slideheader_AALease.jpgslideheader_MedPlus.jpgGroepsfoto_GSM_4625_slider150h.jpgSlider_GSM_4189_voordestart150h.jpgDeMol_ZwijdrechtseBrug_01.jpgslideheader_Quadrant.pngDeMol_JanJongman_01.jpgIMG05049_nwSite.jpgSlider_GSM_4299_2_achterkonten150h.jpgIMG04969_nwSite.jpgslideheader_TimeService.pngVael-Ouwe_2014_10.jpgslideheader_Rogelli.jpgslideheader_Optisport.pngslideheader_ppw_2019.jpgslideheader_DeJel.pngVolgauto_nw_ZwijZwij_150h.jpgslideheader_MagnaCura.jpgJoop_Schuringa_Classic_2014_35.jpgSlider_GSM_4476_onderweg150h.jpgslideheader_SaniDump.jpgOverdrachtVolgwagen_1902201_slider.jpgslideheader_BUKO.pngIMG05065_nwSite.jpgBaleco2014_crop.jpgSlider_GSM_4388_MolenArkel2_150h.jpgslideheader_Plieger.jpgslider_GSM_4516_natuur150h.jpg
LogoDTCdeMol klein
 

Zondagochtend 11 juli 2010.
Acht uur.
Ruim dertig Mollers gaan op pad voor de Jan Jongman Memorial.
Eerder werd Jan Jongman in een kort voorafje door onze voorzitter op warme wijze herdacht. De feiten dat Jan aan de wieg stond van de toerclub en de toerclub in hart en nieren was, werden onder een luid applaus door alle aanwezigen bekrachtigd. Hiermee werd waardering getoond aan het leven van Jan. Een leven dat in het teken heeft gestaan van de Mol.  Opdat we niet vergeten...
Vanuit een nog nadampende Biesbosch ging de route naar het voor velen bekende café Goejanverwelle in Hekendorp.

Het café bereikten we nadat de altijd kuitenbrekende Brienenoordbrug met (voor mij dan...) veel gepuf en gesteun hadden beklommen. Waarna diezelfde brug er natuurlijk garant voor stond om mij als een volleerde Sanches af te laten dalen tot die scherpe bocht naar rechts. Da's toch altijd een ultieme beloning: benen bijna stil en toch een snelheid hebben. Jammer van die bocht, maar je kunt niet alles hebben.
Na de Brienenoord werd het toen nog slaperige Capelle ad IJssel -en het huis van Balkenende- gepasseerd en via Moordrecht naar Waddinxveen gepeddeld.
De damp was inmiddels opgelost, waardoor het min of meer aangenaam toeven was. Op een boot....
Die lagen en zagen we er maar genoeg, zo in de Reeuwijkse Plassen. Bijzonder gebied, midden tussen de grote steden ligt dat bijzonder landschap, met prachtige weggetjes. Weggetjes waar trouwens door alle soorten van vervoer gebruik van mag worden gemaakt. De oplossing om in dat gebied niet twee aan twee, maar achterelkaar te fietsen leidde tot veel minder stress en gaf de andere gebruikers van die weggetjes veel meer ruimte en aan ons meer begrip.
Warm en merendeels bezweet aangekomen bij genoemd café, werd het terras daarvan als een zoemende kudde horzels "in beslag genomen" en was het door die drukte soms lang wachten op je eerste kopje koffie.
Het wachten werd echter ruimschoots gecompenseerd door de aanwezigheid van een plaatstelijke sigaretten rokende en ice-tea drinkende autochtoon. Hij had het niet zo op die fietsers die dachten dat heel de wereld van hen was. Geen goed garen was er met die man te spinnen. Begrijpelijk: hij werd ernstig gestoord in zijn zondagse uitje, maar om zo een groep uiterst beleefde Mollers te schofferen, ging wel erg ver. We hebben hem uiteindelijk maar een verdere prettige dag gewenst, met veel zon op de bol. En het verdere gesprek maar gevoerd met twee andere gezellige en meer belangstellende gasten.
Na het intermezzo vervolgden we onze weg, met de aan de man gewenste zon. Maar dan op onze bol.
De forse tegenwind die daarna op kwam zetten, hadden we niet gewenst. Maar niet alle niet-wensen komen uit. Ook die dag dus niet.
We hebben de Jan Jongman Memorial tenslotte volbracht met net iets meer dan 100 kilometer op de teller. Gezien de omstandigheden was dat eigenlijk best wel genoeg.
Terug in de kantine, waar de familie Bakker een goed verzorgd koud buffet voor ons klaar had staan, werd ook de opbrengst van Zwijndrecht-Zwijndrecht bekend gemaakt en kon de cheque worden uitgereikt aan een vertegenwoordiger van het KiKafonds.
Douwe