Groepsfoto_GSM_4625_slider150h.jpgslideheader_Rogelli.jpgslideheader_Quadrant.pngslideheader_Optisport.pngVolgauto_nw_ZwijZwij_150h.jpgSlider_GSM_4189_voordestart150h.jpgslideheader_DeJel.pngslideheader_MedPlus.jpgSlider_GSM_4299_2_achterkonten150h.jpgslideheader_TimeService.pngJoop_Schuringa_Classic_2014_35.jpgBaleco2014_crop.jpgslideheader_MagnaCura.jpgIMG05049_nwSite.jpgIMG05065_nwSite.jpgslideheader_ppw_2019.jpgSlider_GSM_4476_onderweg150h.jpgOverdrachtVolgwagen_1902201_slider.jpgIMG04969_nwSite.jpgSlider_GSM_4388_MolenArkel2_150h.jpgslider_GSM_4516_natuur150h.jpgslideheader_Plieger.jpgDeMol_JanJongman_01.jpgDeMol_ZwijdrechtseBrug_01.jpgslideheader_SaniDump.jpgslideheader_AALease.jpgVael-Ouwe_2014_10.jpgslideheader_BUKO.png
LogoDTCdeMol klein
 

Het gaat er op lijken. Afgelopen paasweekend een rondje Breda gefietst van 110 km en Bultentocht 140 km gereden. Een dinsdag de trainingsavond aan mij voorbij laten gaan omdat ik op woensdagmorgen met de jeugd van de Mol zou gaan fietsen en tijdens de Bultentocht hoorde ik dat Ronald en Erik dan de tocht voor de komende zaterdag zouden voorrijden.
Toen ik vanmorgen bij het vertrekpunt, Impuls, aankwam ben ik niet verder gekomen dan de hal van het pand.

Het was druk een groep zou Leerdam met een bezoek vereren en Ronald en Erik zouden ons leiden naar de paters van Meerseldreef in België, maar wat zie ik tot mijn verbazing het hele elite corps hadden Ronald en Erik meegenomen. Wat denk je Dimitri, Jaap, Dirk en Ton waren ook van de partij. Met z`n zessen zouden zij voorrijden. Hun bikes waren voorzien van luxe Garmins van het laatste type. De navigatie apparatuur vertegenwoordigde een waarde van zeker meer dan €3.000,00. Wij konden bij wijze van spreken met onze ogen dicht de mannen achterna rijden. Moet je natuurlijk niet proberen, want dan lig je zo in de greppel.
Met een stevige Noord Oostenwind reden wij, zoals min of meer te verwachten was, naar Terheijden, Boswachterij Dorst en Bavel, maar daarna bogen wij af richting Chaam. Een stuk Chaamse bos was niet te versmaden. Heerlijk ging het. Ik, en niet alleen ik, kreeg op een gegeven moment het idee dat de navigatieapparatuur van onze elitegroep het liet afweten, omdat er gestopt diende te worden om te beraadslagen hoe nu verder moest worden gereden. Mij hoor je niet klagen, want ondanks de stevige wind was het heerlijk fietsen, daarnaast een leuke bijkomstigheid omdat ik weer een paar wegen die ik nog niet bereden had in het Brabantse aan mijn lijst kon toevoegen.
Op een gegeven moment was het weer even dubben, maar het merendeel van de groep reed linksaf Ronald achterna, maar wat later bleek een groepje had minder vertrouwen en vroeg aan iemand de weg naar de paters. Dezen wantrouwige waren onder meer Ton, Franco, Douwe, Dirk en nog een paar. Na meer dan 70 km hadden wij uiteindelijk met dorstige kelen de paters bereikt. Gulzig vielen wij op de koffie aan, die wij ons goed lieten smaken. Ongeveer 20 minuten later, wij zaten al aan onze tweede kop koffie, kwam pas het groepje wantrouwige binnen. Uiteraard liep de pauze iets uit, maar dat was geen enkel probleem, omdat het gewoon Mols gezellig was. Chris liet zelfs een menu aanrukken, gelukkig maar een één gangen menu, want anders hadden wij er om halfacht nog gezeten. Zelf heb ik een tafel gedeeld met onder meer Henk, Hans, Jan en nog een paar.
De elitegroep werd niet gespaard en kregen de nodige op- en aanmerkingenop een leuke manier over zich heen.
De reis werd na de pauze richting ons welbekende eiland aangevangen en wonder boven wonder, zonder smerende beren, trapte dit in het begin lekker en soepelweg zonder veel last van de wind te hebben, maar gaande weg kregen wij toch weer te maken met een straffe wind met het gevolg dat iedereen als geliefden dicht tegen elkaar kroop om maar te kunnen profiteren van de luwte van de persoon voor of naast hem. Dit keer geen haar, want vrouwelijke wielertoeristen hadden wij niet in ons midden.
Eenmaal weer op ons vertrouwde eiland aangeland ging op een zeker moment ieder zijns weegs.
Thuis gauw een douche genomen om daarna dit stukje te kunnen schrijven. Onder hetgenot van een rode Chateau de l`Horte en nagenietend en gloeiend heb ik het geschreven. Drie ritten in vijf dagen met een totaal van 372 km in de benen. Top toch!
Ad Doedijns
NB:
Aan de rit voor zaterdag wordt door Ronald en Erik nog geschaafd, maar de ruwe versieis een diamant