Slider_GSM_4476_onderweg150h.jpgSlider_GSM_4388_MolenArkel2_150h.jpgJoop_Schuringa_Classic_2014_35.jpgslideheader_Optisport.pngslideheader_SaniDump.jpgOverdrachtVolgwagen_1902201_slider.jpgGroepsfoto_GSM_4625_slider150h.jpgDeMol_JanJongman_01.jpgslideheader_AALease.jpgslideheader_MedPlus.jpgSlider_GSM_4189_voordestart150h.jpgDeMol_ZwijdrechtseBrug_01.jpgVolgauto_nw_ZwijZwij_150h.jpgslideheader_MagnaCura.jpgSlider_GSM_4299_2_achterkonten150h.jpgslider_GSM_4516_natuur150h.jpgVael-Ouwe_2014_10.jpgslideheader_Quadrant.pngslideheader_TimeService.pngIMG04969_nwSite.jpgslideheader_ppw_2019.jpgslideheader_BUKO.pngslideheader_Plieger.jpgslideheader_DeJel.pngslideheader_Rogelli.jpgBaleco2014_crop.jpgIMG05065_nwSite.jpgIMG05049_nwSite.jpg
LogoDTCdeMol klein
 

5 September, kwart voor zeven.

Een beetje bibberend van de kou en de slaap, wachtend, onder het wakend oog van een aantal achter de tralies zittende, tot het zeven uur zou slaan. Op pad, met een behoorlijk peloton, nu nog auto’s, naar het verre Zeeuwse Heinkeszand. De ochtendstond heeft goud in de mond, is een holle frase als je dat niet aan den lijve hebt gezien. Een gouden zonsopkomst: net onder de hooggelegen Moerdijkse spoorbrug de zon, die zijn best deed om de donkere wolken boven Willemstad te verlichten.  Waren de wolken zo donker omdat het nog vroeg was? De regenboog gaf dadelijk antwoord. Achter de regenboog was de boog verdwenen. Roosendaal werd door een fikse regenbui behoorlijk behoosd. Zo behoorlijk dat het voor de rest van de dag op was. Heinkeszand is op verschillende manieren te benaderen: rechtstreeks en niet rechtstreeks. De beslissing om voor het laatste kiezen bleek uiteindelijk een vooropgesteld plan te zijn dat onder de noemer parcoursverkenning geplaatst werd. Het ontvangst in het restaurant was er niet minder hartelijk door. De dag had niet beter kunnen beginnen: koffie, appelgebak, 50 van ongeduld trippelende Mollers en Zeeuwse luchten en winden.

De Balecotoer.
Een door Jan van ’t Leven en zijn schornuiten georganiseerde en uitgezette toertocht over de Zeeuwse wegen. Ze hebben daar geen dreven. Alles plat, alles open, geen boom te bekennen. Ja, die paar om de wind bij die boerderij weg te houden. Maar wat is dat land mooi, wat is het daar toeven. En wat zijn die Zeeuwen gastvrij. Laat je uit de randstad (behoort Dordt daar nog bij) 50 fietsende mannen en vrouwen vroeg uit de veren rondom Veere toeren, het is hun hobby, en worden ze nog geheel in de watten gelegd. Vanaf kilometer eerst tot kilometer laatst: een rit om in te lijsten. Ja, we moesten wel zelf trappen, op sommige dammen en dijken ging dat misschien met wat moeite, maar wat een verzorging. In de pauze: weer koffie met appelgebak. Het was mijn dag, leve het daalspek! En dan kan zo’n klein stukje Zeelandbrug er ook nog wel bij…. Door Zierikzee…op naar de mosselen. Heb me laten vertellen dat mosselen niet zoveel calorieën bevatten als appeltaart. Ik geloof dat meteen en houd dat ook zo. Wat is er lekkerder dan een maal mosselen met mensen die in hetzelfde plezier hebben. Wat is er leuker dan naast een Moller te mogen zitten die, over de zestig, nog nooit een mossel had gegeten en ze die dag voor het eerst proefde. En ze lekker vond. Wat een feest! Wat een dag!. Wat een prachtig initiatief van een sponsor die niet groot op onze rug staat, maar een ons een grootse dag heeft bezorgd.

Formacodabel en Balecomissimo!
Ik sta er volgend jaar met plezier vroeg voor op.
Douwe Harder