IMG05049_nwSite.jpgslideheader_TimeService.pngDeMol_ZwijdrechtseBrug_01.jpgVael-Ouwe_2014_10.jpgslideheader_Quadrant.pngslideheader_MagnaCura.jpgGroepsfoto_GSM_4625_slider150h.jpgslideheader_SaniDump.jpgSlider_GSM_4189_voordestart150h.jpgOverdrachtVolgwagen_1902201_slider.jpgslideheader_AALease.jpgslideheader_Plieger.jpgDeMol_JanJongman_01.jpgslideheader_DeJel.pngslideheader_Optisport.pngslider_GSM_4516_natuur150h.jpgSlider_GSM_4299_2_achterkonten150h.jpgslideheader_Rogelli.jpgSlider_GSM_4388_MolenArkel2_150h.jpgVolgauto_nw_ZwijZwij_150h.jpgSlider_GSM_4476_onderweg150h.jpgIMG05065_nwSite.jpgIMG04969_nwSite.jpgslideheader_BUKO.pngslideheader_ppw_2019.jpgslideheader_MedPlus.jpgBaleco2014_crop.jpgJoop_Schuringa_Classic_2014_35.jpg
LogoDTCdeMol klein
 

De wekker loopt lekker vroeg af. En daar is niks mis mee. Ondanks het feit dat ik in de weekenden tegenwoordig echt mijn slaap nodig heb en ook minder vroeg op de fiets stap, is dit wel weer een keertje leuk, een vroege wekker, een rit ergens anders.

We doen ons ding, laden de fietsen in en vertrekken richting Tilburg. Laatst waren we onderweg naar GEEL om daar de Hageland Classic te rijden en toen reden we verkeerd, was er een weg afgezet en was een ritje van normaal een uurtje iets geworden van anderhalf uur, wat resulteerde in een te laat starten en uiteindelijk pauzeplaatsen die eigenlijk al verlaten waren, niet gezellig.

Nu is het anders, we zoeven Breda voorbij en binnen een zucht en een scheet zijn we in Tilburg maar ... het is druk. Lekker weer. Populaire tocht. En we worden een landweggetje opgestuurd alwaar we best ver van de startplaats de auto parkeren en onszelf prepareren voor de tocht.

Naar de inschrijf, en dat is dus binnen de muren van een abdij, hoe kan het ook anders? We manouvreren met de fiets door de groots aangelegde tuin, we schrijven in en het is nogmaals druk. Lekker weer. Nou eindelijk een beetje geluk na een vervelend en nat en niet-uitnodigend voorjaar. We nemen de route beschrijving mee, en gaan naar buiten.

Vertrekken vanuit Tilburg en we gaan ergens naar Waalre onder Eindhoven, daar pauze houden en dan terug. Vol goede moed gaan we zitten, en al snel hebben we er de gang in. Maar ... is eigenlijk niet zo belangrijk. Die gang. Leuk hoor doorrijden, maar de natuur, de rust is ook belangrijk. En vandaar dat we al snel een beetje de teugels laten vieren en als kruissnelheid een kilometertje of 30 aanhouden.

Wat we om ons heen zien is geweldig, we rijden door Bos en over heide en komen plaatsjes tegen die we alleen op de snelwegwegwijzerborden hebben gezien. Ooit. Maar schilderachtig zijn die plaatsjes en we genieten echt met volle teugen. Ergens in Hoogeloon is er de splitsing tussen de 65 km en de 120 dus hier even oppassen.

We volgen de pijlen en we fietsen lange rechte stukken, met bijna geen wind en we komen weer in die heerlijke flow waar we aan verslaafd zijn. Buiten, bezig met je lijf, je voelt de elementen, je voelt je fiets, de weg onder je, en je geniet van wat je ziet en dat gevoel van vrijheid ...

We zitten 55 kilometer op de fiets, nog een kilometer of 5 en we zijn in Waalre waar we gaan uitrusten van de inspanningen. Maar ... Nergens zien we borden met Waalre erop. Da’s gek wel. Ik zag zojuist wel een bord met Moergestel erop, maar, dat is toch vlakbij Tlburg en niet bij Eindhoven?

We besluiten te stoppen en ... ja hoor, we zijn bij de splitsing op de een of andere manier verkeerd gereden. Wat voel ik me dom, maar ... we kijken elkaar aan en beginnen te lachen. Wat maakt het ook uit? We sturen het eerste terras op dat we zien, en genieten van een heerlijke bakkie koffie, en kopje thee. 

In de zon, met elkaar als gezelschap en wat zelfspot is het best uit te houden zo. Na de koffie pakken we de fiets en fietsen de laatste 7 kilometers naar Tilburg. Daar aangekomen is het een drukte van belang en we zijn blij dat we onze koffie/thee al in alle rust hebben kunnen nemen. 

We lopen de Abdijwinkel binnen, kopen abdijbier en chocolade en bekijken even hoe God, het geloof en Jezus in allerlei vormen als warme broodjes over de abdijtoonbank gaan. Zou het zo ooit bedoeld zijn? We gunnen de paters echter hun onderkomen en brood en vragen de voorzienigheid om ons volgend jaar weer hierheen te brengen. Want ook van een halve Abdijentocht hebben we met onze gehele ziel en zaligheid genoten.