Een echte aanrader om te testen!

Komende‍ activiteiten

za 13-05-2023 08:30 120 Joop Schuringa Classic (120km) DTC de Mol Dordrecht Ooltgensplaat  
za 13-05-2023 08:30 85 Joop Schuringa Classic (85km) DTC de Mol Dordrecht Haringvliet  
zo 21-05-2023 08:00 145 Supermolrit (145km) DTC de Mol Dordrecht Bergen op Zoom  
zo 21-05-2023 08:00 95 Supermolrit (95km) DTC de Mol Dordrecht Seppe  
za 27-05-2023 08:30 90 CIRExpress Molrit (90km) DTC de Mol Dordrecht Beesd  
za 27-05-2023 08:30 115 CIRExpress Molrit (115km) DTC de Mol Dordrecht Tricht  
za 03-06-2023 07:30 175 Kalmthoutse Heide (175km) DTC de Mol Dordrecht Kalmthoutse Heide  
za 03-06-2023 07:30 120 Kalmthoutse Heide (120km) DTC de Mol Dordrecht Kalmthoutse Heide (kort)  
zo 11-06-2023 08:30 115 PLIEGER Molrit (115km) DTC de Mol Dordrecht Tricht  
zo 11-06-2023 08:30 80 PLIEGER Molrit (80km) DTC de Mol Dordrecht Schoonrewoerd

etn AALease 110 57etn BUKO 110 57etn ISOmanagement 11 57etn Pellikaan 11 57etn Plieger 110 57etn ppw 110 57etn Rogelli 110 57etn Sirexpress 110 57etn TimeService 110 57etn Vego 110 57