Joop_Schuringa_Classic_2014_35.jpgSlider_GSM_4189_voordestart150h.jpgSlider_GSM_4476_onderweg150h.jpgslideheader_SaniDump.jpgslideheader_TimeService.pngslideheader_DeJel.pngslideheader_MagnaCura.jpgVael-Ouwe_2014_10.jpgslideheader_Optisport.pngIMG05049_nwSite.jpgGroepsfoto_GSM_4625_slider150h.jpgSlider_GSM_4299_2_achterkonten150h.jpgSlider_GSM_4388_MolenArkel2_150h.jpgIMG05065_nwSite.jpgslideheader_BUKO.pngDeMol_ZwijdrechtseBrug_01.jpgslideheader_Plieger.jpgslideheader_AALease.jpgIMG04969_nwSite.jpgOverdrachtVolgwagen_1902201_slider.jpgslideheader_Quadrant.pngslideheader_ppw_2019.jpgBaleco2014_crop.jpgDeMol_JanJongman_01.jpgslideheader_MedPlus.jpgVolgauto_nw_ZwijZwij_150h.jpgslider_GSM_4516_natuur150h.jpgslideheader_Rogelli.jpg
LogoDTCdeMol klein
 

Voor alle zekerheid heb ik vrijdags nog even gecontroleerd op welk tijdstip wij zouden vertrekken, dit vanwege het feit dat de tochten nu op tochtjes beginnen te lijken. Mijn inschatting was niet verkeerd, want het vertrek stond gepland om negen uur. Je moet er toch niet aandenken dat je gewoon voor achten acte de présence geeft en dan voor een gesloten deur staat en de koffie van Co moet ontberen. Een gruwel als ik er aan denk.

Zwager Bart had vrijdags een actie en zou en zou geen acte de présence geven als hij niet voor één 's-nachts klaar zou zijn. Aldus geschiedde. Geen zwager Bart. In mijn up naar clubhuis De Mol gereden. Bij binnenkomst vond ik het verrassend druk. Jannes, als vertegenwoordiger van de Sliedrechtgroep, hield een inleidend praatje, waarna Dani nog wat huishoudelijke mededelingen had voor ons bezoek aan "zijn" bedrijf Pellikaan Verpakkingen.
Onder auspiciën van de Sliedrechtgroep zijn wij vertrokken, mede door het latere tijdstip, rijdend in een lekker zonnetje. De tocht zou vermoedelijk geen verrassingen brengen, omdat wij in de rook van het Dordtse zouden blijven fietsen. Ons eerste doel was Oud-Alblas, Alblasserdam, waarna Kinderdijk volgde. Ik reed samen op met Jan Hardenbol. Onderweg spraken wij onder meer over het gedrag van automobilisten. Wij reden over de Lekdijk om bij Nieuw Lekkerland te komen. Onderweg waren een aantal Mollers slachtoffer als gevolg van een lekke band, hadden de achter rijders ten minste ook wat te doen. Wij passeerden een paar plaatsen met graaf aan het eind en één met wijk. Wij naderden ons koffieadres met rasse trappen, toen het noodlot toesloeg. Een grote patserbak kwam aanrijden op een smalle weg. Zonder ook maar gas te minderen wilde deze patser onze groep passeren met het gevolg dat er door ons plotsklaps geremd diende te worden. Dit deed Jan Hardenbol ook, maar met het gevolg dat hij werd gelanceerd. Ik reed achter hem en zag zijn achterwiel omhoog komen met het gevolg dat Jan over het stuur ging op de grond viel. Jan was behoorlijk boos en hij liet een paar krachttermen de vrije ruimte in gaan, maar wat hij vervolgens deed, was een plié maken naar een dame, die in haar auto zat te wachten, en gebaarde dat zij door kon rijden, maar de rook kwam wel uit Jan zijn oren. Door de val had Jan zijn hand verwond, die heeft hij even later laten verzorgen door, naar ik aanneem, de bemanning van de volgauto. Een vervelend incident tijdens een tocht die tot dat moment juist zo goed verliep.
Bij Pellikaan Verpakkingen mochten wij onze fietsen in de hal van de opslagruimte parkeren. Binnen werden wij gastvrij ontvangen en kregen wij koffie met een koek in de vorm van een boomblad, een toepasselijk teken van de herfst. Na de pauze ben ik met de Snelle Groep meegereden. Dit keer een kleine groep, Harry, Eric, Ronald, Jonneke, Corné, Franco, Luca, Ton en "de man met een baardje van een paar dagen". (van de webmaster = Marc de Reus) In een sneltreinvaart reden wij richting Meerkerk. Op momenten dat wij de wind tegen hadden was het best pittig. Na Meerkerk ging het richting Hoornaar en Giessendam. In het begin werd er regelmatig twee om twee kop gereden en dit werd bij wind tegen afgewisseld door molentje te draaien. Onderweg werd een paar maal het tempo teruggeschroefd om weer een beetje op adem te komen, waarna wij vervolgens weer vol aan de bak moesten. Toen wij Sliedrecht binnenreden zijn wij richting jarige Ton Kleinen gekoerst om hem te feliciteren met zijn verjaardag. Hierna zijn wij huiswaarts gereden en onderweg ging een ieder zijns weegs.
Lekker gefietst, alleen jammer van het incident. Ik hoop dat de verwonding, die Jan opliep aan zijn hand voorspoedig herstelt.
Ad Doedijns