Slider_GSM_4189_voordestart150h.jpgVael-Ouwe_2014_10.jpgslideheader_MagnaCura.jpgslideheader_Plieger.jpgslider_GSM_4516_natuur150h.jpgslideheader_Rogelli.jpgslideheader_TimeService.pngslideheader_Optisport.pngBaleco2014_crop.jpgDeMol_JanJongman_01.jpgIMG05049_nwSite.jpgslideheader_AALease.jpgIMG04969_nwSite.jpgslideheader_BUKO.pngslideheader_ppw_2019.jpgOverdrachtVolgwagen_1902201_slider.jpgSlider_GSM_4476_onderweg150h.jpgslideheader_SaniDump.jpgslideheader_MedPlus.jpgGroepsfoto_GSM_4625_slider150h.jpgVolgauto_nw_ZwijZwij_150h.jpgslideheader_DeJel.pngJoop_Schuringa_Classic_2014_35.jpgDeMol_ZwijdrechtseBrug_01.jpgSlider_GSM_4388_MolenArkel2_150h.jpgSlider_GSM_4299_2_achterkonten150h.jpgIMG05065_nwSite.jpgslideheader_Quadrant.png
LogoDTCdeMol klein
 

Tja, we waren met een man en vrouw of 18 of zo. Op Zondag. Een extra trainingsrit stond er op het programma. Nou, dat was het zeker.

We hadden een beetje een valse start. Na de baanhoekbrug stonden we te wachten op iemand die naar later bleek niet kwam. Dit veroorzaakte enige stress voorin het kleine peloton, daar stond men namelijk te trappelen om eens lekker naar Ameide te fietsen.

Gelukkig hadden we prima weer. Geen geglibber, nauwelijks wind en het was droog. Een koningskoppel voorop (Erik en Ronald) hield het tempo er dan ook (nadat we het sein hadden gekregen dat we konden gaan rijden) lekker in. De groep volgde zonder problemen en binnen een (figuurlijke) zucht en een scheet zaten we in Ameide aan de koffie.

Slechts een kleine omvalpartij (iemand kwam niet op tijd uit het klikpedaal) ontsierde de meer dan voorspoedige heenreis een heel klein beetje. Over de terugreis valt alleen te melden dat een van de verkeersleiders een beetje last van kramp kreeg, en dat hij met een voorrijder van plaats wisselde. O ja en er was op de Baanhoekbrug een rijdster die dacht het peloton te moeten verlaten en als een tweede Leontien van Moorsel naar boven te sprinten. Waar spinnen al niet goed voor is ??

Aangekomen op het cubhuis uiteindelijk, was er voor sommigen een koffie, maar voor anderen was er het parcours waar nog een aantal rondes werd gereden.

De thuisblijvers (degenen die vanuit levensbeschouwelijk oogpunt nooit op zondag rijden natuurlijk daargelaten) hadden wederom geen gelijk, ook al waren er geen Molpunten te verdienen en zal dat voor een aantal wel een reden zijn geweest om t karretje in de schuur en zichzelf op de bank te laten, het was gewoonweg weer heerlijk op de fiets.

Ik tel af naar zaterdag, op naar Den Hout!
Marco Lakerveld