shirt 2023

Onlangs ontvingen we als DTC-leden een uitnodiging voor het sportcafé op 9 april a.s. Jong en Oud samen op een groot scherm kijken naar Parijs Roubaix.
Ik was gelijk enthousiast. Gaan we als fietsers ook (de tennis- en voetbalkantines worden er rijk van) een derde helft invoeren? Een hapje bij een drankje, het moet niet gekker worden.

Ik had de uitnodiging niet goed (genoeg) gelezen. Ik vroeg mij wel af wat ze bedoelden met “Jong en Oud “. De DTC heeft immers toch alleen oudere leden (let wel, geen oude maar oudere...) dus hoe komen ze ineens aan dat “JONG” ????
Ik informeerde subtiel naar de hapjes bij die drankjes. Ik dacht dat als er alleen frituur wordt geserveerd als hapje, dat ik misschien iets wezenlijks zou kunnen bijdragen en wat hapjes zou kunnen maken.
Toen begreep ik pas dat het samen met DRC werd georganiseerd en ik haakte direct af.... Ik had gelijk geen zin meer.
Waarom in hemelsnaam, waarom moest ik gelijk afhaken???

Ik was in het verleden voor een eventuele fusie van de DRC en DTC. Waarom? Ik vind dat het aan de buitenwereld niet uit te leggen is dat er binnen de wielersport in Dordrecht twee verschillende clubs bestaan. Ik zou het nog wel kunnen uitleggen als het zou gaan om een katholieke en een gereformeerde vereniging zoals vroeger in het dorp waar ik ben opgegroeid . Aan de ene kant van de rivier de katholieke kerk met eigen school,
verenigingsleven (ook jongerenvereniging de KPJ, wie kent het niet) en andere kant van de rivier de protestanten met precies dezelfde voorzieningen.

Maar nu gaat het om 2 verenigingen voor fietsers. De ene vereniging met wedstrijden en een vereniging van fietsers zonder wedstrijden (waarvan sommige leden denken dat er tijdens de toertochten op de weg wedstrijdjes gereden kunnen worden) is toch raar.

Maar goed, fusies zijn altijd moeilijk en liggen gevoelig, en het is soms niet te begrijpen waarom het niet lukt.
Vooral als er leden zijn (zoals ik) die zonder kennis van zaken, niet belast met de jarenlange ervaring van clubtradities en clubcultuur ook een mening hebben.
Maar waar je mee omgaat, daar wordt je mee belast. Ik denk nu ook dat er geen DTC-ers naar een door de DRC georganiseerde activiteit komen. Ik verwacht geen DTC- ers in het sportcafé op 9 april. Dit door de ervaring met de discussie over een voorgenomen fusie.
Dat denk ik zomaar en ik vind het gelijk niet leuk meer. Dus geen hapjes......

Of zit ik er helemaal naast? Ik ga 9 april kijken, ook al ben ik misschien de enige.......

Uitgelicht

aalease

buko

cirexpress

isomanagement

vego

pellikaan

plieger

pw

rogelli

timeservice

Inloggen

X