Groepsfoto_GSM_4625_slider150h.jpgslideheader_SaniDump.jpgslideheader_Rogelli.jpgslideheader_Optisport.pngslideheader_BUKO.pngslideheader_Plieger.jpgslideheader_ppw_2019.jpgVolgauto_nw_ZwijZwij_150h.jpgslideheader_MedPlus.jpgIMG04969_nwSite.jpgslideheader_AALease.jpgJoop_Schuringa_Classic_2014_35.jpgDeMol_ZwijdrechtseBrug_01.jpgSlider_GSM_4476_onderweg150h.jpgDeMol_JanJongman_01.jpgSlider_GSM_4189_voordestart150h.jpgVael-Ouwe_2014_10.jpgslideheader_TimeService.pngslideheader_DeJel.pngOverdrachtVolgwagen_1902201_slider.jpgslideheader_MagnaCura.jpgslider_GSM_4516_natuur150h.jpgBaleco2014_crop.jpgIMG05049_nwSite.jpgIMG05065_nwSite.jpgSlider_GSM_4388_MolenArkel2_150h.jpgslideheader_Quadrant.pngSlider_GSM_4299_2_achterkonten150h.jpg
LogoDTCdeMol klein
 

Om 22:00 uur gepland vertrek van d'ouwe mannen vanaf Reaplus. Telefoontje: Kees was één schoen vergeten, of we ff wilden wachten. Natuurlijk, het zonnetje scheen, dus wachten was geen nood. 22:10 de telefoon: zit in Papendrecht, dus ik kom er aan; Kees. Dat zou te lang duren, dus zo gezegd zo gefietst. Bij de Tweede Tol stond Kees, met twee schoenen en zijn fiets met twee wielen. Verder op pad met 17 mannen. Richting Seppe. Hoe we daar uiteindelijk zijn gekomen, de mist werd welaan dichter, dat zal Cees wel weten. Ik bungelde er maar een beetje achteraan en maakte twee(!) lekke banden binnen één kilometer van Karel mee. Dure banden, goedkope banden, het maakt niks uit, als de lucht eruit loopt gaat dat bij beide soorten banden even hard. Met als uiteindelijk resultaat: veel gelach en geplaag en een nieuwe binnenband en nog een. Na Seppe, huiswaarts via de bekende bietencampagnewegen. En dan daar ook nog een lekke Bramband. Het kan eigenlijk niet erger, in de blubber en dan lek. Die suikerbietenboeren moeten eens een voorbeeld nemen aan de aardbeienetelers. Een cleane methode, zonder aarde, dus zonder modder. Bovendien is de oogsttijd van de aardbeien aanmerkelijk aantrekkelijker. De eerste boer die zijn suikerbieten gaat telen in een lekker verwarmde kas, zal ik in ieder geval met gejuich en open armen begroeten en zal hem gelijktijdend voordragen als erelid voor het leven van de toerclub. En waarom? Iemand die ons bij thuiskomst, zo rond de klok van 27:10, had gezien, had zich afgevraagd of we een veldrit achter de rug hadden of zag het historisch tv-beeld van de douchende renners in Roubaix voor zijn ogen live herhaald. Mannamannaman, wat zagen we eruit (behalve Henk, die slim genoeg de hele weg vooraan reed) en wat hebben onze fietsen te lijden gehad.
Maar toch, na het douche- en poetswerk, gerelativeerd en blij dat we toch weer op pad zijn gegaan. Als voorbereiding op het nieuwe seizoen.
D'ouwe gespikkelde beer.