OverdrachtVolgwagen_1902201_slider.jpgIMG05049_nwSite.jpgSlider_GSM_4189_voordestart150h.jpgDeMol_ZwijdrechtseBrug_01.jpgIMG04969_nwSite.jpgslideheader_Rogelli.jpgslideheader_ppw_2019.jpgJoop_Schuringa_Classic_2014_35.jpgBaleco2014_crop.jpgGroepsfoto_GSM_4625_slider150h.jpgslideheader_AALease.jpgSlider_GSM_4476_onderweg150h.jpgslideheader_Optisport.pngslideheader_BUKO.pngslideheader_TimeService.pngslideheader_Quadrant.pngslider_GSM_4516_natuur150h.jpgIMG05065_nwSite.jpgVolgauto_nw_ZwijZwij_150h.jpgslideheader_MagnaCura.jpgVael-Ouwe_2014_10.jpgslideheader_DeJel.pngSlider_GSM_4388_MolenArkel2_150h.jpgDeMol_JanJongman_01.jpgslideheader_Plieger.jpgSlider_GSM_4299_2_achterkonten150h.jpgslideheader_SaniDump.jpgslideheader_MedPlus.jpg
LogoDTCdeMol klein
 

Misschien ook geholpen door de goede weersverwachting, stonden op de 21e augustus 23 mannen en vrouwen aan de start van de puzzerit/vossenjacht.
Er was een route uitgestippeld die achter ons parcours, de golfbaan en uiteindelijk tot langs het Wantij en de Biesbosch leidde.
Onderweg was het de bedoeling dat er op een op papier gestelde vragen werd geantwoord.

Al wachtend in de Mol-kantine verheugde ik me al op de discussies die los zouden barsten bij terugkomst van de deelnemers.
Zat er nu wel of geen stikstof in die blauwe pijp die boven de grond uitstak. En die buslijn was dat alleen lijn 4 of was het een ander nummer, of zelfs beiden.
Tja en als je niet de moeite neemt om dat "hele" eind naar de oever van het Wantij te fietsen, dan weet je nooit hoe dat pand aan de overkant heet.
Kortom al een heleboel voorpret.
Alle teams waren tijdig bij het eerste inleverpunt. Wat er daarna is gebeurd, is me vandaag in ieder geval niet duidelijk geworden.
Het enige team dat uit drie personen bestond, presteerde het om heel ernstig de standaardtijd van 1 uur en 30 minuten te overschrijden. Maar ze kwamen toch lachend en min of meer uitgelaten binnen. Onderweg zal het dan wel snor hebben gezeten.
Uit de score bleek dat de vragen van de tweede helft nog makkelijker waren dan die van de eerste helft. Ondanks de moeite die we hebben gedaan om de Merwelanden tot het laatst toe te bewegen die vlaggemasten neer te halen.
Uit de antwoorden is gebleken dat onze smeekbeden zijn verwoord en dat die vier op een rijtje staande vlaggemasten kennelijk in het holst van de nacht zijn omgezaagd. Hulde voor het restaurant. Dat de teams er na enig zoeken pas achterkwamen dat het antwoord geen cq nul was, drukte in ieder geval niet onze pret.
Een team had het de gehele dag te kwaad. Alle antwoorden die zij aan het papier hadden toevertrouwd waren of niet goed of verkeerd of deugden niet. Was het goede antwoord bijvoorbeeld 35 dan kreeg dat team het voorelkaar om dan 53 te schrijven. Voor dat team gaan we volgend jaar vragen bedenken waarbij de antwoorden in ieder geval de cijfers niet in een verkeerde volgorde geschreven kunnen worden. Als voorbeeld vraag zou ik me nu even kunnen voorstellen: welk getal krijg je als het aantal dagen in de week optelt bij een 4-daagse werkweek. Het zou me verbazen als dat team het voorelkaar krijgt om het getal 11 verkeerd om te schrijven.
Ik schrijf nu al over volgend jaar, want ik heb het idee dat we aan de deelnemers een leuke rit hebben voorgeschoteld. Een evenement dus dat zeker een vervolg zal moeten hebben.
Vooral leuk was de aanwezigheid en actieve deelname van de partners en een dochter van onze Mollers.
Daar doen we het eigenlijk ook voor.
Gewoon een gezellige ochtend, een broodje een drankje. En de zon.
Mijn molletje, mijn molletje, wat wil je nog meer....
Douwe