OverdrachtVolgwagen_1902201_slider.jpgIMG05049_nwSite.jpgJoop_Schuringa_Classic_2014_35.jpgslideheader_Quadrant.pngDeMol_JanJongman_01.jpgDeMol_ZwijdrechtseBrug_01.jpgslideheader_ppw_2019.jpgslideheader_MedPlus.jpgslideheader_DeJel.pngIMG05065_nwSite.jpgGroepsfoto_GSM_4625_slider150h.jpgslideheader_BUKO.pngslideheader_MagnaCura.jpgSlider_GSM_4388_MolenArkel2_150h.jpgVolgauto_nw_ZwijZwij_150h.jpgslideheader_AALease.jpgSlider_GSM_4189_voordestart150h.jpgSlider_GSM_4299_2_achterkonten150h.jpgIMG04969_nwSite.jpgslideheader_Rogelli.jpgslideheader_Plieger.jpgslideheader_Optisport.pngSlider_GSM_4476_onderweg150h.jpgBaleco2014_crop.jpgVael-Ouwe_2014_10.jpgslideheader_SaniDump.jpgslider_GSM_4516_natuur150h.jpgslideheader_TimeService.png
LogoDTCdeMol klein
 

Ik ben nu al een paar jaar lid van de Mol en vond het tijd worden ook eens een rit uit te zetten. Spoedig vond ik een medestander in Ronald van Rhoon. Omdat hij regelmatig op de fiets naar Maassluis gaat was het idee om die route door te zetten naar Hoek van Holland snel geboren. Om de route op papier te krijgen hebben we hem eerst met de auto gereden. Daarna hebben we de route met onze vrouwen en wat vrienden gefietst.

En zo hadden we aan ons idee al een gezellige avond en dag te danken. Nu maar hopen op goed weer en een flinke opkomst.De weersverwachting voor vandaag was prima; veel zon en een beetje wind. Soms krijg je echter meer dan dat je beloofd is. Om 8:00uur was het al 21°C; dat ging goed komen. Maar een beetje wind werd een heleboel wind!  Met 40 man/vrouw gingen we op pad richting het westen. De heren van de volgwagen hadden het vandaag niet makkelijk; flinke delen hebben ze zonder het peloton in zicht te hebben moeten afleggen. Maar op de momenten dat ze bij ons konden zijn waren ze er ook. Complimenten dus voor Jan Brongers en Bertus van Ooijen. Waarbij aangetekend moet worden dat Jan Brongers vandaag jarig is!  Het spreekt voor zich dat als je een rit uitzet waarbij de volgwagen er niet altijd bij is de lekke banden juist op die momenten vallen…  Vandaag zo’n vier stuks. Bij een lekke band wachten we tegenwoordig (zonder mopperen) op elkaar en is er wat tijd om wat te kletsen, eten en drinken. Omdat de route te kort bleek te zijn hadden we het begin iets verlengd. Bij berekening vermoedde ik dat de stop op 80km lag. Maar na 72km zaten we al op het zonnige terras van de Torpedeo-loods. De koffie en bediening waren er prima.Op de terugweg reden we tussen de kassen door van het Westland. Nu hadden we grotendeels de wind in de rug en dat voelde een stuk comfortabeler. Bij Maassluis pakten we het pondje naar Rozenburg. De Spijkenisse-brug over en voor je het weet rij je weer in Dordrecht. Rond 14:45uur stond op de teller een afstand van 151km bij een gemiddelde van 26,1 km/u.

Mede namens Ronald van Rhoon hoop ik dat jullie ook genoten hebben van deze rit!

Jaap Booster.

P.S. In de Beneluxtunnel hoorde ik dat er meerdere liefhebbers van poëzie zijn.
Voor hennogmaals het gedicht van Jules Deelder:

Lieve Ari,
De aarde is rond en dat istie allang.
En mensen zijn goed, de mensen zijn slecht.
En ze gaan allen dezelfde weg.
Je komt uit het water, je gaat door het vuur.
Hoe langer je leeft, hoe korter het duurt.
Daarom Ari wees niet bang, de aarde is rond en dat istie allang.