Baleco2014_crop.jpgOverdrachtVolgwagen_1902201_slider.jpgSlider_GSM_4189_voordestart150h.jpgslideheader_TimeService.pngslideheader_SaniDump.jpgGroepsfoto_GSM_4625_slider150h.jpgslideheader_Quadrant.pngJoop_Schuringa_Classic_2014_35.jpgIMG05065_nwSite.jpgslideheader_Plieger.jpgSlider_GSM_4299_2_achterkonten150h.jpgslideheader_BUKO.pngslideheader_DeJel.pngSliderHeader_AALease_2020.jpgslideheader_MagnaCura.jpgVael-Ouwe_2014_10.jpgslideheader_MedPlus.jpgslider_GSM_4516_natuur150h.jpgIMG04969_nwSite.jpgSlider_GSM_4388_MolenArkel2_150h.jpgSlider_GSM_4476_onderweg150h.jpgDeMol_JanJongman_01.jpgVolgauto_nw_ZwijZwij_150h.jpgslideheader_Rogelli.jpgslideheader_Optisport.pngIMG05049_nwSite.jpgslideheader_ppw_2019.jpgDeMol_ZwijdrechtseBrug_01.jpg
LogoDTCdeMol klein
 

Een dag die somber begon en die voor Zwager Bart heel somber is geëindigd, maar laat ik bij het begin beginnen. Veel te vroeg was zwager Bart al bij mij en hij was heel gemotiveerd om zijn kilometers te maken, niet voor de stempels, want zwager Bart vergeet steevast om zijn stempelkaart mee te nemen. Ik begrijp het niet omdat hij van de club, tijdens de TEP-avond, een mooie buidel voor om zijn nek heeft gekregen waar de stempelkaart keurig in past. Ik denk dat hij wil voorkomen dat hij teveel gewicht mee moet torsen tijdens de rit.

Omstreeks (even goed opletten,) KWART VOOR NEGEN, kwamen wij bij het clubhuis aan en wij concludeerden, na het zien van de vele racefietsen aan de stang, dat de opkomst weer puik was.
Direct na binnenkomst hebben wij onze euro in de blikken trommel gedeponeerd voor de volgauto. Mocht iemand het nog niet weten, maar daar is "Die blechtrommel" dus voor bedoeld. Overigens geen probleem als je vergeten bent om een euro in de trommel te deponeren, want komend weekend krijg je een herkansing. Gewoon twee euro erin doen. Een zaterdag werd Henk B. in het zonnetje gezet en nu was het de beurt aan Miranda. Zij kreeg uit handen van Douwe haar welverdiende trui uitgereikt, die hoort bij de tweede plaats van het klassement Super-, Moller van het seizoen 2011. Na de gebruikelijke rituelen gingen wij naar buiten om ons op te stellen achter onze voorrijders van deze dag. De gebroeders Hoogenboom met daar achter de verkeersregelaars , Chris O. en Cees B. Rinus v.d. B. fungeerde bij de start als teller, als ik mij niet vergis.
Na het vertreksein van de gebroeders gingen zij direct voortvarend van start. Het doel van de tocht was Café Oud Verlaat aan de Rotte. Om daar te komen dienden wij natuurlijk eerst de welbekende Papendrechtse brug te nemen, waarna wij richting de brug over Noord koersten. Ondanks het toch wel sombere weer was het lekker trappen. Na de brug over De Noord volgenden Slikkerveer en Bolnes en zagen wij op een gegeven moment de Van Brienenoordbrug liggen. Die wij even later met gezwinde zin hebben genomen. Maar toen....! In het Rotterdamse werd het helaas wat minder, dit lag niet aan onze voorrijders of aan onze verkeersregelaars, maar aan de drukte op de wegen de stoplichten. Op weg naar de Van Brienenoordbrug waren wij al diverse grote groepen racefietsers tegen gekomen, die net als wij aan het koersen waren. Op weg naar de Kralingse Plas vond er een splitsing plaats van de groep. Ter hoogte van de Kralingse Plas van het een drukte van belang van hardlopers/ joggers. Heel gezellig allemaal, alleen voor ons minder interessant, omdat wij heel alert moesten rijden. Uiteindelijk kwamen wij heelhuids bij de Rotte aan en reden wij via de zuidelijke oever richting Oud Verlaat. Steeds als ik hier fiets, verbaas ik mij er over hoe het mogelijk is dat er zo'n mooi stukje Nederland zo dicht bij een stad als Rotterdam kan liggen. Op een gegeven moment zijn wij de Rotte overgestoken om via de noordelijke oever onze weg te vervolgen. Wij zijn Oud Verlaat gepasseerd om even later de Rotte weer over te steken om via de zuidelijke oever terug te rijden naar Oud Verlaat om ons te gaan verpozen in het café met dezelfde naam.
Wij namen echt bezit van het café, en dan bedoel ik dat de zaak helemaal vol zat met Mollers, op een paar andere racefietsers, na dan. Een aantal Mollers zijn op het terras gaan zitten omdat er binnen geen plaats meer was. De bediening draaide op volle toeren, lijkt Chiel Montagne van de Tros wel, maar dan anders. Zelf heb ik met zwager Bart een plaatsje aan de bar weten te bemachtigen. Henk B. had zich er al genesteld. Konden wij de zaak goed overzien.
Na de pauze zijn zwager Bart en ik met de snelle groep meegefietst. Wij reden in een heerlijk gangetje en ik dacht bij mijzelf dat het lange halen gauw thuis zou zijn. Dus niet...! Hans Duurkoop was de eerste met een lek. Nadat hij zijn binnenband had vervangen, bracht Harry Rijkse de band met een stikstof patroon op spanning, maar toen Harry het pompje van het ventiel aftrok nam hij het pennetje met schroefje mee. Kortom, Hans kon opnieuw aan de slag met het vervangen van de zojuist geplaatste nieuwe binnenband. Binnen no time waren wij weer op drift, maar wij hadden buiten de waard gerekend, want op een gegeven moment werd er weer geroepen dat er iemand lek was gereden. Dit keer was het zwager Bart (1). Tijdens het verwisselen van de binnenbanden werden wij ingehaald door de toergroep. Dit uiteraard tot grote hilariteit van diverse toergroep rijders. Voor de Van Brienenoordbrug hadden wij de toergroep weer ingehaald en konden wij ons bij het nemen van de brug lekker uitleven. Op weg naar de volgende brug over Noord hebben wij lekker kunnen trappen en toen wij onder aan de brug over de Noord waren aangeland, demarreerde Ronald uit de groep weg met een andere Moller in zijn wiel. Beide hebben wij aan de andere kant van de brug weer terug gezien. Eenmaal weer gegroepeerd gingen wij weer verder, maar toen reed zwager Bart (2) weer lek. De snelle groep hebben wij laten doorrijden. Ik ben bij zwager Bart gebleven. Wij stonden juist op het punt om verder te rijden toen wij werden ingehaald door de toergroep. Wij hebben ons bij de groep aangesloten en reden mee tot even voor de Papendrechtse brug. Toen sloeg het noodlot opnieuw toe. Zwager Bart (3) had wederom een lekke band. De toergroep hebben wij door laten rijden. Zwager Bart was op dat moment niet te genieten, normaal is hij de rust zelf en niet kwaad te krijgen, maar nu was hij in staat om mij aan te vliegen. Kortom zijn gemoedsrust stond onder hoge druk. Even later zijn wij weer op de fiets geklommen en de brug overgereden. Op mijn voorstel om nog even een biertje te nemen bij Co, zijn wij naar onze residentie gereden. En jawel hoor vlak voor de oprit van onze residentie reed zwager Bart (4) opnieuw lek. Zwager heeft zijn het wiel mee de kantine ingenomen en heeft binnen nog eens drie banden vervangen. De laatste was een bij Co gekochte binnenband. De velg is gecontroleerd de buitenband is nagelopen, maar de oorzaak werd niet gevonden. Ondanks de banden ellende was het nog best even gezellig. Een groepje was nog even blijven hangen. Onder andere Gin, André, Anne Marie, Huub, Douwe, Marcel en nog een paar. Toen Anne Marie haar spullen bij elkaar zocht om te vertrekken zag ik dat zij een rugzakje pakje met daarop een figuur uit De Fabeltjes krant, mijnheer De Uil, als ik mij niet vergis. Zij vertelde mij dat zij dit rugzakje altijd meeneemt als zij gaat fietsen. Ongetwijfeld een stukje jeugd sentiment.
Zwager Bart en ik zijn als laatste vertrokken en kon Co eindelijk de zaak sluiten. Co bedankt voor je geduld. Thuis kreeg ik nog een SMS-je van zwager Bart. Vlak bij huis was hij weer lek gereden. Ga je met de snelle groep weg, kom je als laatste binnen. Toch wel bijzonder! Ik heb best veel gelachen, maar voor zwager Bart is het waarschijnlijk een dag om snel te vergeten

Ad Doedijns