slideheader_TimeService.pngslideheader_ppw_2019.jpgSlider_GSM_4299_2_achterkonten150h.jpgslideheader_MagnaCura.jpgIMG04969_nwSite.jpgslider_GSM_4516_natuur150h.jpgslideheader_BUKO.pngDeMol_ZwijdrechtseBrug_01.jpgVolgauto_nw_ZwijZwij_150h.jpgBaleco2014_crop.jpgIMG05049_nwSite.jpgIMG05065_nwSite.jpgVael-Ouwe_2014_10.jpgSlider_GSM_4476_onderweg150h.jpgslideheader_MedPlus.jpgJoop_Schuringa_Classic_2014_35.jpgslideheader_Optisport.pngslideheader_DeJel.pngDeMol_JanJongman_01.jpgslideheader_AALease.jpgGroepsfoto_GSM_4625_slider150h.jpgOverdrachtVolgwagen_1902201_slider.jpgslideheader_Plieger.jpgSlider_GSM_4388_MolenArkel2_150h.jpgslideheader_Rogelli.jpgslideheader_SaniDump.jpgslideheader_Quadrant.pngSlider_GSM_4189_voordestart150h.jpg
LogoDTCdeMol klein
 

Vroeger dan vroeg opgestaan om op tijd, 6 uur, aan de Kerkeplaat aanwezig te kunnen zijn. Samen met zwager Bart naar het vertrekpunt gereden. Karel B., Miranda, Theo vd W, Dirk I, René, Henk S. en Hans van R. waren al aanwezig. Even voor zes kwam Henk B. met de volgauto en op slag van zes zijn wij aan onze reis naar Limbricht begonnen. Bij aankomst in Limbricht hadden zich al diverse Mollers verzameld. Na een kop koffie en ons startnummer aan de fiets te hebben bevestigd, zijn wij, Ronald S., Eric B., Henk S. Jaap B. Miranda K., Hans D., René B. , Ger de W., Dirk I., Theo vd W., Ton V., Theo R., André H., Luca, Edo Kalkman zwager Bart en ik zelf gestart, met in ons kielzog de volgauto met Henk B. en Karel B., vertrokken.

Het eerste deel van de tocht was vlak en het was gelukkig droog. De eerste 55 km hebben wij droog weer gehad en hebben wij van de omgeving kunnen genieten. Op onze weg kwamen wij door plaatsen als Cuttecoven, Einighausen, Kelmond, Kling, Ulestraten en Waterval en tijdens dit deel van de tocht hebben wij ook onze eerste klimmen gehad. Toen was alles nog goed en waren wij fris. Valkenburg, Wylre, Stokhem, Gulpen, Teuven en Sippenaken volgden. Mooie namen. Ook in dit deel zaten de nodige klimmen. De regenjacks waren toen al tevoorschijn gehaald, want toen hadden wij al een paar buien moeten incasseren. Na zo'n 89 km hebben wij gepauzeerd bij 't Brugske in Slenaken en kon ik mijn benen al goed voelen. Na de pauze is het bijna niet meer droog geweest. Weer reden wij door plaatsen als Heyenrath, Wittem, Wahlwille, Baneheide en Ubachsberg.
Tijdens de soms heel steile klimmen kon je aan de gezichten zien dat het veel inspanning kostte om boven te komen. De echte klimgeiten onder ons hadden er minder moeite mee, maar de meeste van ons moesten pijn lijden. Doordat niemand van ons verstek liet gaan, trokken wij ons aan elkaar op. Niemand wilde verzaken. Menig keertje heb ik gedacht, deze klim ga ik niet redden, ik moet van de fiets af, maar doordat iedereen door trapte, moest ik de bittere pil door bijten. Blijven zitten, doormalen en de steken in mijn dijen negeren. Heerlijk is het als je boven verzamelt en kan vaststellen dat je het weer voor elkaar heb gekregen. Tijdens een klim moest ik een keer van de fiets af omdat ik in een naast de weg gelegen greppeltje was gereden. Na ongeveer 122 km bij de Fromberg was de laatste verzorgingspost. Het drinken en de wafels vonden gretig aftrek. Na de inwendige mens te hebben verzorgd zijn wij aan het laatste deel van de tocht begonnen. Weer reden wij door illustere plaatsen als Colmont, Winthagen, Retersbeek, Weustenrade en Tull. De bekende plaatsen zoals Heerlen, Geleen e.d. heb ik weggelaten. Onderweg stroomde het water over de weg naar beneden de heuvels af. Werd je niet nat van de regen, dan werd je wel doordrenkt van het opspattende water, maar sommige van de lezers zullen het waarschijnlijk niets vinden, maar ik heb echt genoten en ik denk wij met z'n allen. Toen wij langs kasteel Limbricht reden dacht ik bij mijzelf; "Zo dat hebben wij toch maar weer mooi gedaan." Henk en Karel hebben diverse keren wielen moeten leveren en zij waarschuwden ons wanneer er verkeer aan kwam. Luidruchtig, maar wel zo veilig.
Nadat zwager Bart en ik ons gedoucht hadden, hebben wij nog even onder het genot van een biertje zitten nagenieten. De rest van de groep was al op weg naar huis. Ik heb moeten afzien tijdens sommigen klimmen, door en door nat, maar heerlijk gefietst. Ik had dit niet willen missen. Weer een ervaring rijker.  
Ad Doedijns