Volgauto_nw_ZwijZwij_150h.jpgslideheader_MagnaCura.jpgSliderHeader_AALease_2020.jpgslideheader_TimeService.pngDeMol_JanJongman_01.jpgSlider_GSM_4476_onderweg150h.jpgslideheader_Quadrant.pngslideheader_Optisport.pngDeMol_ZwijdrechtseBrug_01.jpgslideheader_SaniDump.jpgJoop_Schuringa_Classic_2014_35.jpgIMG04969_nwSite.jpgSlider_GSM_4189_voordestart150h.jpgOverdrachtVolgwagen_1902201_slider.jpgslider_GSM_4516_natuur150h.jpgslideheader_ppw_2019.jpgslideheader_Rogelli.jpgslideheader_DeJel.pngVael-Ouwe_2014_10.jpgIMG05065_nwSite.jpgSlider_GSM_4299_2_achterkonten150h.jpgslideheader_MedPlus.jpgBaleco2014_crop.jpgslideheader_BUKO.pngSlider_GSM_4388_MolenArkel2_150h.jpgslideheader_Plieger.jpgIMG05049_nwSite.jpgGroepsfoto_GSM_4625_slider150h.jpg
LogoDTCdeMol klein
 

’s Morgens vroeg om kwart over zes zit ik op internet te kijken naar buienradar. Echt vrolijk wordt ik daar niet van. Eigenlijk heb ik erg veel zin om nog even lekker terug naar bed te gaan. Op dat moment krijg ik een smsje van Kees. M, met de vraag of ik nog ga fietsen. Ik besluit dan toch maar te gaan, teruggaan kan altijd nog als het weer te slecht wordt. Vlakbij de Mol vallen de eerste druppels al en weer ga ik twijfelen, heb ik wel zin om door dit weer te gaan fietsen? Binnen besluit ik maar naar huis te gaan, want 125 km regen zie ik niet zitten. Op het laatste moment verander ik dan weer van gedachten en ga ik uiteindelijk toch mee.
Onderweg regent het behoorlijk en vooral bij de brug bij Gorinchem krijg ik nog even de nijging om terug te gaan. Toch door gefietst omdat anders Gerrit iedereen zou laten weten wat een …. ik wel niet was! Ja en dat kan ik toch niet helemaal hebben. Gelukkig is naast Gerrit fietsen niet vervelend, zelfs niet als het regent. Nou is het wel zo als je eenmaal nat bent, echt nat, heel erg nat, dan wordt je echt niet natter. En “verder dan je velletje gaat de regen niet en de meeste regen valt toch echt naast je”, dit zijn de wijze woorden van een Slim Mollid! Na regen komt zonneschijn of in dit geval het werd in ieder geval droog. Zo ongeveer op 50 km vielen de laatste druppels. Ja en dat betekent dat we nog een heel eind te fietsen hadden zonder regen, heerlijk! Mijn humeur gaat er gelijk een heel stuk op vooruit. In de stop kunnen we zelfs buiten zitten, wie had dat gedacht. De terugweg blijft het droog en soms hebben we zelfs een waterig zonnetje. De temperatuur is ook prima dus nu heb ik helemaal niets meer te klagen (ja het komt echt wel eens voor!).
Mooie tocht, prima weer (die paar druppels, stelt toch echt niets voor) wat wil een mens nog meer. Niets toch. En toch kregen we nog meer want een van onze sponsors, Magna Cura was zo lief om vandaag op koffie/ chocomelk te trakteren, Ger bedankt!
Eveline Verjaal