Vael-Ouwe_2014_10.jpgslideheader_Plieger.jpgSlider_GSM_4189_voordestart150h.jpgslider_GSM_4516_natuur150h.jpgOverdrachtVolgwagen_1902201_slider.jpgIMG05049_nwSite.jpgslideheader_ppw_2019.jpgslideheader_TimeService.pngSlider_GSM_4299_2_achterkonten150h.jpgIMG04969_nwSite.jpgslideheader_MagnaCura.jpgslideheader_BUKO.pngslideheader_MedPlus.jpgIMG05065_nwSite.jpgGroepsfoto_GSM_4625_slider150h.jpgVolgauto_nw_ZwijZwij_150h.jpgSlider_GSM_4476_onderweg150h.jpgslideheader_AALease.jpgslideheader_Rogelli.jpgslideheader_Optisport.pngslideheader_SaniDump.jpgslideheader_Quadrant.pngDeMol_JanJongman_01.jpgSlider_GSM_4388_MolenArkel2_150h.jpgslideheader_DeJel.pngBaleco2014_crop.jpgJoop_Schuringa_Classic_2014_35.jpgDeMol_ZwijdrechtseBrug_01.jpg
LogoDTCdeMol klein
 

 Voor mij geen Luik-Bastenaken-Luik maar gewoon met een groepje Mollers om zeven uur vertrokken vanaf de Kerkeplaat naar Ochten om deel te nemen aan een tocht naar het Reichswald in Duitsland. Een tocht die was uitgezet door Wielerclub "'t Versnellertje". Op slag van zeven zijn wij van de Kerkeplaat vertrokken. Ondanks het vroege tijdstip zag het weer er veelbelovend uit. De reis verliep voorspoedig en wij waren keurig op tijd bij Resort Rivierendal.
Binnen in het restaurant was het een drukte van belang en er waren al diverse Mollers, die rechtstreeks naar Ochten waren gereden.

Ik heb mij met mijn NFTU-pas door middel van "scan and go" laten registeren, dus in een wip was dit gebeurd. Koffie gedronken aan tafel bij Huub, Anne Marie, Eveline en Theo. Omstreeks een uur of acht kwam Ferrie melden dat wij over vijf minuten zouden vertrekken met het gevolg dat iedereen zijn biezen pakten en naar buiten ging om zich op te stellen. Hans Duurkoop had zijn shirt aan zonder mouwen. Had ik ook aan, maar toen ik mijn fiets in gereedheid bracht vond ik het toch wel erg fris, zodat ik besloot om mijn mouwtjes maar aan te doen. Heb ik geen spijt van gehad. Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk zijn wij vertrokken met op kop good old Ferrie en Rinus v.d. Burg.
Van het resort ging het linea recta naar de Waalbandijk. Over de Waalbandijk ging het richting Nijmegen. Ondanks dat het best fris was trapten wij evenzo fris de kilometers onder ons door, met aan onze rechterhand De Waal. Tot Nijmegen was het bekend vlak en als je over hoogte meters spreekt, dan hooguit die om over de brug De Waal over te steken. Na de brug kregen wij direct een mooi cadeautje een gratis stukje afdaling zonder eerst te hoeven klimmen. Op een gegeven moment, of het nu nog Nijmegen was of Berg en Dal dat ik niet meer precies, maar toen werden wij plotseling verrast met of juist door een steile klim. Wij dienden de pedalen stevig te beroeren om boven te komen, maar het is ons allemaal gelukt. Na deze beproeving waren wij klaar voor de volgende. Die liet echter nog even op zich wachten, want het ging vervolgens redelijk vlak verder richting Duitsland. Ongemerkt rijd je Duitsland in, maar als je het Reichwald in rijdt, dan weet je dit direct. Golvende wegen door bos omzoomt. Schitterend gezicht en het koerst geweldig. Na het Reichwald reden wij weer terug naar Nederland en wel richting Groesbeek waar wij in Restaurant Hotel De Oude-Molen koffie hebben gedronken, maar op weg naar Groesbeek hadden wij een pijl gemist zodat wij van de route geraakten. De volgauto, met Jan Stam en Wout als piloten, werd opgeroepen, zij dienden namelijk een andere weg te volgen, om ons weer terug te brengen op het juiste spoor.
Zo zie je maar weer waar de bemanning van de volgauto al niet goed voor kan zijn. Achteraf bleek dat Anne Marie en Eveline de pijl wel hadden waargenomen, maar zij veronderstelden dat de pijl niet juist was geplaatst omdat de weg er nogal slecht bij lag. Wat blijkt nu, in de routebeschrijving staat een waarschuwing "LET OP R.A. Bos in. Slecht wegdek."  Eenmaal bij De Oude-Molen aangeland is een deel van de groep op het terras gaan zitten en de rest binnen, omdat het terras vol was. Kan ook niet anders, want het was prachtig weer. Ik ben binnen gaan zitten aan een zogenaamde stamtafel met onder andere Rinus v.d. Burg, Theo Rutten, Theo v.d. Waal, Henk Biest en nog diverse andere Mollers. Koffie gedronken met daarbij een punt appeltaart met slagroom. Je moet nu eenmaal goed voor de inwendige mens zorgen niet waar? Theo R. heeft mij nog verschillende foto's laten zien, die hij had gemaakt gedurende zijn (fiets)vakantie in Italië. Het zal mij niet verbazen als Theo binnenkort vertrekt naar Peru om de mooie Peruaanse weer te ontmoeten die hij in Italië tegen het lijf is gelopen, ik bedoel gefietst. Onderweg was ik er achter gekomen dat ik mijn bidons in de auto had laten staan. Lekker handig! Nu gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om een flesje AA Drink aan te schaffen. Tijdens de pauze kwam er een deelnemer (geen Moller) binnen die gevallen was. Zijn gezicht was links bont en blauw en om zijn rechterarm droeg hij verband. De man moet een flinke smak gemaakt hebben.
Na de pauze reden wij weer terug naar Duitsland, uiteraard via een andere weg, en raakten wij ter hoogte van de Hauptstrasse even het spoor bijster. De weg werd gevraagd, maar dit leidde niet tot de juiste route. Een deel van de groep reed weg in de veronderstelling de juiste weg te volgen. Op dat moment zag Jetse het straatnaambord Hauptstrasse. Het was een afslag eerder dan die door de groep, die zojuist was weggereden, was genomen. De groep die er nog stond nam de juiste weg. Jetse heeft via de mobilofoon contact gezocht met de groep die was weggereden. Wij kwamen terecht bij een heuvel met een leuke klim. Eindelijk weer een uitdaging om te bedwingen. Onderaan de heuvel stond de groep te wachten die om de heuvel was gereden. Zij hadden een mooie klim gemist. Het volgende stuk naar Berg en Dal leverde geen problemen op. Alleen kwamen wij in Berg en Dal nog een zogenaamd "klein vuiltje" tegen. Dit was de Nieuwe-Holleweg / Oude-Holleweg. Dit was volgens mij de zwaarste klim van deze dag. Wij hebben na het bedwingen van de klim, midden op het kruispunt op elkaar staan wachten. Gelukkig kwam er nauwelijks verkeer. Het resterende deel van de tocht ging over vlak terrein. Na Nijmegen, Oosterhout, Zetten en Dodewaard was Ochten weer een feit en hadden wij de finish zonder kleerscheuren bereikt.
Een mooie tocht gereden onder goede weersomstandigheden met een gezellige grote groep, die dankzij de hulp van de bemanning van de volgauto in het juiste spoor is gebleven, dan wel teruggebracht.
Ad Doedijns