Slider_GSM_4299_2_achterkonten150h.jpgSlider_GSM_4476_onderweg150h.jpgDeMol_ZwijdrechtseBrug_01.jpgslideheader_MedPlus.jpgSlider_GSM_4189_voordestart150h.jpgslideheader_ppw_2019.jpgJoop_Schuringa_Classic_2014_35.jpgVael-Ouwe_2014_10.jpgslideheader_AALease.jpgslideheader_Plieger.jpgVolgauto_nw_ZwijZwij_150h.jpgIMG04969_nwSite.jpgslideheader_BUKO.pngslider_GSM_4516_natuur150h.jpgslideheader_Rogelli.jpgDeMol_JanJongman_01.jpgslideheader_DeJel.pngslideheader_TimeService.pngslideheader_MagnaCura.jpgslideheader_Quadrant.pngslideheader_SaniDump.jpgOverdrachtVolgwagen_1902201_slider.jpgBaleco2014_crop.jpgIMG05049_nwSite.jpgGroepsfoto_GSM_4625_slider150h.jpgslideheader_Optisport.pngSlider_GSM_4388_MolenArkel2_150h.jpgIMG05065_nwSite.jpg
LogoDTCdeMol klein
 

Op deze zonovergoten dag was ik omstreeks tien voor tien bij Implus. Buiten in de zon ben ik blijven wachten tot iedereen naar buiten kwam. Met de 55+ ben ik onderaanvoering van Cees en Douwe meegefietst naar Beesd. De groep bestond uit ongeveer een man of 25 a 30. (schatting) Cees en Douwe hadden er zin in. Via de Baanhoekbrug reden wij in eerste instantie via/via richting Hoornaar. Hoogblokland naar Arkel. Net over de brug richting Kedichem (geloof ik, soms zit er weleens naast) trapte één van ons op een hobbel zijn ketting aan gort. Een aantal techneuten hebben de pechvogel geassisteerd en zijn er gelukkig in geslaagd om de ketting te repareren. Dit oponthoud duurde uiteraard iets langer dan een band verwisselen, maar dit was geen enkel probleem, want wij stonden lekker in het zonnetje. Uiteindelijk hebben wij onze weg vervolgd richting Leerdam, langs de Linge. Na Leerdam volgde Acquoy, Rhenoy, Rumpt om in Beesd te eindigen bij onze koffiestop. Een deel van de groep kon buiten een plaatsje vinden in de zon en de rest zocht binnen in het café of cafetaria een plekje.
Tijdens de pauze vroeg Karel B. mij of ik wist waarom Sinterklaas niet naar de heren-wc gaat. Ik moest een antwoord schuldig blijven, omdat ik het niet wist. Weten jullie het? Oké, het antwoordt is, "omdat er zoveel schoenen staan!"
De rit naar Beesd ging voor mij, gedeeltelijk, over lommerrijke en zonovergoten wegen, die ik nog niet had gefietst. Na de pauze zijn wij via de zuidzijde van de Linge teruggefietst. Na Spijk via Arkel, Hoogblokland zijn wij opeen geven moment in Schelluinen terechtgekomen. Onderweg zijn wij nog een keer gestopt omdat iemand een lekke band had. Na Schelluinen zijn wij naar de rivierendijk gefietst om benedendijks naar Boven-Hardinxveld, Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht te fietsen. Aan het benedendijkse fietspad wordt nog druk gewerkt. Op een gegeven moment moesten wij de dijk op omdat wij een punt hadden bereikt waar het fietspad was afgesloten. Cees en Douwe reden naar boven en de rest er achteraan. Alleen lag er een drempel, die Cees blijkbaar niet had gezien met het gevolg dat hij ten val kwam. Gelukkig was Cees enige tijd later weer in staat om verder te fietsen. Het laatste stuk hebben wij heel rustig de tocht afgemaakt. Ondanks de ongelukkige valpartij van Cees mogen wij denk ik spreken van een mooie tocht, die menige Moller, in korte broek, een paar bruine benen heeft bezorgd.
Ad Doedijns